Saturday, December 5, 2009

ΘΕΜΑ:Φτάνει πια η ανοχή στην υποκρισία, τον φαρισαϊσμό, την ασυνάρτητη και επικίνδυνη λογική της Διοίκησης, που προσβάλλει το τένις και τον αθλητισμό

Προς Σωματεία - Μέλη της ΕΦΟΑ.

Κοινοποίηση: Γ.Γ.Α. κ. Π. Μπιτσαξή.

Έχει γίνει πλέον φανερά αντιληπτό, ότι όσοι ανελλιπώς έχουν επιχειρήσει και προσπαθήσει να συμβάλλουν στην ανάπτυξη αποδοτικού διαλόγου και επικοινωνίας με στόχο την πρόοδο του Αθλήματος, μέσα από διαδικασίες και Κανόνες που η Πολιτεία έχει θεσπίσει, και η Ομοσπονδία οφείλει να εφαρμόζει μέσα σε πνεύμα συνεργασίας, αλληλοκατανόησης, συμπαράστασης και αλληλοσεβασμού, αισθάνονται δυστυχώς κατ΄ εξακολούθηση την πλήρη απαξίωση, περιφρόνηση και αναλγησία της Διοίκησης, με τον πιο ανάρμοστο τρόπο τις περισσότερες φορές.
Ο κ. Ζαννιάς ως επικεφαλής, και μαζί τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΦΟΑ, επανειλημμένα διαμαρτυρόμενοι ότι θίγονται και εκτίθενται δημοσίως αρνητικά, ας αναλογιστούν πρωτίστως πόσο εκθέτουν το ελληνικό τένις αλλά και όσους επί τόσα χρόνια έχουν καταφέρει να πείσουν ότι είναι άξιοι της εμπιστοσύνης τους για τον τρόπο που ασκούν την Διοίκηση, όταν συστηματικά παρερμηνεύουν τους κανόνες του αθλήματος και τους Αθλητικούς Νόμους, αδιαφορούν για την έγκαιρη οργάνωση και τον σοβαρό αγωνιστικό σχεδιασμό, πνίγουν την ανάπτυξη της εθνικής αγωνιστικής δραστηριότητας, ασκούν οικονομική διαχείριση με έλλειψη διαφάνειας και έντεχνα αποκρύπτουν την κατανομή των οικονομικών πόρων, με αποτέλεσμα να μην κατευθύνονται κυρίως στις ανάγκες του αθλήματος και να μην πιάνουν τόπο τα χρήματα του έλληνα πολίτη.
Ο αφορισμός των αθλητών με την ιδιότητα του επαγγελματία, που είναι αναπόσπαστο κομμάτι στο τένις παγκοσμίως, σε συνέχεια και άλλων αφορισμών της Διοίκησης για τον πρωταθλητισμό και τον ασυμβίβαστο τάχα συνδυασμό του με το σχολείο και τις σπουδές, αποκαλύπτει το έλλειμμα ικανότητας και ανάληψης του ρόλου που αρμόζει στην Ομοσπονδία, για να προσφέρει ουσιαστική και σοβαρή υποστήριξη, προς όφελος των αθλητών και του αθλήματος γενικότερα. Παράλληλα όμως η Διοίκηση με περίσσεια υποκρισία, διοργανώνει επαγγελματικά τουρνουά, επιδιώκει να συνάπτει επαγγελματικά συμβόλαια με αθλητές ακόμα και για υποστήριξη της Εθνικής ομάδας, συγκατατίθεται με την εν λευκώ υπογραφή του Προέδρου, ως εκπροσώπου στην Ε.Ο.Ε., στην συμμετοχή τιμωρημένης (ντοπαρισμένης) επαγγελματίας αθλήτριας στην Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία, συγκαλύπτει δε και στηρίζει ένα νοσηρό και άθλιο σύστημα συνύπαρξης της ιδιότητας του επαγγελματία προπονητή τένις, ως παράγοντα, επιχειρηματία ή και αθλητή.
Η πρόσφατη δήλωση του Προέδρου της ΕΦΟΑ σχετικά με την υποστήριξη του αθλητή Πάρι Γεμουχίδη, ένα παραλήρημα ασυνάρτητης λογικής και λόγων, χωρίς σοβαρή δόση ειλικρίνειας και σεβασμού για έναν άξιο αθλητή, αλλά και όσα προσωπικά ο κ. Ζαννιάς διατυπώνει, με τον ιδιαίτερο τρόπο που τον χαρακτηρίζει, σε ένα πολύ σύντομο διάλογο που ο ίδιος προκάλεσε κατά την διάρκεια του πρόσφατου και ταλαίπωρου Διασυλλογικού πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών, αποτελούν αποκαλυπτικές μαρτυρίες της νοσηρής νοοτροπίας και τρόπου σκέψης που διέπουν την λειτουργία της σημερινής Διοίκησης.
Φτάνει πια η ανοχή. Διαπιστώνοντας για πολλοστή φορά την σοβαρή αδυναμία της ΕΦΟΑ να σέβεται τους θεσμούς, μη συγκαλώντας έγκαιρα και στο χρόνο που προβλέπεται την τακτική Γ.Σ., καλούμε τα Σωματεία σε συνεννόηση για ανάληψη πρωτοβουλιών, ώστε να οργανώσουμε Γενική Συνέλευση (με την δυνατότητα που παρέχει το Καταστατικό), σε επίπεδο διαλόγου και τρόπου λήψης αποφάσεων, όπως πραγματικά αρμόζει σε όλους μας, ευελπιστώντας στην δέσμευση της Πολιτείας ότι δεν θα διστάσει να βάλει το χέρι στη φωτιά, για όσα συμβαίνουν στον ελληνικό αθλητισμό.
Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος
Γ. ΑΝΔΡΟΥΤΣΕΛΛΗΣ

No comments: