Tuesday, September 11, 2012

Ιστορικοί Σύλλογοι και "ιστορικοί" παράγοντες

http://tennisnews.gr/greek-tennis/ekloges/8857-efoa

http://tennis24.gr/content/view/11825/84/lang,el/

Οι κρίσιμες εκλογές στην Ομοσπονδία αντισφαίρισης πλησιάζουν (16/09) με τον υποψήφιο για το ΔΣ της ΕΦΟΑ και πρώην συνεργάτη του "αιώνιου" προέδρου Σπύρου Ζαννιά, Νίκο Ζήκα να καλεί τα σωματεία όλη της χώρας να ψηφίσουν υπεύθυνα και με κοινό γνώμονα το καλό του ελληνικού τένις.
  
Οι εκλογές της ομοσπονδίας του τένις για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στις 16 Σεπτεμβρίου είναι σαφώς οι πιο κρίσιμες και καθοριστικές για το ελληνικό τένις τα τελευταία χρόνια.
 Σ’ αυτό εξάλλου συμφωνούν όλοι οι εμπλεκόμενοι με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο στο άθλημα.
 Οι σύλλογοι που θα πάρουν μέρος στις διαδικασίες εκλογής του νέου Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α. έχουν ιστορική πλέον ευθύνη απέναντι στο άθλημα και στον Έλληνα αθλητή

Ειδικότερα τα ιδρυτικά μέλη της ομοσπονδίας, αλλά και οι μετέπειτα λεγόμενοι «μεγάλοι» σύλλογοι θα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συμβάλλουν αποφασιστικά στην αλλαγή σελίδας για το ελληνικό τένις.
 Οι ευθύνες τους θα είναι πλέον τεράστιες, αν συμβάλλουν για ακόμα μια φορά στη διαιώνιση της υπάρχουσας απελπιστικής κατάστασης που βρίσκεται το τένις στη χώρα μας. Δεν μπορούν πλέον ιστορικοί σύλλογοι που έχουν βγάλει πρωταθλητές και πρωταθλητές επί πολλές δεκαετίες, σήμερα να κωφεύουν και να συμβάλλουν συνειδητά ή ασυνείδητα στη συντήρηση μιας αρρωστημένης κατάστασης.
 Δεν μπορεί μεγάλοι σύλλογοι του χώρου να μην ασχολούνται και να μην προβληματίζονται για την κατώτατη κατηγορία που βρίσκεται το άθλημα στο DAVIS CUP και στο FEDERATION CUP, για το πάτωμα των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στις παγκόσμιες κατατάξεις της ATP και της WTA, για τις εθνικές ομάδες Juniors που απλώς συμμετέχουν στα πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και πολλά άλλα.
Πρέπει πλέον οι ιστορικοί σύλλογοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να απαιτήσουν εδώ και τώρα αλλαγές προσώπων, αλλά και καταστάσεων στην Ε.Φ.Ο.Α.
          Οι «ιστορικοί» τώρα παράγοντες, δηλαδή παράγοντες που επί σειρά ετών βρίσκονται με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο στο τιμόνι της Ε.Φ.Ο.Α., ό,τι είχαν να δώσουν το έδωσαν στο άθλημα (βέβαια οι πιο πολλοί δεν έδωσαν τίποτα).
Η παραπέρα παραμονή τους στην ηγεσία του τένις μόνο προβληματική και επικίνδυνη έως καταστροφική μπορεί να είναι.
Εξάλλου, έτσι κι’ αλλιώς οι ευθύνες τους είναι τεράστιες για τους αρνητικούς δείκτες του ελληνικού τένις σε όλα τα επίπεδα όλα αυτά τα χρόνια και θα πρέπει τα σωματεία να τους δείξουν την πόρτα της εξόδου, τοποθετώντας στη θέση τους ανθρώπους με όραμα και προοπτική.
Δεν μπορεί να είσαι μέλος του Δ.Σ. επί 17 έτη και να σφυρίζεις αδιάφορα στην κατρακύλα του αθλήματος, απολαμβάνοντας μόνο ταξίδια, τις βεγγέρες που οργανώνει ο πρόεδρος και τα «ανταποδοτικά» οφέλη που προσφέρει αυτή η θέση στο Δ.Σ., όπως είναι η διοργάνωση πανελλαδικών, ενωσιακών, πανελληνίων πρωταθλημάτων και λοιπά πολλά.
          Αγαπητοί φίλοι, φίλοι του τένις, στις 16 Σεπτεμβρίου έχουμε ιστορική ευθύνη για να αλλάξουμε τον ρου του ελληνικού τένις. 
Αυτό
το οφείλουμε, κατ’ αρχάς στον απροστάτευτο επί τόσα χρόνια Έλληνα αθλητή του τένις, το οφείλουμε στον ανώνυμο, πολύπαθο, χρηματοδότη Έλληνα γονέα, 
το οφείλουμε στον ανώνυμο Έλληνα προπονητή που παλεύει εντελώς μόνος, χωρίς να βλέπει φως στο τούνελ,
το οφείλουμε στην Σαρατζίδου Λίτσα που «έπεσε» μαχόμενη για το ελληνικό τένις (άραγε με ποιον μιλούσε στο τηλέφωνο για τένις όταν έπαθε το εγκεφαλικό;),
το οφείλουμε στα παιδιά μας που τόσο αγάπησαν το αυτό το συναρπαστικό άθλημα και κυρίως στα εγγόνια μας που δειλά-δειλά μπαίνουν επίσης στο χώρο του τένις, 
το οφείλουμε τέλος στον Γιάννη Σερκεδάκη και τους συνεργάτες του, που μέσα σε ένα δυσμενές από κάθε άποψη περιβάλλον προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να οδηγήσουν το ελληνικό τένις σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου.

ΖΗΚΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ε’ Ε.Σ.Α.Κ.Ε.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Φ.Ο.Α.

No comments: