Monday, September 3, 2012

Εκλογές ΕΦΟΑ: Αδύναμη ομάδα

http://tennis24.gr/content/view/11752/91/lang,el/
03.09.12
Image
 
Μεγαλώνει ο κατάλογος των προέδρων συλλόγων αντισφαίρισης που υποστηρίζουν την ανάγκη αλλαγής στο ελληνικό τένις, με τον πρόεδρο του Ομίλου Αντισφαίρισης Κερατσινίου, κ. Πάρι Στρίγκο, να εκφράζει και αυτός τη στήριξή του στο πρόσωπο του υποψηφίου για το νέο Δ.Σ της Ομοσπονδίας, Γιάννη Σερκεδάκη προς την κατεύθυνηση της ανάπτυξης!

Ο κ.Στρίγκος κάνει λόγο για μια αδύναμη ομάδα που διοικεί το άθλημα στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, οι πρακτικές της οποίας έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο το ελληνικό τένις, τονίζοντας την ανάγκη να αλλάξει η νοοτροπία και η φιλοσοφία της Ομοσπονδίας, φωτογραφίζοντας τον κ.Σερκεδάκη ως τον ιδανικό άνθρωπο που θα αλλάξει τα δεδομένα προς το καλύτερο.

Αναλυτικά το κείμενο του κ. Στρίγκου

"Το απερχόμενο Δ.Σ. της ΕΦΟΑ είναι μια αδύναμη ομάδα η όποια δεν μπορεί να έχει ξεκάθαρο στίγμα και σαφή κατεύθυνση. Δεν πείθει για την τόλμη της και αυξάνει την εντεινόμενη αίσθηση ότι είναι αναβλητική, άτολμη, καθώς στις ερχόμενες εκλογές θα δούμε "ετερόκλητες συμμαχίες" να συμπλέουν, πολεμώντας όλες τις προτάσεις για μεταρρυθμίσεις στην Ομοσπονδία.

Οι αποφάσεις τους δεν έχουν καμία εξωστρέφεια, δεν απευθύνονται στην αθλητική οικογένεια του Τένις.

Αφορούν μόνο τις ισορροπίες του παραταξιακού μικρόκοσμου της διοικούσας ομάδας της ΕΦΟΑ χρωματίζοντας το εγχείρημα με παλιά υλικά.

Τα προβλήματα της ΕΦΟΑ σήμερα είναι πολλά και σοβαρά. Το κεντρικό πρόβλημα της είναι στρατηγικό και αφορά τη αδρανεια και την έλλειψη  προγραμματισμού οράματος και στόχων κάτι που τους περιχαρακώνει ασφυκτικά. Υπαρχει η αίσθηση ότι η απερχόμενη διοίκηση είναι τόσο φτωχή όσο ποτέ στο παρελθόν.

Ο απερχόμενος πρόεδρος όφειλε εδώ και χρόνια από τη θέση του να δίνει καθημερινές μάχες για την ανάπτυξη του τένις σε συνεννόηση με τους Συλλόγους και τους Αθλητές μας χωρίς να μοιράζει τίτλους σε διακοσμητικά πρόσωπα!

Προτεραιότητα του έπρεπε να γίνει η διεύρυνση της αποστολής του ώστε να ενσωματώσει τις άξιες της υπευθυνότητας και της δημόσιας λογοδοσίας, της ηθικής εγρήγορσης της Διοίκησης του και της ανάπτυξης της «αθλητικής οξυδέρκειας» των στελεχών του που θα του επέτρεπε να αναγνωρίζει εγκαίρως και να ανταποκρίνεται στις αυξημένες προσδοκίες των Αθλητών και των Συλλόγων!
                  
Μένει να δούμε στις ερχόμενες εκλογές αν θα στηριχτεί ο Γιάννης Σερκεδακης έτσι ώστε να προώθησει τις απαραίτητες αλλαγές αξιών, αντιλήψεων και πρακτικών που απαιτούνται στην Ομοσπονδία μας και όχι να δούμε άλλη μια φορά το ίδιο έργο με τίτλο «εγώ είμαι και κανένας άλλος» που το εισιτήριο θα πληρώσει για άλλη μια φορά το Ελληνικο Τενις.  

Παρις Στριγκος
Προεδρος Ο.Α. ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
"     

No comments: