Saturday, December 26, 2009

Τι σας θυμίζει αυτή η ιστορία !!!!


Καταγγελίες βαρέων βαρών στην ομοσπονδία τζούντο

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Μια ομοσπονδία της οποίας ο πρόεδρος διώκεται για κακουργηματικές πράξεις (απάτη κατ΄ εξακολούθηση και υπεξαίρεση χρημάτων). Με την εθνική ομάδα της να είναι πλήρως αφελληνισμένη. Με τους εθνικούς προπονητές της να στερούνται των τυπικών προσόντων. Με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει ότι υπάρχουν δεκάδες σωματεία-σφραγίδες και αθλητές-«φαντάσματα». Με τους ελεγκτές της ΓΓΑ να έχουν διαπιστώσει ότι οι κρατικές επιχορηγήσεις ξοδεύονταν σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, ταβέρνες και ουζερί και σε περίεργες αγορές ακόμη και μίξερ(!)- αλλά το πόρισμα παραμένει κλειδαμπαρωμένο σε κάποιο ντουλάπι εδώ και έξι χρόνια. Και όλα αυτά σε ένα άθλημα που ονομάζεται «ο δρόμος της ευγένειας», όπως είναι η ελληνική μετάφραση της ιαπωνικής λέξης «τζούντο».

Η αποκάλυψη, πριν από περίπου έναν μήνα, ότι ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κ. Βαγγέλης Σουφλέρης παραπέμπεται να δικαστεί στις 11 Ιανουαρίου 2010 με την πράξη 304/2009 του προέδρου Εφετών Αθηνών για «απάτη από κοινού (με άλλους) κατ΄ εξακολούθηση και υπεξαίρεση χρημάτων του ελληνικού Δημοσίου» φαίνεται να είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου όσων συμβαίνουν στην ομοσπονδία τζούντο τα τελευταία χρόνια. Ο ίδιος ο κ. Σουφλέρης θα έχει ακόμη μία παρουσία στα δικαστήρια στις 7 Ιανουαρίου για μια υπόθεση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στο οποίο είχε ορισθεί διευθυντής συντονιστής από την κυβέρνηση της ΝΔ, θέση από την οποία αναγκάστηκε να παραιτηθεί όταν του το ζήτησε ο νέος ΓΓΑ κ. Παναγιώτης Μπιτσαξής , ενώ είχε προηγηθεί, στις 3 Δεκεμβρίου, καταγγελία εργαζομένου προς τον υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο για τα... έργα και τις ημέρες της διοίκησης του ΣΕΦ.

? Τα εύφορα τατάμι για το άθλημα
Ο κ. Σουφλέρης, πρώην αθλητής της πάλης, εμφανίστηκε στο τζούντο το 2000 μαζί με τον κουμπάρο του κ. Νίκο Βασιλάκο αφού και οι δύο είχαν αποτύχει να μπουν στην ομοσπονδία πάλης. Το δίδυμο επεκράτησε για μία ψήφο του συνδυασμού του κ. Κώστα Τσόγκα. Ο κ. Βασιλάκος ανέλαβε τη θέση του προέδρου και ο κ. Σουφλέρης εκείνη του γενικού γραμματέα. Οι δύο «συνέταιροι» όμως θα τα σπάσουν λίγα χρόνια αργότερα, με τον κ. Σουφλέρη να αναλαμβάνει τα ηνία της ομοσπονδίας και τον κ. Βασιλάκο να τίθεται εκτός.

Το 2000 τα σωματεία του τζούντο ήταν περίπου 70, για να εκτιναχθεί ο αριθμός τους σε περισσότερα από 120 τα τελευταία χρόνια. Αν και η λίστα των σωματείων, σύμφωνα με καταγγελίες της αντιπολίτευσης, δεν δίδεται ποτέ επισήμως, αυτά υπολογίζεται να είναι περισσότερα από τα 100 ονόματα που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η «ανάπτυξη» του τζούντο στο «εύφορο»τατάμι (σ.σ.: ο αγωνιστικός χώρος) του κάμπου της Λάρισας αλλά και στη γειτονική Πιερία, όπου υπάρχουν πολλαπλάσια σωματεία από αυτά που έχει ολόκληρη η Πελοπόννησος!

Πολλά από αυτά τα σωματεία έχουν την ίδια διεύθυνση αλλά και τον ίδιο υπεύθυνο(!), τον πρόεδρο της Τοπικής Επιτροπής Κεντρικής Ελλάδας κ. Γιώργο Στουκογιώργο. Ανθρωπος της ελευθέρας πάλης, ο κ. Στουκογιώργος ασχολήθηκε τα τελευταία χρόνια με το τζούντο, προσθέτοντας το άθλημα στα ήδη υπάρχοντα σωματεία του ή ιδρύοντας νέα. Ετσι μετετράπη σε έναν από τους βασικούς πυλώνες στήριξης του κ. Σουφλέρη, προσφέροντάς του σημαντικό αριθμό ψήφων μέσω των σωματείων που ελέγχει.

? Και δαπάνες σε νυχτερινά κέντρα
Στο δίκτυο σωματείων της Κεντρικής Ελλάδας σημαντικό ρόλο παίζει ο κ. Τάσος Φυσικόπουλος που αντικατέστησε τον κ. Σουφλέρη στην προεδρία της ομοσπονδίας τζούντο όταν ο τελευταίος υποχρεώθηκε να παραιτηθεί λόγω της δικαστικής δίωξης. Σωματεία που εδρεύουν σε σπίτια(!) ή έχουν αθλητές-«φαντάσματα» ανθούν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου αυτά τα σωματεία δραστηριοποιούνται έναν χρόνο πριν από τις εκλογές και εμφανίζουν αθλητές σε αγώνες-ημερίδες που πραγματοποιούνται κυρίως στη Λάρισα...

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το πόρισμα του ελέγχου που εκδόθηκε στις 11.12.2003- υφυπουργός Αθλητισμού ήταν τότε ο βουλευτής Φλώρινας του ΠαΣοΚ κ. Γιώργος Λιάνης -, το οποίο, αν και διαπιστώνει παρατυπίες σε δαπάνες, μεταξύ των οποίων σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης («Ρομέο», «Διογένης», «Μαμούνια», «Μούσες»), εξακολουθεί να βρίσκεται στα συρτάρια της ΓΓΑ.

Η κομματική τοποθέτηση της ηγεσίας της ομοσπονδίας τζούντο φαίνεται να εξηγεί τη στάση των υφυπουργών Αθλητισμού των κυβερνήσεων της ΝΔ κκ. Γιώργου Ορφανού και Γιάννη Ιωαννίδη. Αλλωστε ο κ. Σουφλέρης υπήρξε από τα πρωτοπαλίκαρα της «γαλάζιας» παράταξης στην Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων- είχε τοποθετηθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή στις εκλογές του 2009-, από την οποία όμως απομακρύνθηκε μετά την αποκάλυψη της εις βάρος του δικαστικής δίωξης.
Πηγή.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=5&artId=306559&dt=25/12/2009

No comments: