Friday, September 28, 2012

Εμείς οι φίλοι του τένις και της ΛΙΤΣΑΣ ΣΑΡΑΤΖΙΔΟΥ θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΘΗΚΕ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΖΑΝΝΙΑ ΕΠΙ 17 ΣΥΝ 4 (;) χρόνια στον ελληνικό αθλητισμό.


Πως πέσαμε σχεδόν όλοι σε ένα από τα καλοστημένα ΚΟΛΠΟ ΓΚΡΟΣΟ του Ζαννιά.   


ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΙΤΛΩΝ”

Ο Μίνωας έφτιαξε το λαβύρινθο. 
Ο Ζαννιάς έφτιαξε το πολυδαίδαλο μοντέλο διοίκησης της ΕΦΟΑ.
Δώσε στον έλληνα τίτλο κι εξουσία και πάρτου την ψυχή (ΨΉΦΟ).
Από έρευνά μας στα sites των ομοσπονδιών προκύπτουν τα εξής στοιχεία. 
Σας παραθέτουμε τα μοντέλα διοίκησης των 4άρων μεγαλύτερων ομοσπονδιών: της ΕΟΚ, της ΕΠΟ, της ΚΟΕ και του ΣΕΓΑΣ. 
 Ανάλογα στοιχεία υπάρχουν για όλες τις υπόλοιπες ομοσπονδίες., αλλά η ΕΦΟΑ είναι 1η και με μεγάλη διαφορά...

ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΡΓΑΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ



ΕΦΟΑ ΕΟΚ ΕΠΟ ΚΟΕ ΣΕΓΑΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ 19 9 7 0 0

Δ.Σ. 1 1 1 1 1
ΣΥΝΟΛΟ 20 10 8 1 1

Παρατήρηση: Από τα sites ΚΟΕ και ΣΕΓΑΣ φαίνεται ότι η δουλειά βγαίνει από το προσωπικό αυτών των ομοσπονδιών, αντί των πολυδαίδαλων επιτροπών με πρόσωπα εκτός Δ.Σ. και διοικητικών υπαλλήλων, προς άγραν ψήφων.

ΤΙΤΛΟΙ  ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ


ΕΦΟΑ ΕΟΚ ΕΠΟ ΚΟΕ ΣΕΓΑΣ
Πρόεδροι 19 9 7 1 1
Αντιπρόεδροι α΄ 18 2 5 1 1
Αντιπρόεδροι β΄ 2 1 1 1 1
Αντιπρόεδροι γ΄ 2 0 1 1 1
Αντιπρόεδροι δ΄ 2 0 0 0 0
Συντονιστές 16 0 0 0 0
Γεν. Γραμματείς 3 1 1 1 1
Αν. Γ. Γραμ. 1 0 0 1 1
Ειδικοί Γραμ. 0 1 0 1 2
Γραμματείς 0 9 6 0 0
Έφοροι 1 0 0 0 1
Αν. Έφοροι 1 0 0 0 0
Έφορ. Προμηθ. 1 0 0 0 0
Αν. Έφ. Προμ. 1 0 0 0 0
Εντεταλ. Σύμβ. 3 0 0 0 0
Υπεύθυνος 1 0 0 0 0
Εισαγγελείς 0 0 2 0 0
Μέλη 56 45 59 13 11
Ταμίες 1 1 1 1 1
Αναπλ. Ταμίες 1 0 0 1 1
ΣΥΝΟΛΟ 130 69 83 21 23


Γενικά Συμπεράσματα

1ον Η ΕΦΟΑ “διοικείται” από 130 τιτλούχους αριθμός μεγαλύτερος από τον συνολικό αριθμό των σωματείων, που συμμετέχουν στην Γ.Σ.
 Η αναλογία είναι 1,2 τιτλούχοι ανά σωματείο. Σίγουρα τα ανωτέρω στοιχεία συγκρινόμενα με οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομοσπονδία ανακηρύσσουν την ΕΦΟΑ πρωταθλήτρια με τεράστια διαφορά από τον 2ο και πιθανότατα να της χαρίζουν μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

2ον Υπάρχουν πρωτότυποι βαρύγδουποι τίτλοι, όπως “συντονιστές”, “εντεταλμένοι σύμβουλοι”, που δεν συναντιούνται σε καμία άλλη ομοσπονδία....


3ον Σε μία αυτοκριτική διάθεση όλων ημών των εμπλεκομένων στις διάφορες επιτροπές παλαιότερα και τώρα θα θέλαμε να θυμηθούμε:
α) τον αριθμό συνεδριάσεων αυτών των επιτροπών.
β) τον αριθμό των αποφάσεων και το πόσο καθοριστικές ήταν αυτές στα πεπραγμένα της 4ετίας.


4ον Αξίζει να δει κανείς στο site της ΕΦΟΑ τις 2 επιτροπές ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ Α ΚΑΙ Β ΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΆ 11 ΤΙΤΛΟΎΧΟΥΣ. Ας αναρωτηθούμε: Δεν έφτανε 1 επιτροπή; Πόσες φορές συνεδρίασαν; Ποιες οικονομικές διαφορές έλυσαν;
Μήπως σκοπός της δημιουργίας τους ήταν το μοίρασμα ανύπαρκτων τίτλων (ψήφων);

5ον Η επιτροπή μεταγραφών, που διαθέτει μόνον πρόεδρο, τον κ. Ισίδωρο Κούβελο χωρίς συντονιστή!! Το ξέρει ο κ. Κούβελος ότι είναι σε μια τέτοια επιτροπή; Είναι όμως, γιατί πιθανόν πρέπει να εξασφαλίσουμε και την θέση μας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

6ον Η επιτροπή μεσογειακών αγώνων διαθέτει ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ και ΠΡΟΕΔΡΟ, ΤΟΝ κ. ΚΟΥΡΑΜΑ ΔΗΜΉΤΡΗ. Πιθανώς οι 2 αυτοί τίτλοι να μετέτρεψαν τον κ.Κουραμά από πολέμιο του κ. Ζαννιά το 2004 σε ένθερμο ψηφοφόρο του και σωτήρα του στην κρίσιμη ψηφοφορία για την έκπτωσή του από το Δ.Σ. της ΕΦΟΑ.

7ον Συγκρίνοντας το νέο Δ.Σ. σε σχέση με το προηγούμενο παρατηρείται το φαινόμενο να υπάρχει σύμβουλος με την ιδιότητα του απλού μέλους (άνευ τίτλου!). Πιθανώς αυτό το μέλος να μην ήταν “ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ”.  Όπως δεν ήταν «καλά παιδιά» και τόσοι άλλοι παλιοί συνεργάτες του προέδρου, που όταν κατάλαβαν με ποιόν είχαν να κάνουν, διαχώρισαν την θέση τους παραιτούμενοι. Υπάρχει κανείς λογικός άνθρωπος που να πιστεύει ότι όλοι αυτοί είχαν λάθος και ο μόνος σωστός, είναι αυτός που διοικεί το τένις εδώ και 17 χρόνια;

8ον Μία ακόμα εντυπωσιακή μεταβολή είναι, αν ερμηνεύουμε σωστά την ανακοίνωση της ΕΦΟΑ, ότι στη νέα εθνική επιτροπή θα υπάρχουν πλέον 7 αντιπρόεδροι σε σχέση με τους 3, που υπήρχαν στην προηγούμενη...Και γιατί δεν τους κάνουμε 24, ώστε να πάρουν όλα τα γράμματα της αλφαβήτου;

Παρατηρώντας κανείς το μοντέλο διοίκησης της ΕΦΟΑ σε σχέση με τις άλλες ομοσπονδίες θα μπορούσε να γράφει ατελείωτα. Ας σκεφτούμε, αν ο τρόπος που διοικείται η ομοσπονδία με την παροχή τίτλων και θέσεων εξυπηρετεί την ανάπτυξη του αθλήματος, ή έχει ψηφοθηρικό χαρακτήρα με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται  η κακοδιοίκηση  και κακοδιαχείριση της ομοσπονδίας από μια μικρή ομάδα ανθρώπων, με την ανοχή και την αδιαφορία των κρατικών φορέων, που από τον νόμο έχουν την υποχρέωση να ελέγχουν.



No comments: