Thursday, September 13, 2012

ΤΟ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΣΣΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣθΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Αγαπητοί φίλοι του τένις, αθλητές και προπονητές του τένις, φίλοι γονείς,


          Ένιωσα μεγάλη αγανάκτηση και υπέρμετρη απογοήτευση, διαβάζοντας το δελτίο τύπου του κ Ζαννιά στις επερχόμενες εκλογές της Ε.Φ.Ο.Α. Αναρωτήθηκα έντονα αν μετά από 17 χρόνια διοίκησης της ομοσπονδίας από τον Ζαννιά και την ηγετική του ομάδα, όπου ίσχυε η «Αρχή του ενός», υπάρχουν ακόμα παράγοντες του αθλήματος, οι οποίοι πιστεύουν συνειδητά ότι το «αύριο» του ελληνικού τένις υπό τον Ζαννιά θα είναι καλύτερο από το «σήμερα» και από το «χθες».
          Γράφει λοιπόν στην αρχή του κειμένου ο κ. Ζαννιάς : «…να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο Συνεργασίας, Ενότητας, Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης.» Θράσος, υποκρισία, ψέματα, είναι οι πρώτες λέξεις που μου έρχονται.
 Η Συνεργασία είναι άγνωστη έννοια στη διοίκηση της Ε.Φ.Ο.Α. εδώ και πολλά χρόνια. Όσοι πέρασαν από το Δ.Σ. το ξέρουν αυτό πολύ καλά.
 Ο τέως έφορος της Ε.Φ.Ο.Α. και νυν υποψήφιος με τον Ζαννιά για το Δ.Σ. τι γνώμη έχει για την επικαλούμενη Συνεργασία;
 Για την Ενότητα τι να πούμε; Το ότι όποιος δεν είναι με τον πρόεδρο είναι εχθρός ή ότι η «ισχνή» μειοψηφία κάνει το μεγαλύτερο κακό στο άθλημα. Η Αλληλεγγύη είναι λέξη μόνο για προεκλογικές φιέστες. Η αθλήτρια Κορδολαίμη Έλενα και οι γονείς της κάτι ξέρουν για την «Αλληλεγγύη» του προέδρου και των συνεργατών του, όταν τραυματίστηκε.
 Για την Ανάπτυξη του τένις στη χώρα μας γελάει «και ο κάθε πικραμένος». 
Αρκεί να δει κανείς τις λίστες της ντροπής και της απογοήτευσης των αθλητών μας στην ATP και στην WTA ή να δει την κατηγορία που βρισκόμαστε στο DAVIS CUP και στο FEDERATION CUP ή τις απογοητευτικές συμμετοχές στα πρόσφατα Πανελληνία Πρωταθλήματα Juniors, Ανδρών και Γυναικών.
          Προσέξτε, αγαπητοί φίλοι, τους στόχους που περιλαμβάνει η διακήρυξη του κ. Ζαννιά «για το παρελθόν, για το παρόν, αλλά ΚΥΡΙΩΣ για το μέλλον». 
Να αναβαθμίσουμε, λένε, «την κοινή μας πορεία με ακόμα υψηλότερους στόχους για την Ε.Φ.Ο.Α. και για όλα τα σωματεία, χωρίς αποκλεισμούς.» Καλά! Για του αποκλεισμούς, το έχουμε ζήσει με κάθε τρόπο στο «πετσί» μας, εμείς στη Λαμία. Όσο για τους «ακόμα υψηλότερους στόχους», ένα έχω να πω.
 Κούφια λόγια! Στόχοι ποτέ δεν υπήρξαν και δεν θα υπάρξουν από τον κ  Ζαννιά, αφού πουθενά και ποτέ δεν συγκεκριμενοποιήθηκαν αυτοί οι στόχοι. 
Και φτάνουμε τώρα στο αποκορύφωμα του θράσους και της υποκρισίας. 
Γράφει: «…να αγωνισθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, στηρίζοντας τα παιδιά μας, τους αθλητές μας…». Για τα «παιδιά μας» μάλλον θα εννοεί τα βιολογικά τους παιδιά. 
Όσο για τους αθλητές, κάτι ξέρουν τα σωματεία, οι προπονητές και οι γονείς για τη μέχρι τώρα στήριξη της ομοσπονδίας. Χωρίς τεχνικό – ομοσπονδιακό προπονητή, χωρίς προπονητικό κέντρο, με το αγωνιστικό πρόγραμμα φτιαγμένο από μη ειδικούς και δημοσιοποιημένο στα μέσα της χρονιάς και πολλά, πολλά, πολλά ακόμα.
          Η «ισχνή» μειοψηφία βαπτίστηκε σε αυτό το κείμενο: «…σαν φαινόμενο παρασιτισμού, καιροσκοπισμού, ψεύτικες υποσχέσεις...». Εδώ, ένα έχουμε να πούμε. Όλοι εμείς οι λίγοι, που πλέον έχουμε γίνει πολλοί, αγωνισθήκαμε και θα αγωνισθούμε με όλες μας τις δυνάμεις για ένα καλύτερο μέλλον στο ελληνικό τένις, αφού οι εκάστοτε διοικήσεις της ομοσπονδίας τα τελευταία χρόνια αδιαφόρησαν γι’ αυτό.
          Λέει, επίσης: «…να αυξήσουμε τον αριθμό των σωματείων» λες και είμαστε κατάστημα οικιακών προϊόντων και θέλουμε να αυξήσουμε τους πελάτες μας.
 Δεν λέει κουβέντα για την ποιοτική – αγωνιστική αναβάθμιση των υπαρχόντων συλλόγων. Πόσοι σύλλογοι, άραγε, υποψηφίων της ομάδας Ζαννιά έστειλαν αθλητές στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα; Δυστυχώς, είναι πάρα πολλοί οι σύλλογοι που με «εσωτερικά» πρωταθλήματα απέκτησαν δικαίωμα ψήφου στις επερχόμενες εκλογές. Δεν είναι θλιβερό και απογοητευτικό αυτό το φαινόμενο;
          Για «…τη Συνεργασία του ιδιωτικού τομέα…» ας μας πουν πόσες χορηγίες τα τελευταία χρόνια έχει εισπράξει η ομοσπονδία; Εγώ νομίζω καμία.
          Λένε: «…να αξιοποιήσουμε…, να μειωθούν τα λειτουργικά κόστη και να ελαχιστοποιηθούν οι μετακινήσεις…». Αγαπητοί φίλοι, τι να πρωτοπεί κανείς γι’ αυτή την υποκριτική θέση; Αυτοί δεν έκαναν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Juniors Αυγουστιάτικα σε 40 βαθμούς θερμοκρασία κατακερματισμένο στην Αττική, αναγκάζοντας γονείς, προπονητές και αθλητές να κάνουν έως και 10 διανυκτερεύσεις σε αυτές τις δύσκολα οικονομικά εποχές;
 Αυτοί δεν διοργάνωσαν το 7ο Προεκλογικό Πανελλαδικό Πρωτάθλημα διάσπαρτο σε 5 πόλεις της Μακεδονίας; Τα παραδείγματα του παρελθόντος για τα υπερβολικά κόστη που υποβλήθηκαν οι οικογένειες είναι πολλά και ποικίλα. Γιατί στο μέλλον να αλλάξει αυτή η τακτική;
          Αγαπητοί φίλοι, γονείς, αθλητές, προπονητές, σας προτρέπω έντονα να διαβάσετε αυτό το  κείμενο και αν βρείτε έστω και έναν συγκεκριμένο στόχο για την επόμενη 4ετία, εγώ θα ζητήσω δημόσια συγνώμη.
 Οι υπογράφοντες σε αυτό το κείμενο βέβαια δεν είναι όλοι «το ίδιο και το αυτό». 
Είναι αυτοί που προέρχονται από το παλιό «σύστημα» Ζαννιά και οι οποίοι ποτέ δεν πρότειναν, δεν οραματίστηκαν, δεν βοήθησαν, δεν γνώρισαν την φύση του αθλήματος, με εξαίρεση ίσως τον τέως έφορο αγωνιστικού, ο οποίος τα 2 τελευταία χρόνια μπήκε στο «ψυγείο» για τις αιρετικές του προτάσεις, αλλά αποτελεί μεγάλη έκπληξη η επανένταξή του στην ομάδα Ζαννιά.
 Θα πρέπει στη Γενική Συνέλευση να δοθούν εξηγήσεις κατά τον αγωνιστικό απολογισμό της ομοσπονδίας. Στην ομάδα Ζαννιά υπάρχουν βέβαια και παράγοντες του αθλήματος που έχουν να επιδείξουν πολύ μεγάλο έργο στους συλλόγους τους και στην περιοχή τους.
 Εγώ νομίζω ότι το «σύστημα» Ζαννιά κατόρθωσε να τους περιχαρακώσει και να τους αποκόψει από τους «εχθρούς» για ευνόητους λόγους. Θα πρέπει όλοι αυτοί που αισθάνονται ακόμα «εργάτες» του ελληνικού τένις να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Να επιστρέψουν πίσω τις σημαδεμένες λίστες που θα τους δοθούν για να ψηφίσουν στις επικείμενες εκλογές, έχοντας σαν υπέρτατο στόχο το καλό του ελληνικού τένις. Η δημοκρατική τους ευαισθησία θα πρέπει να υπερκεράσει κάθε πίεση και εκβιασμό που θα δεχτούν.
          Αγαπητοί φίλοι, θα πρέπει στις 16 Σεπτεμβρίου να εκλεγούν οι καλύτεροι «ένθεν και ένθεν», ώστε το ελληνικό τένις να πορευτεί στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου.

 Ο Γιάννης Σερκεδάκης και οι συνεργάτες του δεσμεύονται ότι αν εκλεγούν στο τιμόνι της ομοσπονδίας μας, θα εξασφαλίσουν την Διαφάνεια, την Συλλογικότητα και την Αλληλεγγύη. Η γνώμη του καθενός θα είναι σεβαστή και προς συζήτηση. Άμεσοι στόχοι μας είναι η δημιουργία Τεχνικής Διεύθυνσης με αρμοδιότητες και υποχρεώσεις, με συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης και με προπονητικό κέντρο. Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα πρέπει να μεταφερθεί στον Έλληνα αθλητή και στον Έλληνα προπονητή, διότι η Ε.Φ.Ο.Α. είναι μία Αθλητική Ομοσπονδία.

ΖΗΚΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ε’ Ε.Σ.Α.Κ.Ε.
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Ε.Σ.Ο. “ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ” ΠΟΛΙΧΝΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Φ.Ο.Α.



No comments: