Thursday, September 13, 2012

Εκλογές: Τα βήματα ανάπτυξης

http://tennis24.gr/content/view/11843/84/lang,el/

Ο πρόεδρος του Φθιωτικού Ομίλου Αντισφαίρισης, κ. Μιχάλης Μαλάμος, προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των παραγόντων του ελληνικού τένις που ζητάνε την αλλαγή κατεύθυνσης στην Ομοσπονδία, εκφράζοντας την απόλυτη στηριξή του στο πρόσωπο του Γιάννη Σερκεδάκη.

Ο κ.Μαλάμος, αναλύει περιγραφικά τα βαριά και αδιαμφισβήτητα "παραπτώματα" της απερχόμενης διοίκησης της ΕΦΟΑ υπό την προεδρεία του Σπύρο Ζαννιά, τονίζοντας ότι έστω και την ύστατη στιγμή είναι υποχρέωση όλων των υγιών δυνάμεων προκειμένου να "περισώσουμε ότι έχει απομείνει όρθιο στο δύσμοιρο ελληνικό τένις".

Αναλυτικά το κείμενο του κ.Μαλάμου

"Φίλες και Φίλοι, Συνάδελφοι,
Στις 16 Σεπτεμβρίου παρουσιάζεται η μεγαλύτερη ευκαρία να παραμείνει ζωντανό το ελληνικό τένις. Η γηρασμένη σε στόχους και οράματα Διοίκηση της Ομοσπονδίας, μια 17χρονη ιστορία "γαντζώματος" στην εξουσία, έχει διαγράψει οριστικά τον κύκλο της, αφού πρώτα κατόρθωσε να διαγράψει το ίδιο το άθλημα.
Ποιός σοβαρά προβληματισμένος και βαθειά ανήσυχος δεν γνωρίζει τα κατορθώματα της διοίκησης Ζαννιά;
Συνταξιοδότησε αθλητές και αθλήτριες, εκπροσώπους των ελληνικών χρωμάτων υπό DAVIS και FED CUP, χωρίς να παράγει νέους και ικανούς, δείχνοντας μάλιστα περίσσια αναλγησία, όταν μετά τις συντριβές δήλωνε ότι "στοχεύουμε σε νέες ομάδες για την ερχόμενη δεκαετία".
Αφάνισε κυριολεκτικά, από έλειψη αξιοπιστίας και τον τελευταίο χορηγό που θα έδινε ζωή στον χώρο, στην σημερινή δύσκολη οικονομική πραγματικότητα και θα προσέλκυε φιλόδοξα παιδιά στο άθλημα με στόχο την καθιέρωση και τις διεθνείς διακρίσεις.
Αγνόησε το σύνολο των Ελλήνων προπονητών, ενός ικανού δυναμικού που διψούσε για γνώση, ενημέρωση, βελτίωση, σχεδιασμό, πρόοδο και ανάδειξη του ελληνικού τένις.
Αγόρασε και εξακολουθεί να αγοράζει τις ελπίδες των νέων επαγγελματιών-αθλητών, με λίγα εισιτήρια για "αγώνες στο εξωτερικό" χωρίς σχεδιασμό, χωρίς πρόγραμμα, οργάνωση και υποστήριξη, χωρίς αρχή και τέλος.
Αδιαφόρησε διαμελίζοντας μάλιστα τους πραγματικούς στιλοβάτες του αθλήματος, τους συλλόγους και τις διοικήσεις τους, εμφανίζοντας και εκδικητικές συμπεριφορές τύπου "όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εχθρός μας".
Μεθόδευε και συνεχίζει να μεθοδεύει αιφνιδιαστικές εκλογές, αποτελεί παγκόσμια "εξυπνάδα", ώστε να τις κερδίσει με ποσοστά "αφρικανικών μπανανιών" λες και στην διοίκηση μίας ομοσπονδίας πρέπει να υπαρχουν νικητές και ηττημένοι.
Εμείς όμως πραγματικά ελπίζουμε στην συλλογική προσπάθεια και όλοι μαζί ενωμένοι, με αξίες, δουλειά και σοβαρότητα να περισώσουμε ότι έχει απομείνει όρθιο στο δύσμοιρο ελληνικό τένις.

Ακόμη, να αφήσουμε στην άκρη νοοτροπίες που βύθισαν στην ανυποληψία τον αθλητισμό και την ίδια την πατρίδα μας, προχωρώντας σε λύσεις καθαρές, αισιόδοξες, αποτελεσματικές, που στο σύνολό τους τις εκφράζουμε σταθερά όλα αυτά τα χρόνια.

Οι πρωταρχικοί μας και άμεσοι στόχοι είναι:
·         Υλοποίηση Τεχνικής Διεύθυνσης.
·         Η ενεργοποίηση το γρηγορότερο δυνατόν όλων των Ενώσεων και η άμεση πρόσληψη προπονητή για αυτές.
·         Η οργάνωση και λειτουργία του Κλιμακίου Β.Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη.
·         Η οργάνωση του Εθνικού Κέντρου Αντισφαίρισης στην Αθήνα (ΕΚΑ).
·         Η πραγματοποίηση εντός του έτους αριθμού <<ημερίδων>> (τεχνικών και ενημέρωσης) σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Οι στόχοι που ακολουθούν είναι:
·         Η ανάπτυξη των υποδομών αυτών που θα εξασφάλιζαν τις ευνοϊκότερες δυνατόν συνθήκες προετοιμασίας των αθλητών μας.
·         Η βελτίωση της θέσης των ομάδων μας στα Κύπελλα DAVIS και FED CUP όπως επίσης και στα Ευρωπαϊκά ομαδικά και ατομικά πρωταθλήματα διαφόρων κατηγοριών.
·         Η γεφύρωση του χάσματος που χωρίζει το εθνικό με το διεθνές τέννις με την παροχή της δυνατότητας διεξόδου των νέων αθλητών μας προς αυτό.
·         Η βελτίωση του εκπαιδευτικού επιπέδου των προπονητών του τέννις.
·         Η βελτίωση των συνθηκών εξάσκησης του τέννις στην Ελλάδα.
·         Η αύξηση του ασκούμενου πληθυσμού και η προσέλκυση όλο και περισσότερων νέων και η παραμονή τους στο άθλημα.

Με ελπίδα για το Νέο και Δημιουργικό που πραγματικά έρχεται με τον Γιάννη Σερκεδάκη! 

Μιχ. Μαλάμος
Πρόεδρος

 Φθιωτικού Ο.Α"  

No comments: