Thursday, August 9, 2012

ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΕΥΘΙΞΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ


Ιούλιος 2012 λίγες ημέρες πριν την έναρξη της Ολυμπιάδας του Λονδίνου.
Ένα κορίτσι που ξόδεψε αμέτρητες ώρες από τη ζωή της στα ταρτάν, με τις βαλίτσες ανά χείρας για το ταξίδι ζώης όπως είναι η συμμετοχή σε μιά Ολυμπιάδα, που προφανώς παραμέλησε τη μόρφωσή της, για να φθάσει ως εδώ, όπως μπορεί κανείς να συμπεράνει από τα εντυπωσιακά ορθογραφικά  λάθη της, 22 χρόνων, μέσα στη ανωριμότητά της, και επιρεασμένη από τις κακιές  παρέες της, διαπράττει το ολίσθημα.
"Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό!".
Πριν ακόμα το θέμα πάρει διαστάσεις, η  Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) βγάζει ανακοίνωση. «Με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τίθεται εκτός Ολυμπιακής Ομάδος η αθλήτρια στίβου του άλματος τριπλούν Παρασκευή Παπαχρήστου για δηλώσεις της που αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού».
Αρχηγός ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ο Ισίδωρος  Κούβελος, γνωστός και μη εξαιρεταίος, στυλοβάτης των αξιών και των ιδεωδών του Ολυμπισμού, ο κύριος της κυρίας, κάτι σαν τον Φίλιππο της Αγγλίας, για τον οποίον η αφέλεια μιάς 22άχρονης, θεωρείτε βαρύτερο παράπτωμα, από το να «ξεχάσεις» να δηλώσεις στο πόθες έσχες σου τον τραπεζικό λογαριασμό σου, με το 1.000.000 ευρώ που έβγαλες στο εξωτερικό, εν μέσω κρίσης….
Κύριε Ισίδωρε,δεν ξεχνάνε όλοι να δηλώσουν ένα εκατομμύριο ευρώ.
Εξαντλώντας κάθε αυστηρότητα ο κ. Κούβελος αποφάσισε, χωρίς δεύτερη σκέψη, να γκρεμίσει τα όνειρα μιας  22 ετών, αθλήτριας που σε όλη της την ζωή πάλευε καθημερινά και στερούνταν πράγματα, με σκοπό να δώσει τον καλύτερό της εαυτό και να σηκώσει την Ελλάδα ψηλά.
Η δήλωση της Παπαχρήστου
«Ζητώ δημόσια συγγνώμη για το πραγματικά ατυχές και κακόγουστο αστείο που δημοσίευσα από τον προσωπικό μου λογαριασμό στο Twitter. Λυπάμαι και ντρέπομαι για τις αρνητικές αντιδράσεις που προκάλεσα, γιατί σε καμία περίπτωση δεν είχα σκοπό να θίξω κανέναν, ούτε να προσβάλλω τα ανθρώπινα δικαιώματα».
«Τα λάθη πληρώνονται, ειδικά όταν είναι τόσο σοβαρά». Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση του Ισίδωρου Κούβελου, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την απόφασή του να αποκλείσει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου την αθλήτρια Βούλα Παπαχρήστου.
Η αθλήτρια πλήρωσε και μάλιστα με τον πιο σκληρό  τρόπο!  Εσείς κ. Κούβελε, πληρώσατε; Εκφράσατε δημόσια τη συγγνώμη σας, τη λύπη και την ντροπή σας, για τις αρνητικές αντιδράσεις που προκαλέσατε, στο χειμαζόμενο  Ελληνικό λαό, από το δικό σας σοβατότατο «λάθος»;
Οκτώβριος του 2009, Παράδοση Ολυμπιακής Φλόγας στους Κανάδους για την Χειμερινή Ολυμπιάδα.
Μια φωτογραφία ξένου ειδησεογραφικού πρακτορείου που ξέφυγε από τον έλεγχο των «λογοκριτών» της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής  και απεικόνιζε τη Φανή Χαλκιά να τρέχει με την ολυμπιακή φλόγα έκανε τον γύρο του κόσμου προκαλώντας την οργή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και τον εκνευρισμό των καναδών διοργανωτών των Χειμερινών Ολυμπιακών του Βανκούβερ. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή  ζητά εγγράφως εξηγήσεις.
Η ΕΟΕ βρέθηκε εκτεθειμένη στα μάτια της παγκόσμιας κοινής γνώμης επιτρέποντας στην αποπεμφθείσα λόγω ντόπινγκ από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου Φανή Χαλκιά να μεταφέρει την ολυμπιακή φλόγα . Αν και το θέμα είχε προκαλέσει πάταγο παγκοσμίως και η αντίδραση της ΔΟΕ ήταν άκρως αυστηρή και άμεση για την χώρα μας, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν έκανε το παραμικρό για να αποκαταστήσει τα πράγματα και να τιμωρήσει παραδειγματικά τον ένοχο αυτού του ανοσιουργήματος  
Ο κ. Σπύρος Ζαννιάς(ο ένοχος) έσπευσε να δηλώσει «έκανα λάθος που αποδέχθηκα την πρόταση του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών να τη συμπεριλάβω (σ.σ.: τη Χαλκιά) στη λαμπαδηδρομία».Ενα από τα επιχειρήματα που προέβαλε στην υπερασπιστική του γραμμή  ο κ. Σ. Ζαννιάς  ήταν ότι... παρασύρθηκε (ο νεαρός και άπειρος.....κ. Ζαννιάς) από τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) αποδεχόμενος την πρότασή του για τους λαμπαδηδρόμους, μεταξύ των οποίων ήταν και η Φανή Χαλκιά.
Παγκόσμια κατακραυγή, τα μέσα ενημέρωσης καυτηριάζουν.
 Ο Φίλιππος Συρίγος γράφει. «Αντί να κρύβονται, ή να λένε μισές αλήθειες, θα ήταν καλύτερα, για τον πρόεδρο της ΕΟΕ  Σπ. Καπράλο, τον αντιπρόεδρο Ισ. Κούβελο και τον υπεύθυνο της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας  Σπ. Ζαννιά, να μας απαλλάξουν από την παρουσία τους στα ολυμπιακά πράγματα της χώρας, να πάνε σπίτια τους. Γιατί αποδείχθηκαν τραγικά ανίκανοι και εξαιρετικά επικίνδυνοι για την παγκόσμια εικόνα της Ελλάδας και τα ιδεώδη που προσπαθεί να πουλήσει στη διεθνή αγορά».
Ο Στρ. Σεφτελής βγάζει την αγανάκτησή του.  «Εχουν περάσει πέντε ημέρες από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο και ο πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας, Σπύρος Ζαννιάς, παραμένει στη θέση του. Είναι ο βασικός υπεύθυνος για ό,τι έγινε. Ηταν βασική υποχρέωση του προέδρου Σπύρου Καπράλου να τον αποπέμψει από τη θέση του, αγνοώντας τις παιδαριώδεις... «εξηγήσεις» του. Ομως δεν το έκανε ο κ. Καπράλος. Αρα είναι συνυπεύθυνος. Και θα είναι συνυπεύθυνοι όσοι μετέχουν στην Ολομέλεια της ΕΟΕ, αν δεν αποβάλουν τον κ. Ζαννιά, κατά τη σημερινή συνεδρίαση. Είναι η τελευταία τους ευκαιρία για να περισώσουν ό,τι σώζεται».
Η Βούλα Παπαχρήστου πλήρωσε για το παράπτωμά της. Εσείς κ. Ζαννιά, πληρώσατε; Εκφράσατε δημόσια τη συγγνώμη σας, τη λύπη και την ντροπή σας, για τις αρνητικές αντιδράσεις που προκαλέσατε;
Και εσείς, κ.Κούβελε, τι κάνατε στη συγκεκριμένη περίπτωση; Απλώς, συγκαλέσατε την Ολομέλεια της ΕΟΕ, και με μιά επίδειξη πολιτικού αμοραλιμού, απαλλάξατε και καλύψατε τον Ζαννιά και τον εαυτός σας. Όλοι γνωρίζουν, ότι το πραγματικό αφεντικό στην ΕΟΕ είναι ο Κούβελος. Όλοι θυμούνται, ότι ο Καπράλος προέκειψε την τελαυταία στιγμή, όταν ο Μίνωας Κυριακού απείλησε με αποκαλύψεις εις βάρος του Κούβελου, αν αυτός διεκδικούσε την προεδρία της ΕΟΕ. Η παράταξη του κ. Κούβελου κέρδισε τις εκλογές στην ΕΟΕ με τις ψήφους των αμοραλιστών Ζαννιά, Κανελλόπουλου που πέρασαν τον..... Ρουβίκωνα, αναγκάζοντας τον Κυριακού να δηλώσει ότι «κάποιοι δεν φορούν παντελόνια»
«Εχουν περάσει πέντε ημέρες από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο και ο πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας, Σπύρος Ζαννιάς, παραμένει στη θέση του. Είναι ο βασικός υπεύθυνος για ό,τι έγινε» έγραφε ο κ. Σεφτελής πριν από 34 μήνες. Έχουν περάσει χίλιες-πέντε μέρες, και ο Ζαννιάς,ζει και βασιλεύει και το τένις δυναστεύει, και μάλιστα ζητά και πάλι την ψήφο των σωματείων στις προσεχείς εκλογές, για να συνεχίσει το θεάρεστο έργο του.
Το τραγικό είναι ότι θα την πάρει πάλι την προεδρία, με τον τρόπο που οι αντίπαλοί του τον αντιπολιτεύονται.  Διάτρητος από παρανομίες, νομικές, καταστατικές, διαχειριστικές, και με την αντιπολίτευση να ασχολείται με όλα τα άλλα, εκτος από αυτές. Εκτός και αν, απώτερος στόχος της, είναι μιά θέση στο ΔΣ  και όχι να απαλλαγούμε από τον Ζαννιά.
Υ.Γ,  Μακρυά από μας οποιαδήποτε ρατσιστική διάθεση. Για το μόνο που δηλώνουμε ρατσιστές, είναι απέναντι στους ροταριανούς και τα λαμόγια που κυβερνούν με ξεδιάντροπο τρόπο. 

No comments: