Sunday, September 18, 2011

Πολιτικοί και εγχώριο star system αγνόησαν τους Special Olympics

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε σε τοπική δημοτική εφημερίδα από τον κ.Μάρκο Τσάκα, και έχει ενδιαφέρον να σας μεταφέρουμε αποσπάσματα, έστω και καθυστερημένα. Διαβάστε λοιπόν, και κρίνετε. «Για 10 μέρες, από τις 24 Ιουνίου ως τις 4 Ιουλίου, έγιναν στην Αθήνα οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics. Οι πιο πολλοί, είμαι σίγουρος ότι δεν το πήρατε είδηση…… Είχαμε την τύχη να είμαστε εθελοντές στους Αγώνες αυτούς, σε ένα κομμάτι μάλιστα όπου είχαμε καθημερινή επαφή με τους ξένους καλεσμένους κι επισήμους……. Αθλητές παγκόσμιας εμβέλειας όπως ο εμποδιστής Έντουιν Μόουζες, οι ποδοσφαιριστές Ζίκο, Ρομάριο και Καρεμπέ, ο Βλάντε Ντίβατς, ο Ντικέμπε Μουτόμπο, ο Σαν Πέρκινς και ο Γιάο Μινγκ από το χώρο του μπάσκετ, οι χρυσοί ολυμπιονίκες του βόλει Βλαντιμίρ Γρμπιτς και Τομ Χοφ, η χρυσή ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής Νάντια Κομανέτσι κ.α…….. Πολλοί πολιτικοί, πρώην πρόεδροι χωρών, «πρώτες κυρίες», η σύζυγος του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, πρέσβεις, και πολλές άλλες προσωπικότητες, ήρθαν στην Αθήνα για να σταθούν δίπλα στο κίνημα των Special Olympics…… Σε όλο αυτό το σκηνικό που για 10 μέρες στήθηκε στην Αθήνα, τόσο η κυβέρνηση και τα κόμματα όσο και το εγχώριο star system ήταν απόντες. Μάταια οι διαπιστεύσεις των υπουργών περίμεναν τους παραλήπτες τους…… Από πλευράς Ελλήνων αθλητών, είδαμε τον Σωτήρη Πανταλέοντα του βόλει να συμμετέχει σε αγώνες επίδειξης, όπως και τους τενίστες Πάρι Γεμουχίδη και Αλέξανδρο Γιακούποβιτς…… Τουλάχιστον ο υπουργός Πολιτισμού, υπό την «ευθύνη» του οποίου είναι ο αθλητισμός, δεν έπρεπε να παραστεί έστω σε κάποια εκδήλωση; Αυτή είναι η ευαισθησία τους για τα άτομα με διανοητική αναπηρία;»

Δεν πιστεύω να κάνετε καμιά μαλακισμένη ερώτηση, αν ήταν ο Ζαννιάς εκεί; Την τιμή και υπόληψη του αθλήματος την έσωσε η υπεύθυνη για το αγώνισμα του τένις στους αγώνες, κ Ντενίζ Παναγοπούλου, και οι αθλητές Γεμουχίδης και Γιακούποβιτς, άπαντες συκοφαντημένοι και κυνηγημένοι από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας. Φαντάζεστε να είχε πάει ο Ζαννιάς και να έπεφτε μούρη με μούρη με τον πρόεδρο της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ; Μπορείτε να υποθέσετε τι μπορεί να του έλεγε; Να το ρισκάρω;…… «Κοίτα μαλάκα, μην τυχόν και εμφανισθείς του χρόνου στην Ολυμπιάδα στο Λονδίνο, σου τ’άκοψα τα πόδια»

Εκείνο που με τρελαίνει, είναι, εν όψη επικείμενων εκλογών, όπου οι κοινωνικοπολιτικές συναθροίσεις πολλαπλασιάζονται, η πιθανότητα να συνευρεθούν ο Ζαννιάς και η πρόεδρος των Special Olympics κ.Γιάννα Δεσποτοπούλου, και να τον ευχαριστήσει για την συνδρομή του στους αγώνες επίδειξης. Το φαντάζεστε;!!

Υ.Γ. Ντενίζ, αν σου έχει διαφύγει….του χρόνου έχουμε εκλογές.

Ο ΑΝΤΙ-σφαιριστής

No comments: