Tuesday, December 29, 2009

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Προς Γ.Γ.Α. κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή


Προς το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α.
Προς τους Συλλόγους της Ε.Φ.Ο.Α.
Κοιν.: Έντυπα και Ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε.

Είναι αλήθεια ότι χρόνια τώρα γίνονται (από την πλευρά του «προέδρου» της Ε.Φ.Ο.Α. και του Δ.Σ. της) παρανομίες και παρατυπίες ως προς την Γενική Συνέλευση.

Τώρα όμως λέγοντας το «φτάνει πια» τα σωματεία έχουν πάμπολλους λόγους να αντιδράσουν. Μερικούς απ’ αυτούς τους λόγους θα απαριθμήσω καλώντας σας και σάς να συμπληρώσετε τον κατάλογο και να πείτε το «φτάνει πια» με ηχηρή ΑΠΟΧΗ.

Δεν συμμετέχουμε σε Γ.Σ. την 31η Δεκεμβρίου Παραμονή Πρωτοχρονιάς, όταν το καταστατικό προβλέπει το τελευταίο τετράμηνο του έτους (άρθρο 32 παρ. 1 ).

Δεν συμμετέχουμε ούτε στην επαναληπτική της τής 9/1/2010, γιατί είναι εκτός τετραμήνου του έτους.

Δεν συμμετέχουμε στην Γ.Σ., όπου καλούμαστε να εγκρίνουμε τον κατάλογο των εκπροσώπων –αντιπροσώπων (πρόσκληση, θέμα 2), που είναι έργο του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α. (καταστατικό άρθρο 32 παρ. 7) και να συνεργήσουμε σε παρανομία.

Δεν συμμετέχουμε στην Γ.Σ., όπου καλούμαστε να εγκρίνουμε τον προϋπολογισμό (πρόσκληση, θέμα 6), που κατά το Νόμο 2725/99 (άρθρο 51 παρ. 3) έπρεπε να έχει κατατεθεί στην Γ.Γ.Α. από τον Οκτώβρη.

Δεν συμμετέχουμε
στην Γ.Σ., όπου καλούμαστε να εγκρίνουμε τον οικονομικό απολογισμό (πρόσκληση, θέμα 5), όπου οι αραδιασμένοι αριθμοί δεν απαντούν σε καίρια ερωτήματα για την οικονομική χρήση όπως:

Πόσο είναι το πραγματικό χρέος της Ε.Φ.Ο.Α.;

Πόσα
χρήματα δαπανήθηκαν για πραγματικούς αθλητικούς σκοπούς;

Πόσα χρήματα δαπανήθηκαν για την στήριξη των αθλητών-αθλητριών των εθνικών ομάδων;

Πόσα χρήματα δαπανήθηκαν για οδοιπορικά αθλητών-αθλητριών των εθνικών ομάδων;

Γιατί επί σειρά ετών έχουν καταργηθεί τα οδοιπορικά και η στήριξη των αθλητών-αθλητριών, που συμμετέχουν στα ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ πρωταθλήματα Ανδρών, Γυναικών και Τζούνιορ;

Πόσα χρήματα χρωστά η Ε.Φ.Ο.Α. από την προηγούμενη δεκαετία σε συλλόγους για την τότε δραστηριότητα των αθλητών τους;

Πόσα σωματεία και ποια παίζοντας το χαρτί των ημετέρων έχουν πληρωθεί;

Πόσα
χρήματα και για ποιους προπονητές έχουν πληρωθεί για την στελέχωση και προετοιμασία των Εθνικών ομάδων;

Πόσα
χρήματα και με ποια κριτήρια έχουν δοθεί σε συλλόγους για συνδιοργανώσεις εθνικών η διεθνών αγώνων;

Πόσα ξοδεύονται για τις Γ.Σ. για οδοιπορικά και έξοδα των αντιπροσώπων-εκπροσώπων παρανόμως;

Πόσα χρήματα είναι τα λεφτά του σάϊν-ιν και γιατί υποχρεούνται οι αθλητές να τα καταβάλλουν χωρίς ανταποδοτικότητα και ως πότε θα διεξάγονται αγώνες ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ;

Τι έχουν γίνει πραγματικά τα χρήματα της έκτακτης επιχορήγησης του 2004 για το ανύπαρκτο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;

Πως δηλώνεται στην Ε.ΦΙ.Π. την 1/9/2009 ότι υπάρχει υπόλοιπο αυτών των χρημάτων στο ταμείο 389.000 Ε και μένει απλήρωτο το προσωπικό από Σεπτέμβρη μέχρι παραμονές Χριστουγέννων;

Και πολλά ακόμη ερωτήματα ων ουκ έστιν τέλος…

Δεν συμμετέχουμε στην Γ.Σ., όπου καλούμαστε να εγκρίνουμε τον διοικητικό απολογισμό (πρόσκληση, θέμα 3), όπου κανείς δεν απολογείται:

Για την κατρακύλα και ανυπαρξία των εθνικών μας ομάδων.

Για την ουσιαστική κατάργηση των χρηματικών επάθλων του Πανελληνίου.

Για την προγραμματική τιμωρία του Έλληνα Γονιού.

Για την ουσιαστική ανυπαρξία πρωταθλημάτων Ανδρών-Γυναικών.

Για την επί χρόνια κατάργηση Εαρινού Πρωταθλήματος και Κυπέλου Ελλάδος.

Για την ισοπέδωση του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος παρά την απόφαση του Α.Σ.Ε.Α.Δ. το 2005 με πλαστογραφία (δήθεν πρακτικών) ημετέρων σε Γ.Σ. (Καστοριά).

Δε συμμετέχουμε στην Γ.Σ., όπου η διοίκηση της Ε.Φ.Ο.Α. παρουσιάζει ως έργο της το έργο ιδιωτών για μεγάλες διοργανώσεις, που καμιά σχέση δεν έχουν με τα δικά της ανύπαρκτα πεπραγμένα.

Δεν συμμετέχουμε στην Γ.Σ., όπου πάμπολλοι «αντιπρόσωποι-εκπρόσωποι» ούτε το όνομα του συλλόγου, που εκπροσωπούν, δεν γνωρίζουν…

Δεν συμμετέχουμε στην Γ.Σ., όπου κανείς δεν μας ενημέρωσε για τις αναγνωρίσεις νέων συλλόγων και τις διαδικασίες που έγιναν, όταν αρκετοί από αυτούς έχουν αναγνωριστεί ως αντίβαρο προβλημάτων σε προϋπάρχοντες αντιπολιτευόμενους συλλόγους.

Δεν συμμετέχουμε στην Γ.Σ., όπου δεν γίνεται λόγος ούτε για πρόγραμμα ούτε για αρχές και προοπτική του αθλήματος.

Δεν συμμετέχουμε στην Γ.Σ., όπου μέλος της διοίκησης της Ε.Φ.Ο.Α. και πρόεδρος του τοπικού συλλόγου υβριστικά αρνείται τον διάλογο μέσω του site της Ε.Φ.Ο.Α.

Δεν συμμετέχουμε στην Γ.Σ., γιατί εξ όλων των παραπάνω και άλλων αποδεικνύεται ότι «Δεν έχουμε έννομο συμφέρον», όπως παρανοϊκά (Αν είναι δυνατόν να μην έχει έννομο συμφέρον Σωματείο όποιας ομοσπονδίας, που την καταγγέλλει για βεβαιωμένες οικονομικές ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ…) ισχυρίζεται η τελευταία απορριπτική απόφαση του Α.Σ.Ε.Α.Δ., και κρατάμε την αξιοπρέπειά μας…

Και βέβαια δεν συμμετέχουμε στην Γ.Σ., που μας καλεί ο έχων εκκρεμοδικίες:


1ον Για το ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ (Εκδίκαση στις 29/4/2010 από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών)

2ον Για ΑΠΙΣΤΙΑ μετά την παραπομπή του από την Εισαγγελία Αθηνών σε Τακτική Ανάκριση βάσει μηνυτήριας αναφοράς.

Λίτσα Σαρατζίδου

Γ. Γραμματέας

No comments: