Sunday, September 2, 2012

Εκλογές ΕΦΟΑ: Το μέλλον ξεκίνησε

Advertisement
Εκλογές ΕΦΟΑ: Το μέλλον ξεκίνησε
02.09.12
http://tennis24.gr/content/view/11741/91/lang,el/
Image
 Και ο πρόεδρος του Σ.Α. Γαλατσίου, τοποθετείται ενόψει των επικείμενων εκλογών στην Ελληνική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης στις 9 Σεπτεμβρίου, εκφράζοντας την επιτακτική ανάγκη αλλαγών σε πρόσωπα και νοοτροπίες που έχουν φέρει το Ελληνικό τένις σε δυσμενή κατάσταση τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθεί το κείμενο του κ. Σταμάτη Ισπανόπουλου

"Η περίοδος διοίκησης του απερχόμενου Προέδρου είχε την ευκαιρία να μας δείξει τις δυνατότητες της. Περιορισμένες και με μεγάλη δόση ακραίου λαϊκισμού.
 Δεν ήταν αποφασισμένοι να κάνουν ότι μπορούν για τους αθλητές ΜΑΣ, διατηρώντας ένα σύστημα διοίκησης βαθύτατα άρρωστο. Το μήνυμα που στέλνει η Τενιστικη Ελλάδα είναι ισχυρό και μιλαει για την χαμένη αξιοπιστία της ΕΦΟΑ καθώς ο απερχομενος και αδύναμος πρόεδρος αναζητώντας τους χαμένους ψήφους παίρνει πεζές αλλά σαφείς απαντήσεις :
"Πείτε μας ένα λόγο για να σας ψηφίσουμε"
Σας κρίναμε από το έργο σας και όχι από τις υποσχέσεις  χωρίς αντίκρισμα, που συνεχώς μας δίνετε.
 Οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται στην ΕΦΟΑ δεν είναι  κάτι αόρατο.
 Ούτε συμπυκνώνονται σε αόριστες υποσχέσεις.
 Προϋποθέτουν την ριζική αλλαγή του παρωχημένου διοικητικού μοντέλου της ΕΦΟΑ. 
Απαιτούν τομές που δεν μπορέσατε  να πραγματοποιήσετε και συγκρούσεις με πελατειακές παθογένειες που εκθρέψατε οι ίδιοι.

Οι παθογένειες δεν δημιουργήθηκαν από παρθενογένεση. Είναι τέκνο του σημερινού διοικητικού σας συστήματος. Είναι προνομιακό δημιούργημα του, καθώς αποτελεί όχημα πελατειακών πρακτικών για όσους νέμονται την εξουσία και επιδιώκουν να τη διαιωνίσουν.

Για αυτό, τα τελευταία 10 με 12 χρόνια η πελατειακή διοίκηση με διάφορα τεχνάσματα κατοχύρωσε κεκτημένα προνόμια για τους κολλητούς και τους κουμπάρους. 
Κάποιοι προσπαθούν με δόλιους τρόπους να κρατηθούν στην εξουσία.
Για κάποιους η ΕΦΟΑ  είναι φέουδο και λάφυρο.
Είναι δυνατόν να συνθλίβεται ο αγωνιστικός αθλητισμός από μια υπερτροφική διοίκηση;
Οι διοικητικές πράξεις της ΕΦΟΑ αποτελούσαν  ένα συνονθύλευμα φτηνού πολιτικαντισμου και μέσοανατολικού παζαριού.
Η τραγωδία είναι πως τις μεταρρυθμίσεις στην ΕΦΟΑ θα έπρεπε να τις υιοθετούν αυτοβούλως οι όποιοι φιλοδοξούν να την διοικήσουν, όμως τέτοιες σκέψεις αποτελούν όνειρο θερινής νυκτός για την απερχόμενη διοίκηση και τον αδύναμο πρόεδρο της.

Το ζήτημα είναι πάντως πως αυτά που δεν έκανε η απερχόμενη διοίκηση, απαιτούμε όλοι οι σύλλογοι.

Απαιτούμε τη μεγίστη προσφορά και όχι την μηδαμινή. 
Γιατί αλλιώς δεν σώζεται το Ελληνικό τένις.
Υπάρχει πλέον μια αποδεδειγμένη δυναμική των απόψεων και των πράξεων του κ. Σερκεδάκη η οποία φανερώνει την απόφαση μας για αλλαγή στο τένις, καθώς ο κ. Σερκεδακης έχει κερδίσει με τους αγώνες του την εμπιστοσύνη των σωματείων αποδεικνύοντας περίτρανα και καθαρά ότι έρχονται καλύτερες μέρες για το Τένις.
Είμαστε όλοι κοντά του.

ΙΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Σταματης
Προεδρος Σ.Α. ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ" 

No comments: