Sunday, September 16, 2012

1-- Περί διαχείρισης Δημοσίου Χρήματος


ΑΝΑΓΚΑ... ΚΑΙ ΘΕΟΙ ΠΕΙΘΟΝΤΑΙ

Δημοσιεύουμε την επιστολή του πρώην ταμία της ΕΦΟΑ Αλέξη Τσάτση, γιατί κανένα άλλο τεννιστικό μπλοκ ηsite δεν δέχτηκε να το κάνει εγκαίρως, ενώ είναι το Πρώτο Θέμα για την ενημέρωση του Τεννιστικού Κόσμου... Η κατάντια μας σε όλο της το “μεγαλείο”! ΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ Η ΕΣΤΩ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑ-ΒΟΛΙΚΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΘΩΚΩΝ ΚΑΙ ΤΙΤΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ. Θεωρείται κι ο Πόλεμος Πατήρ Πάντων, αλλά και η ψήφος είναι μήτηρ...
ΣΩΣ.Τ.A

 Περί διαχείρισης Δημοσίου Χρήματος

 Δεν έχω μιλήσει με τον Γιώργη Βασίλα από το 2007.
 Ούτε ακόμα το 2008, όταν έμαθα ότι ήταν μάρτυρας κατηγορίας μου στη μήνυση του Ζαννιά εναντίον μου.
 Έλεγα θα τα πούμε όλα μαζί στα δικαστήρια, γιατί εκκρεμεί και η μήνυση η δική μου και της ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΛΩΜΗ εναντίον του Ζαννιά από 25/10/2007, για απιστία σε βαθμό κακουργήματος για ποσό 1.050.000 ευρώ βασισμένη σε έγγραφα της Γ.Γ. Αθλητισμού που έχουμε προσκομίσει,  αλλά και του Ζαννιά εναντίον μας για συκοφαντική δυσφήμηση από 14/11/2007.

-Επειδή όμως φοβάμαι ότι αυτό μπορεί να μην συμβεί και ποτέ, γιατί οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν πολλή δουλειά στην Ελλάδα, οι φάκελοι ξεχνιούνται καμιά φορά, τα αδικήματα, αν υπάρχουν, παραγράφονται (Στην Ελλάδα ζούμε άλλωστε...).
-Επειδή, Γιώργη, το Ελληνικό Τέννις “σε χάνει”, γιατί δεν σου έδωσε εκπροσώπηση ο Ο.Α. Α. Ηρακλείου. Επειδή διάφοροι ΑΝΩΝΥΜΟΙ  bloggers εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την απώλεια σου.
Αποφάσισα λοιπόν να μιλήσω δημόσια βασικά μαζί σου, αλλά και με τους υπόλοιπους 4 (Σταματιάδη, Κολωνιάρη, Αμουτζόγλου και Καζίλα), που είναι μάρτυρες κατηγορίας μου μαζί με σένα στην μήνυση του Ζαννιά.
1ον. Θα σου θυμίσω το καλοκαίρι του 2004 στο σπίτι του Γιάννη Αλεξάνδρου στο Χαλάνδρι, όταν (ταμίας εγώ και αναπληρωτής ταμίας εσύ) σε ενημέρωσα για την παράτυπη ή παράνομη εκταμίευση 105.000 ευρώ, που εγώ και ο Ζαννιάς είχαμε κάνει, για τα δύο φουσκωτά μπαλόνια, που σήμερα βρίσκονται τοποθετημένα στη Θεσσαλονίκη. Δηλαδή χωρίς απόφαση Δ.Σ., χωρίς έγκριση από την Γ.Γ.Α. κλπ. Θεώρησες τόσο βαρύ το γεγονός, που παρά τις διαβεβαιώσεις μου ότι εσύ δεν είχες καμία ευθύνη, μόνο νερό δεν σου ρίξαμε εγώ κι ο Αλεξάνδρου, για να σε συνεφέρουμε από το ΣΟΚ...
2ον. Θα σου θυμίσω τα άπειρα τηλεφωνήματα, που κάναμε τότε και που καταλήγαμε ότι μετά τις εκλογές στο Κάραβελ θα κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε όλα να νομιμοποιηθούν. Με δεδομένο ότι βάσει του βιβλίου προδιαγραφών και κόστους κατασκευής γηπέδων και σκεπάστρων  γηπέδων Τέννις του κ. Θεοχάρη Μπλέτσα τα 105.000 ευρώ, που είχαμε πληρώσει ανταποκρίνονταν στην προτεινόμενη τιμή των 52.824 ευρώ, που περιελάμβανε “κόστος κατασκευής μπαλονιού για στέγαση δύο (2) γηπέδων συμπεριλαμβανομένων του υλικού, των θυρών, των αγκυρώσεων και όλων των Η/Μ εγκαταστάσεων”, που το βιβλίο αναφέρει.
Το βιβλίο αυτό εκδόθηκε από την Ε.Φ.Ο.Α και μοιράστηκε σε όλους τους Συλλόγους, για να έχουν γνώση των ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΏΝ κατασκευής και του πραγματικού ΚΟΣΤΟΥΣ.
3ον. Θα σου θυμίσω τέλος ότι στο τελευταίο συμβούλιο 26/9/2004 πριν τις τελευταίες εκλογές στο Κάραβελ εγώ σαν ταμίας ενημέρωσα στο Δ.Σ. για ό,τι παράνομο ή παράτυπο είχα κάνει στους τελευταίους 9 μαύρους για μένα και την Υγεία μου μήνες.
Πάμε λοιπόν τώρα σε σένα και στους υπόλοιπους κατηγόρους μου. Αν θέλετε, απαντάτε δημοσίως...
1ον. Εσύ και οι άλλοι 3 κατήγοροί μου (Αμουτζόγλου, Κολωνιάρης, Καζίλας) λέτε στις εις βάρος μου μαρτυρικές σας καταθέσεις ότι τα 2 φουσκωτά στη Θεσσαλονίκη στοίχισαν 200-230.000 ευρώ. Στους 3 προφανώς αυτό τους είπαν αυτό κατέθεσαν. Αυτοί δικαιολογούνται. Είναι όμως ΥΠΟΧΡΕΩΜΈΝΟΙ να ξαναρωτήσουν, αν αυτό το ποσό είναι ψευδές η αληθές και ποιό είναι το πραγματικό ποσό, που πληρώθηκε. Εσύ σαν ταμίας δεν δικαιολογείσαι να δηλώνεις στην εις βάρος μου κατάθεσή σου 106.000 ευρώ για το κάθε φουσκωτό, δηλαδή 212.000 ευρώ για τα 2, ενώ σύμφωνα με την Ε.Φ.Ι.Π. έχουν πληρωθεί 360.000 Ε.
Η σωστή απάντηση προκύπτει από την προσφυγή της αείμνηστης Λίτσας Σαρατζίδου στην Ε.ΦΙ.Π.(!!!) και είναι περίπου 180.000 ευρώ για το ένα, δηλαδή 360.000 ευρώ για τα δύο.
Κύριε Κολωνιάρη, λέτε επί λέξει στην από 22/5/2008 κατάθεσή σας εις βάρος μου 
ΤΟ ΥΠΌΛΟΙΠΟ ΈΡΓΟ ΤΟ ΟΠΟΊΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΉΣΕΙ ΚΑΙ ΑΦΟΡΆ ΚΛΕΙΣΤΆ ΓΉΠΕΔΑ ΣΤΗ ΒΌΡΕΙΑ ΕΛΛΆΔΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΑ ΣΤΗΝ ΠΌΛΗ ΤΗΣ ΦΛΏΡΙΝΑΣ”. Αυτό σας είπαν το 2008, αυτό δικαιολογημένα καταθέσατε κι εσείς. Ρωτήστε αυτούς, που σας το είπαν, σήμερα, που έχουμε 2012 (4 χρόνια μετά την κατάθεσή σας): ΤΟ ΈΡΓΟ ΞΕΚΊΝΗΣΕ;
Κύριε Σταματιάδη, τι έχει γίνει μέχρι τον 9ο του 2004 που παραιτήθηκα το ξέρω τουλάχιστον όσο κι εσείς. Τα ερωτήματά μου έχουν σχέση με το τι έγινε από εκεί και μετά. Αν και δικηγόρος, κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε. Η τελευταία φράση της κατάθεσής σας στις 22/5/2008 λέει επί λέξει “Ήδη πλέον έχει γίνει διαγωνισμός.” Πέστε μας λοιπόν, πότε ΗΔΗ ΠΛΕΟΝ έγινε ο διαγωνισμός; Τι αποτέλεσμα είχε; Και κυρίως αν εκταμιεύτηκαν άλλα χρήματα( εκτός από τα αρχικά των 105.000 ευρώ του 2004 ) μετά την παραίτησή μου και μέχρι την ημερομηνία του διαγωνισμού; Γιατί φαντάζομαι ότι αντιλαμβάνεσθε (δικηγόρος είστε) τι σημαίνει να έχουν εκταμιευτεί κι άλλα χρήματα πριν από την ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού... Οφείλετε  να γνωρίζετε, ως Γενικός Γραμματέας της ΕΦΟΑ….και ως νομικός.
Κύριε Αμουτζόγλου στην κατάθεσή σας 22/5/2008 λέτε επί λέξει “ ΠΟΣΌ 220-230.000 ΕΥΡΏ ΠΕΡΊΠΟΥ ΔΙΑΤΈΘΗΚΑΝ ΑΠΌ ΤΟΝ ΜΗΝΥΤΉ (ΖΑΝΝΙΆ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΉ ΔΎΟ ΦΟΥΣΚΩΤΏΝ ΣΚΕΠΆΣΤΡΩΝ ΣΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΆ ΚΈΝΤΡΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝΊΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΎΠΟΛΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ, ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΝ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ.”. Για ρωτήστε, κύριε Αμουτζόγλου, τον Ζαννιά και τον Βασίλα, μήπως για το κάθε φουσκωτό έχουν πληρώσει άλλες 53.000 ευρώ περίπου για ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΜΗ, ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ;
Εσύ, Βασίλα, δε νοείται να μην τα ξέρεις όλα αυτά...
2ον. Εσύ στην κατάθεσή σου στις 21/6/2008  λές κατά λέξη: “ΉΔΗ ΈΧΕΙ ΠΡΟΧΩΡΉΣΕΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΕΤΑΙΡΕΊΑ (ΣΤΙΒΟΣ Α.Ε.) Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΉΣ ΆΛΛΩΝ ΣΚΕΠΆΣΤΡΩΝ ΓΗΠΈΔΩΝ ΤΈΝΝΙΣ ΣΤΗ ΦΛΏΡΙΝΑ ΚΑΙ ΈΧΕΙ ΔΟΘΕΊ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΉ 205.000 ΕΥΡΏ.
ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ, ρε Γιώργη, είναι τα 205.000 ευρώ;
Σε ρωτώ λοιπόν, Γιώργη Βασίλα: Υπάρχουν ΦΟΥΣΚΩΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΕΝΝΙΣ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΛΩΡΙΝΑ; Από έρευνα, που έκανα, δεν υπάρχουν. Αν είναι σε καμιά άλλη Φλώρινα εκτός Ελλάδος, να το πείς σε αυτούς, που πραγματικά αγαπούν το Άθλημα.
3ον. Αν λοιπόν πράγματι στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΛΩΡΙΝΑ, δεν υπάρχουν ΦΟΥΣΚΩΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ, η “ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 205.000 ευρώ” ΠΟΎ ΕΊΝΑΙ;
4ον. Ξέρουμε μέχρι τώρα ότι εγώ μέχρι τον Μάϊο του 2004 πλήρωσα παράτυπα ή παράνομα 105.000 ευρώ. Πές λοιπόν στον Κόσμο του Τέννις τώρα που φεύγεις:
ΠΟΙΈΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΊΕΣ ΠΛΉΡΩΣΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΠΟΣΆ ΑΚΡΙΒΏΣ ΠΛΉΡΩΣΕΣ;
Πότε έγινε ο διαγωνισμός για τα μπαλόνια;
Απόφαση για διενέργεια διαγωνισμού πήρατε στις 29/12/2007, επομένως ο διαγωνισμός συμπερασματικά πρέπει να έγινε το 2008. Δεν πιστεύω να έχεις εκταμιεύσει χρήματα σε ημερομηνία πριν από την ημερομηνία του διαγωνισμού... Εσύ δεν δικαιολογείσαι να έχεις κάνει το ίδιο λάθος, που έκανα εγώ το 2004. Εγώ μπορώ να ισχυριστώ ότι δεν ήξερα και να το αποδείξω, ενώ εσύ είχες ενημερωθεί για το δικό μου λάθος και δεν μπορείς να επικαλεστείς άγνοια!
Συμπέρασμα 1ον: Για κάτι, που σαν Ε.Φ.Ο.Α. λέγαμε στους ομίλους ότι στοιχίζει 52.500 ευρώ, η Ε.Φ.Ο.Α. το πλήρωσε 180.000 ευρώ... Καλή διαχείριση!!!
Συμπέρασμα 2ο: Αντί για το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, σκοπός για το οποίον μας εδόθη το 1.050.000, η Βόρεια Ελλάδα απέκτησε τις 2 φουσκωτές κατασκευές σε Ποσειδώνιο και Σταυρούπολη.
Εύχομαι όλα αυτά να είναι παράτυπα κι όχι παράνομα...

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΑΤΣΗΣ
ΤΑΜΙΑΣ ΤΗΣ ΕΦΟΑ   (από 12ο/2003 έως και τον 9ο/2004)

Υ.Γ.  Συνειδητά δεν σε συμπεριέλαβα, Γιώργη Βασίλα, στη μήνυσή μου εναντίον του Ζαννιά, αν και ο Νόμος είναι σαφέστατος πως για ο,τιδήποτε παράνομο η παράτυπο συμβεί την ευθύνη έχουν ο πρόεδρος και ο ταμίας.

No comments: