Sunday, September 11, 2011

Ώστε έχουμε ΚΑΙ Βαλκανικούς Αγώνες?

Δεν είχα ακούσει τα τελευταία χρόνια για Βαλκανικούς αγώνες τένις και η φετινή διοργάνωση στην Αριδαία μου κίνησε το ενδιαφέρον.

Παρατήρησα ότι από τις δέκα βαλκανικές χώρες είδα μόνο τέσσερις: Ελλάδα, Βουλγαρία, Τουρκία και Μακεδονία (όπως αναγράφεται παντού σε ITF και ΤΕ). Λείπουν Σερβία, Ρουμανία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Αλβανία.

Έτσι μου μύρισε υποβάθμιση.

Από την ΕΦΟΑ δεν υπήρξε καν ανακοίνωση ότι πρόκειται να ξεκινήσουν. Αντί αυτού, κάποιος, στα πλαίσια του Ελληνικού γλειψίματος, έστειλε στο site Tennisnews.gr το παρακάτω κείμενο για την έναρξη των αγώνων της Πέμπτης. Προσέξτε ότι περιέχει μία αράδα για τους αθλητές-πρωταγωνιστές και δέκα για τους παράγοντες. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι σημερινές (11 Σεπτεμβρίου) καθυστερημένες δηλώσεις μετά φωτογραφίας της ΕΦΟΑ.

«Την ελληνική ομάδα εκπροσωπούν οι αθλητές: Σκαλιδάκης, Σχοινάς και Περδικογιάννης στα Αγόρια και Αυγέρη, Χριστοφή και Κοτσάκη στα Κορίτσια.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: o Πρόεδρος της Βαλκανικής Ένωσης Αντισφαίρισης Δημήτρης Σταματιάδης,ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης, η βουλευτής Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη,ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτριος Πασόης, οι Αντιδήμαρχοι Αλμωπίας Γιώργος Ταγκαλίδης, Γιώργος Τραπεζανίδης, Αικατερίνη Μπαγκή, Αναστάσιος Τσαβδάρης, η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΑ Αθηνά Δούκα, ο Πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Πιπεριάς Χρήστος Χασαπάκης και πολλοί φίλοι του Ομίλου».

Προ ολίγων ετών, η ομοσπονδία γαλούχησε την Βαλκανική Ένωση. Μια Ελληνική οργάνωση που έχει πρόεδρο, συμβούλιο και μισθοδοτούμενη επί 12 μήνες υπάλληλο-γραμματέα. Δεν γνωρίζω αν έχει ακόμα γραφείο με ενοίκιο, κοινόχρηστα, κτλ, που επί πολλά χρόνια συντηρούσε. Ιδρύθηκε υποτίθεται για να οργανώνει Βαλκανικούς αγώνες μια φορά κάθε δύο χρόνια. Δηλαδή αγώνες με κόστος ο κούκος-αηδόνι. Παρόλα αυτά, όπως τελικά διαβάζω, τους αγώνες αναθέτει προσωπικά ο κ. Ζαννιάς και το ΔΣ της ΕΦΟΑ (?).

Η Βαλκανική Ένωση υπάρχει για να υπάρχει. Όπως και τόσα άλλα εγκλήματα της Ελληνικής πολιτικής ασυδοσίας, έτσι κι εδώ, καταφέρανε να δημιουργήσουν προέδρους και μισθοδοτούμενες θέσεις εκ του μηδενός και για το μηδέν. Ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ ευχαριστεί θερμά όλους τους πιο πάνω (που προφανώς έχει μπουρδουκλώσει), επειδή χρηματοδότησαν το γεγονός. Ξεχνάει να ευχαριστήσει τους υπόλοιπους Έλληνες που χρηματοδοτούν κάθε χρόνο και στο διηνεκές τα καμώματα τους.

Σε αντίθεση με ΕΦΟΑ που κλαίει για την πρόσφατη περικοπή των επιχορηγήσεων, η οικογένεια του τένις πρέπει να χαίρεται. Τα χρήματα δεν θα τα στερηθεί ο αθλητισμός, αλλά η κακοδιαχείριση. Όταν ακούω για «εργασιακή εφεδρεία», εύχομαι να φτάσει και στην ΕΦΟΑ των 17 υπαλλήλων, από τους οποίους τέσσερις-πέντε εργάζονται και οι υπόλοιποι κοροϊδεύουν.

Προφανώς η όμορφη και φιλόξενη Αριδαία, όπως μας παρουσιάστηκε στο πρόσφατο Πανελλαδικό, έχει την αγάπη μας.

1 comment:

TEN said...

Πως είναι δυνατόν να κάνει τέτοιες δηλώσεις και να μην τον πάρουν με τις ντομάτες; Το άτομο πραγματικά είναι άρρωστο. Τον ενημέρωσε κανείς ότι στην έστω υποβαθμισμένη αυτή διοργάνωση η Τουρκία που πριν μερικά χρόνια δεν σταύρωνε νίκη, σήμερα σάρωσε την πρώτη θέση σε αγόρια και κορίτσια; Ας του πει κάποιος ρε παιδιά ότι είναι επιζήμιος για το ελληνικό τένις...δώστε του μια καρέκλα να κάνει τον πρόεδρο κάπου αλλού...και άντε στα τσακίδια...!