Tuesday, September 20, 2011

ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ

Τετάρτη (14/09) πραγματοποιήθηκε στο Ο.Α.Κ.Α. η πρώτη συνάντηση των προέδρων όλων των αθλητικών Ομοσπονδιών. Μεγάλη συνάντηση θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη (21/09) και ώρα 17:00 στο κτίριο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ανάμεσα στους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών και τα αρμόδια κυβερνητικά και πολιτικά στελέχη.

Σήμερα 20 Σεπτεμβρίου, Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου, μεγάλη η χάρη του. Αλλά ας πάρουμε τα γεγονότα από την αρχή.

Την 1/9/2011 η βουλευτής και ηθοποιός Πέμη Ζούνη, κάνει επερώτηση στη βουλή σχετικά με τις περικοπές των επιχορηγήσεων προς τις Αθλητικές Ομοσπονδίες.

«Με έκπληξή μου πληροφορήθηκα ότι, με την απόφαση 2/57177/0020 της 20ης/07/2011 του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Φίλιππου Σαχινίδη, οι εγκεκριμένοι προϋπολογισμοί εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού περικόπτονται κατά 51% για το τρέχον οικονομικό έτος.» Και μετά την ανάπτυξη των απόψεών της, ερωτώνται ο Υπουργός Οικονομικών κ.Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Αναπληρωτής Υπουργός κ.Φίλιππος Σαχινίδης, «α) Για την γενικότερη συλλογιστική που οδήγησε στην έκδοση της παραπάνω απόφασης» και « β) την επανεξέταση της απόφασης και την πιθανότητα απόσυρσή της.»

Μετά από αυτό, οι Ομοσπονδιάρχες, σαν να ξύπνησαν απ’τη ραστώνη των καλοκαιρινών διακοπών, αρχίζουν τις ανακοινώσεις διαμαρτυρόμενοι. Απορίας άξιον, πως μια υπουργική απόφαση που τους θίγει άμεσα, με ημερομηνία 20/7/2011, έπρεπε να έρθει ο Σεπτέμβριος για να την μάθουν από την κ. Ζούνη, για να δραστηριοποιηθούν;

«Αντεθνική και κοντόφθαλμη απόφαση» την χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Σεβαστής. «…..Το Υπουργείο αγνοεί το γεγονός ότι Ομοσπονδίες και Στάδια έχουν εγκεκριμένους Προϋπολογισμούς στη βάση των οποίων έχουν πραγματοποιηθεί δαπάνες, έχουν υπογραφεί συμβάσεις προμηθειών και υπηρεσιών, συμβόλαια προπονητών και συνεργατών και τα χρήματα αυτά οφείλονται σε Σωματεία, Αθλητές, Προπονητές, Προμηθευτές, Εργαζόμενους κ.λ.π.

Ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος υπογράμμισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra», «Είναι ντροπή, είναι καταστροφή. Θλίβομαι, λυπάμαι πραγματικά. Είναι εξόφθαλμες και κοντόμυαλες αποφάσεις», και συνεχίζει, «Αν είναι από τον τρέχοντα προϋπολογισμό η περικοπή, θα πάμε όλοι φυλακή. Διότι έχουμε ήδη ξοδέψει τα λεφτά.»

Η διοίκηση της ομοσπονδίας του Πινγκ-Πονγκ, χαρακτηρίζει καταστροφική για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό την εν λόγω απόφαση και εκφράζει την ευχή η κυβέρνηση να την ανακαλέσει, τονίζοντας , «Αν δεν αλλάξει κάτι τότε πιθανότατα δεν θα σταλούν οι εθνικές ομάδες στις διοργανώσεις που έχουν μπροστά τους το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πολωνίας. και τον διπλό τελικό της Ευρωπαϊκής Λίγκας με την Τουρκία. Ήδη η Ομοσπονδία ανέστειλε όλες τις διοργανώσεις στο εσωτερικό που ήταν να γίνουν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.»

O πρόεδρος της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών και πρώην θρύλος του αθλήματος, Πύρρος Δήμας, δήλωσε «Θα είναι η ταφόπλακα για όλο τον ελληνικό αθλητισμό, θα είναι το τελευταίο χτύπημα που δεχόμαστε. Δεν υπάρχει κάτι άλλο μετά. Αν περάσουν τα μέτρα, πολλές ομοσπονδίες θα πάνε για λουκέτο...»

Τα ίδια και ο κ. Θανάσης Βασιλειάδης πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Όσοι παίζουν με τον ελληνικό αθλητισμό, ας σταματήσουν επιτέλους να το κάνουν.»

Και μέσα σε όλους αυτούς, που νομιμοποιούνται να έχουν άποψη με βάση τις επιτυχίες των αθλημάτων τους, κάνει δηλώσεις κι’ ο «μα’ι’ντανός». «Σαν κεραυνός εν αιθρία χτύπησε τον Ελληνικό Αθλητισμό και την Νεολαία της χώρας μας η απόφαση 2/57177/0020 του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη.» και τελειώνει «Η παράλογη περικοπή των προϋπολογισμών του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού για το τελευταίο πεντάμηνο του 2011 δεν έχει προηγούμενο και δημιουργεί ερωτηματικά.»

Και επειδή ο Σπυράκος δεν πληρώνει προπονητές επειδή δεν έχει, δεν πληρώνει τους πρωταθλητές επειδή τους χρειάζεται δύο φορές τον χρόνο, δεν δίνει χρήματα στα σωματεία, επειδή αυτό το έχει αναθέσει στους γονείς των αθλητών, δεν τροφοδοτεί με αγωνιστικό υλικό τα σωματεία και γι’αυτό δεν έχει δαπάνες προμηθειών, γι’όλα αυτά και άλλα πολλά, η Ελληνική Αντισφαίριση θα πληγεί αγωνιστικά λιγότερο από κάθε άλλη ομοσπονδία, καθώς στο αγωνιστικό πρόγραμμα ο Ζαννιάς δεν χαλάει δραχμή( τελευταία όλο και περισσότερο μού’ερχεται στο στόμα….τι έχω πάθει;) Έτσι η ανακοίνωσή του για τις περικοπές των επιχορηγήσεων, μιας και αυτός δεν έχει τα προβλήματα των άλλων ομοσπονδιών, είναι φιλολογικού περιεχομένου. Απλώς έγινε για να …γίνει. Είπαμε κάθε φαγητό,….θέλει τον μα’ι’ντανό του.

Όμως ο Σπυράκος θα έχει πρόβλημα, κι’ αυτό γιατί, ως γνήσιος εκφραστής της «νεοελληνικής πολιτικάντικης κουλτούρας», έχει ρουσφετολογήσει τα μάλα. Μια ομοσπονδία με πενιχρές έως ανύπαρκτες αθλητικές επιτυχίες, το να μισθοδοτεί 17 υπαλλήλους, είναι υπερβολή. Ακόμα είναι αδιανόητο το 70% της επιχορήγησης να πηγαίνει σε ανελαστικές δαπάνες. Και όλα αυτά, πριν την νέες περικοπές. Με το καινούργιο «κούρεμα» τα χρήματα της επιχορήγησης δεν θα φτάνουν, ούτε για την μισθοδοσία. Οπότε;….. οπότε , δυστυχώς έρχονται απολύσεις προσωπικού, εκδοχή που φαντάζει πιθανή, και με τον κεραυνό που θα πέσει αύριο στην συνάντηση του Μπιτσαξή με τους προέδρους των ομοσπονδιών στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, όπου ο ΓΓΑ θα ζητήσει λόγω της κρίσης, συστέγαση ομοειδών ομοσπονδιών.

Αυτός ο κεραυνός δεν θα είναι εν αιθρία Σπυράκο, καθώς η ΕΜΥ αύριο Τετάρτη δίνει βροχές. Και όσοι από τους απολυμένους εκφράσετε τις αντιρρήσεις σας, μην εκπλαγείτε αν ακούσετε δια στόματος Σπυράκου την «Παγκάλια ρήση»…….μαζί τα φάγαμε.

Κολυμπάδης και Ζαννιάς κάτω από την ίδια στέγη; Ε ρε γλέντια….που θ’άλεγε κι’ο Σπαθάρης. Νέα υπαλληλική ειδικότητα…τσιλιαδόρος. « Έλα πρόεδρε, μπορείς να πάρεις το ασανσέρ…..ανέβηκε ο Κολυμπάδης». Δεν είναι και ότι καλύτερο να σου ζητάνε κάθε μέρα τα χρεωστούμενα.

Εκείνο που ακούγεται ηρωικό, είναι αυτό που λέει ο Σεβαστής στο τέλος της ανακοίνωσής του. «Εμείς θα αγωνιστούμε με όλα τα νόμιμα μέσα για την ανατροπή αυτών των αποφάσεων. Σε διαφορετική περίπτωση δεν μας μένει άλλος δρόμος από το να παραιτηθούμε και να πάμε σπίτια μας».

Είναι τραγικό, για να απαλλαγείς από κάτι ανθρωπάκια τύπου Ζαννιά, να πρέπει να πτωχεύσει η χώρα…..είναι τραγικό για να απαλλαγείς από τις κατσαρίδες να πρέπει να πλημμυρήσει ο υπόνομος.

ΥΓ. Προσωπκό. ΤΕΝsaid άργησα να σε ευχαριστήσω για το… «Του κανενός το ρόδο» Τρία νυχτοξημερώματα για να φτάσω στον Οκτώβρη του 2007. Χαλάλι….μια ακόμη χαραμάδα στο κελί της απομόνωσης.

3 comments:

TEN said...

Ο Π.Π.Π. ΕΚΟΨΕ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ
Μετά τις περικοπές που ανακοινώθηκαν, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε ο Π.Π.Π. της ΕΦΟΑ ήταν να κόψει τα εισιτήρια των αθλητών και αθλητριών!
Δεν είναι πρωτοφανής, αλλά μια ‘απόλυτα δικαιολογημένη’ κίνηση για όσους γνωρίζουν τα έργα και τις ημέρες του!
Είναι ποτέ δυνατόν ένα ανάλγητο και ανήθικο άτομο να σκεφτεί ότι στερεί από το πραγματικό τένις και αυτά τα ‘ψίχουλα’, που σαν άλλοθι χρησιμοποιούσε τόσα χρόνια για να παραμυθιάζει τους άσχετους ψηφοφόρους του, καθώς και τους ανίκανους, διεφθαρμένους και κατ΄επίφαση ελεγκτές του;
Είναι ποτέ δυνατόν ένας υπόδικος για κακούργημα να σκεφτεί κατά προτεραιότητα τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, που ματώνουν στον παγκόσμιο στίβο, για να κρατούν ψηλά το ελληνικό τένις και όχι το άθλιο τομάρι του;
Είναι δυνατόν να σκεφτεί μετά από τόσα χρόνια διασυρμού του αθλήματος, ότι είναι επικίνδυνος, όταν αυτά που δηλώνει είναι ακριβώς τα αντίθετα με αυτά που πράττει;
Είναι άραγε εφικτό αυτοί που συνεχίζουν να στηρίζουν, την άθλια διαχείριση των κόπων του ελληνικού λαού, από τέτοιας ποιότητας άτομα, να ξυπνήσουν επιτέλους και να τον στείλουν εκεί όπου ανήκει, δηλαδή, ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.
Όσο για τους Έλληνες γονείς, χρηματοδότες των αθλητών τένις… δεν έγινε και τίποτα σπουδαίο…. θα σκέφτηκε:
Αντί για το 95% που ξόδευαν μέχρι πρότινος… τώρα θα ξοδεύουν το 100% …. άλλωστε αυτοί δεν ψηφίζουν…. δεν θα έχω απώλειες… οι ηλίθιοι και άσχετοι που με στηρίζουν δεν αλλάζουν…!
Kαι αναρωτιέται κανείς, ειδικά αυτούς τους δύσκολους καιρούς:
Γιατί οι Έλληνες φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώνουν από το υστέρημά τους κάποιους απατεώνες , για να το ‘παίζουν’ παράγοντες και να κάνουν δημόσιες σχέσεις εν ονόματι της ανάπτυξης κάποιου αθλήματος;
Γιατί να πληρώνουν από το υστέρημά τους τα στημένα παραμάγαζα της ματαιοδοξίας κάποιων αποδεδειγμένα προ καιρού άθλιων τύπων, που ενώ έχουν κληθεί να υπηρετήσουν ένα άθλημα, υπηρετούν με τον πλέον προκλητικό τρόπο την ιδιοτέλειά τους;

TEN said...

Χαίρομαι για τα γόνιμα νυχτοξημερώματα...
Σίγουρα θα χαρείτε και άλλα στο παρακάτω blog:

http://varometro.ws/apo_ta_meri_tou_palama/

TEN said...

Ο Νίκος Γκάτσος, ένας αληθινός δημιουργός, δεν είχε ταξιδέψει ποτέ στην ζωή του. Τα πιο πολλά απ’ τα αριστουργήματά του τα έγραψε στην Αθήνα, στο τραπέζι του Φλόκα με συντροφιά την φαντασία, την καρδιά και το αστείρευτο ταλέντο του.

Στην Ελλαδογραφία έγραφε:

“Πότε θ’ ανθίσουνε τούτοι οι τόποι;
Πότε θα ‘ρθούνε κανούργιοι ανθρώποι
να συνοδεύσουνε την βλακεία
στην τελευταία της κατοικία;”

Δυστυχώς κύριε Νίκο, οι βλάκες όχι μόνο ζουν και βασιλεύουν, αλλά πλέον κυβερνάνε κιόλας…

http://varometro.ws/i_iapwnia_mesa_mou/