Thursday, September 13, 2012

Οι Σύλλογοι αποφασίζουν με αντίκτυπο σε όλη την οικογένεια του Τένις

Οι βασικές κοινωνικές ομάδες που αποτελούν την «Οικογένεια του Τένις» είναι: Διοίκηση, Σύλλογοι, Προπονητές και Οικογένειες αθλητών. Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου μία μόνο ομάδα, οι Σύλλογοι, θα αποφασίσουν με αντίκτυπο σε όλες τις άλλες. Οι ευθύνες μας είναι μεγάλες, κυρίως γιατί το αντικείμενο μας είναι τα ίδια τα Παιδιά μας.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι με τους Συλλόγους έχουμε Όραμα (ή τουλάχιστον είχαμε στο ξεκίνημα μας), όλοι βλέπουμε τα αδιέξοδα και την απραξία της ΕΦΟΑ (πως να περιγράψει κανείς το γεγονός ότι από ΔΣ σε ΔΣ μεσολαβούσαν 2 και 3 μήνες!).  Όλοι προσφέρουμε για τα κοινά της τοπικής μας κοινωνίας ένα μεγάλο κομμάτι του χρόνου μας. Και όλοι τελικά «τα ακούμε κι από πάνω». Γιατί βεβαίως κάνουμε λάθη, αφού κανείς δεν γεννήθηκε με πτυχίο «παράγοντα τένις». Κάθε χρόνο όμως κάτι καινούργιο μαθαίνουμε και γινόμαστε καλύτεροι και αποτελεσματικότεροι. Όλα σύντομα θα τα περάσουμε στους νεότερους.
Η διοίκηση μας όμως έχει μια αντίστροφη πορεία. Κάθε προηγούμενη τετραετία απείρως καλύτερη από την επόμενη. Αυτό δηλώνεται από όλους, το ακούς από τα ίδια τα μέλη του ΔΣ. Η κακή διαχείριση από «πάνω» περνάει στους συλλόγους. Αδιαφάνεια, καχυποψία μεταξύ μας και βλακώδεις αντιπαλότητες. Όταν ένας πρόεδρος δείχνει εύνοιες και πορεύεται με την λογική «οι δικοί μου» και οι «άλλοι», αυτά είναι τα αποτελέσματα. Και αν κάποια φορά υπάρξει ισονομία, μέσα στην έλλειψη ενημέρωσης και με την δεδομένη αυταρχική συμπεριφορά, όλα φαίνονται ύποπτα.
Η λύση είναι μία: Δεν ψηφίζουμε με λίστες σαν αρνιά και ότι μας υπαγορεύσουν. Διαλέγουμε τους αποδεδειγμένα καλύτερους και όχι τους αποδεδειγμένα υπάκουους, αυτούς που κουβαλούν ελπίδα και αλήθεια, που μιλούν και σε κοιτούν στα μάτια. Η όποια πλειοψηφία, πρέπει να έχει και να επιθυμεί ισχυρή αντιπολίτευση και έλεγχο. Δεν πρέπει να ξαναδούμε ποτέ το μοντέλο διοίκησης της πρόσφατης τετραετίας. Ένα εσωστρεφές μοντέλο που νομίζει ότι κάνει τα πάντα υπέροχα και όποιος διαφωνεί, είναι ένας «εχθρός κακών προθέσεων». Δεν ξεφορτώνονται οι ατελείωτες ευθύνες, ρίχνοντας όλο το φταίξιμο στον μειωμένο προϋπολογισμό. Δύο ή τρία χρόνια πριν, δεν γινόταν τίποτα καλύτερα.

Φιλικά,
Κώστας Κουτσάφτης
Πρόεδρος ΑΣ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

Αποκλεισμένος Υποψήφιος (για αστείους λόγους) για το ΔΣ της ΕΦΟΑ
Υποψήφιος, αν έτσι αποφασίσει η Γ.Σ., στο εκτός ημερησίας διάταξης σχετικό αίτημα, που έχω υποβάλει.




No comments: