Wednesday, September 7, 2011

ΠΟΤΕ θα μας ενημερώσει για τα παρακάτω ο Π.Π.Π

Αγαπητοί φίλοι και φίλες

Η αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου έχει ξεκινήσει καθώς απομένουν λίγοι μήνες για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έχει στρέψει την προσοχή της στην καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση της χώρας μας στην παραπάνω διοργάνωση.

Μετά από εντατική προσπάθεια και συνεχείς διαπραγματεύσεις συμφωνήσαμε με τον ΟΠΑΠ να αναλάβει Μέγας Χρυσός Χορηγός της Προολυμπιακής Ομάδας για το «Λονδίνο 2012». Εξασφαλίσαμε έτσι ένα σημαντικότατο ποσό που θα διατεθεί αποκλειστικά και μόνον για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των αθλητών και των αθλητριών μας. Η συμφωνία μας με τον ΟΠΑΠ είναι μια πολύτιμη «ανάσα» για τον ελληνικό αθλητισμό, ειδικά από τη στιγμή που η Πολιτεία σταμάτησε τα δύο τελευταία χρόνια να παρέχει στην ΕΟΕ κονδύλια για την Ολυμπιακή Προετοιμασία.

Επίσης υπογράψαμε συμφωνία χορηγίας με την BMW και την Οlympic Air και ταυτόχρονα ανανεώσαμε την συμφωνία μας με την ADIDAS. Οι τρεις αυτές εταιρίες θα μας προσφέρουν σημαντική βοήθεια, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012.

Εάν στα παραπάνω προστεθούν και οι υποτροφίες που εξασφαλίσαμε από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για 22 αθλητές και αθλήτριες ατομικών αθλημάτων καθώς και για την Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών, μπορούμε να νιώθουμε πραγματικά ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα όλων των προσπαθειών μας που μας επιτρέπουν να εξασφαλίσουμε το καλύτερο δυνατό περιβάλλον προετοιμασίας για την αθλητική νεολαία της χώρας, εν μέσω μάλιστα της μεγάλης οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα.

Παράλληλα δημιουργήσαμε τους κανόνες χρηματοδότησης, βάσει κριτηρίων, των αθλητικών Ομοσπονδιών για την Προολυμπιακή Προετοιμασία και ανακοινώσαμε και την Προολυμπιακή Ομάδα, προκειμένου οι αθλητές και οι αθλήτριες μας, να συνεχίσουν απερίσπαστοι και χωρίς προβλήματα τις προπονήσεις τους για το Λονδίνο.

Όλες αυτές οι προσπάθειες, σε συνδυασμό με τις πολλές και σημαντικές επιτυχίες που είχε η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα πολλών αθλημάτων και διαφόρων ηλικιών και κατηγοριών, με γεμίζουν σιγουριά και αισιοδοξία, ότι όλοι μαζί θα πανηγυρίσουμε νέες «γαλανόλευκες» επιτυχίες το επόμενο καλοκαίρι στην αγγλική πρωτεύουσα.

Οι άλλες σημαντικές προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, είναι η Τελετή Αφής της Φλόγας Νέων για τους πρώτους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Ινσμπρουκ 2012» που θα γίνει στις 17 Δεκεμβρίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012», στις 10 Μαϊου στην Αρχαία Ολυμπία και η παράδοση της Φλόγας στις 17 Μαίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Θέλω λοιπόν να σας διαβεβαιώσω ότι, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, θα συνεχίζει να δουλεύει με υψηλό αίσθημα ευθύνης, με πρόγραμμα και όραμα προκειμένου να προσφέρει τόσο στον ελληνικό αθλητισμό όσο και στην κοινωνία μας, τα ιδανικά και, προπάντων την ελπίδα που όλοι έχουμε ανάγκη στις δύσκολες αυτές μέρες.

Μήνυμα του Προέδρου της ΕΟΕ

No comments: