Wednesday, August 29, 2012

ΘΕΜΑ :Διαμαρτυρία-Καταγγελία κατά πρακτικών που εφαρμόζει η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.) ενόψει των επικείμενων εκλογών της 9ης Σεπτεμβρίου 2012.


29 Αυγούστου 2012          ΕΠΕΙΓΟΝ                                                  

ΠΡΟΣ

Την ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ                                                                                                              ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ                                                                                           ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ                                                                        
ΤΜΗΜΑ  ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ                                                              
 Κηφισίας  7  11523  Αθήνα

ΚΟΙΝ/ΣΗ : Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού,               
Υφυπουργό  Αθλητισμού                                                                                               
Α. Παπανδρέου 37, Μαρούσι 15-180
Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.)                                         
Πρόεδρο  και μέλη Δ.Σ.                                                                                                   
Υμηττού 267  11631 Παγκράτι

ΘΕΜΑ :Διαμαρτυρία-Καταγγελία κατά πρακτικών που εφαρμόζει η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.)  ενόψει  των επικείμενων εκλογών της 9ης Σεπτεμβρίου 2012.

Τα πιο κάτω σωματεία, με τους προέδρους ή τους νόμιμους εκπροσώπους των, ως νόμιμα μέλη της ΕΦΟΑ, έχοντα έννομο συμφέρον, καταγγέλλουμε την προσπάθεια μεταβίβασης ευθυνών στο σώμα της Γ.Σ. των μελών του Δ.Σ. της ΕΦΟΑ, κατά την επικείμενη  Γενική Συνέλευση.

Συγκεκριμένα, ενώ το Άρθρο  33 του καταστατικού της  ΕΦΟΑ, ορίζει σαφώς ότι.......... «Ο έλεγχος και η νομιμοποίηση της πληρεξουσιότητας των αντιπροσώπων και του δικαιώματος ψήφου ενεργείται αποκλειστικά από το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α. ή την εκτελεστική επιτροπή της ΕΦΟΑ.......» με το υπ’αριθ.2 θέμα της ημερήσιας διάταξης της προκήρυξης της Γ.Σ. και των εκλογών, ζητά από την Γενική Συνέλευση την « έγκριση του καταλόγου των Εκπροσώπων-Αντιπροσώπων, των Σωματείων μελών της Ε.Φ.Ο.Α., που έχουν δικαίωμα ψήφου για το έτος 2012». Με την μεθόδευση αυτή  το ΔΣ της ΕΦΟΑ μεταβιβάζει τον έλεγχο και την ευθύνη για την νομιμοποίηση των σωματείων που έχουν δικαίωμα ψήφου στην ΓΣ, παρά το γεγονός ότι αυτό ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητά του, με μοναδικό σκοπό να αποφύγει τις ευθύνες και τις επιπτώσεις που προβλέπονται από το Νόμο (έκπτωση από το αξίωμα), για  τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που επιτρέπουν τη συμμετοχή στην ΓΣ με δικαίωμα ψήφου, σε αθλητικό σωματείο που δεν έχει τέτοιο δικαίωμα.

Καταγγέλλουμε επίσης την καθ’εξακολούθηση παράβαση του νόμου 3861 «Πρόγραμμα Διαύγεια» που προβλέπει                                                                                                                                             Άρθρο 2 παρ. 4. Στο διαδίκτυο αναρτώνται: « οι προϋπολογισμοί, απολογισμοί ισολογισμοί και οι επί μέρους δαπάνες φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα».                                                                                      Άρθρο 3 Υποχρεώσεις ανάρτησης στο διαδίκτυο. « Οι πράξεις που αναφέρονται στο άρθρο 2 του παρόντος νόμου αναρτώνται αμελλητί στο Διαδίκτυο με μέριμνα του οργάνου που τις εξέδωσε».

Η τελευταία καταχώρηση δαπάνης φέρει ημερομηνία 31.05.2011(τριάντα μία Μαϊου 2011), όταν στην προκήρυξη της Γ.Σ. της 9ης Σεπτεμβρίου το απερχόμενο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ζητά  με τα ημερήσια θέματα από τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης να εγκρίνουν                                                                              
 4) Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός για την χρήση 1.1.2012 έως 31.8.2012                                                                                                                                                          6) Έγκριση του Διοικητικού και του Οικονομικού Απολογισμού - Απαλλαγή του μελών του Δ.Σ.

Ζητάμε από την εποπτεύουσα αρχή, που είναι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, και τον  Διευθυντή  Οικονομικών  να ασκήσουν  όσα δικαιώματα ελέγχου απορρέουν από τον αθλητικό νόμο 2725/1999, ώστε μέχρι της εκλογές της ΕΦΟΑ, το απερχόμενο Δ.Σ. να συμμορφωθεί με τις διατάξεις του Νόμου 3861/10

Σε αντίθετη περίπτωση, ζητάμε την αναβολή των εκλογών, μέχρι η Ομοσπονδία να αναρτήσει στο διαδίκτυο όσα ο νόμος ορίζει.

Εφιστούμε την προσοχή στην Εξελεγκτική Επιτροπή της Ομοσπονδίας για το συγκεκριμένο θέμα.

 Οι νόμοι πρέπει να λειτουργήσουν

Οι εποπτικοί φορείς πρέπει να λειτουργήσουν

Δεν είναι δυνατόν  εν μέσω της υφιστάμενης σήμερα κοινωνικοοικονομικής κρίσης, να συνεχίζονται πρακτικές του παρελθόντος ιδιαίτερα όταν πρόκειται για χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων όπως είναι οι επιχορηγήσεις.

Επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμο δικαίωμα.

Καλογεράς Γιώργος

Πρόεδρος
Όμιλος Αντισφαιρίσεως Αργυρούπολης
Αθήνα   τηλ 6932228808

Χαματίδου Χρύσα
Πρόεδρος
Εθνικός Παναρόματος 2005
Θεσσαλονίκη


No comments: