Sunday, August 26, 2012

Η ΔΙΟΙΗΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΟΑ ΕΧΕΙ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ (ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΤΟ ΤΕΝΙΣ )

 Είναι γεγονός ότι η απερχόμενη διοίκηση ύστερα από μια διαδρομή ακατάσχετου λαϊκισμού και απύθμενης ανευθυνότητας απέναντι στο άθλημα κάνει ότι της επιτρέπουν οι δυνατότητές της να μη χρεωθεί τη χρεοκοπία του τένις και να σφραγίσει έτσι το τέλος της θητείας της.
Άλλωστε η απερχόμενοι διοικούντες φέρουν βαρύτατη ευθύνη για τις αποφάσεις που οδήγησαν ακόμα πιο πίσω το τένις της Ελλάδας.
Αποτέλεσμα είναι να απαιτείται τώρα τιτάνια προσπάθεια για την ανάταξη του. Τα εσωτερικά προβλήματα της ομάδας που διοικούσε την ΕΦΟΑ είναι γνωστά στο Πανελλήνιο και για τον λόγο αυτό  είναι διασπασμένοι, καθώς ορισμένα σημαντικά στελέχη της ενόψει της μεγάλης ήττας που διαγράφεται μπροστά τους δεν θα διεκδικήσουν ξανά μια θέση στο συμβούλιο. 
Άλλοι πάλι διαχωρίζουν ευκρινώς και ευδιακρίτως την διαφωνία τους από τον απερχόμενο πλέον πρόεδρο. 
Μια φοβισμένη απερχόμενη διοίκηση που έχει πάψει να προκαλεί σιγουριά.  Προσπαθώντας να μην θίξει ειδικά συμφέροντα έχει εξοργίσει τους πάντες.  Φοβήθηκαν να υλοποιήσουν τομές για να μην χάσουν σημαντικό τμήμα της εκλογικής τους πελατείας.              
Αντί για ανάπτυξη είχαμε οπισθοδρόμηση. 
Αντί για αύξηση συμμετοχής έχουμε σταθερά συνεχόμενη μείωση.
Η νέα πρόταση της πρωτοβουλίας που παρουσιάστηκε από τον Γιάννη Σερκεδάκη για την ανασύσταση του ελληνικού τένις, εκφράζει ένα μεταρρυθμιστικό αέρα που δίνει προοπτική στο τένις μέσα από τομές και ρήξεις με τις χρόνιες παθογένειες και τα μικροσυμφέροντα.
Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και μάλιστα τολμηρές! 
Μεμονωμένες ενέργειες από μόνες τους δεν αρκούν. Αυτό άλλωστε είναι και το πιο εύκολο.  Απαιτείται ισχυρή και ικανή ομάδα, για να μην γίνουμε βορά των αντιδραστικών αντανακλαστικών που μας οδήγησαν στην καταστροφή.
Έτσι η απερχόμενη διοίκηση παρά τις καλές πλέον προθέσεις της θα καταψηφιστεί στις επερχόμενες εκλογές, όχι μόνο για την σαθρή συνοχή της ούτε απλώς από το συνολικά ανεπαρκές έργο της αλλά από την απουσία μεταρρυθμιστικής τόλμης.                                                  
Η πραγματικότητα αυτή δεν επιτρέπει στην απερχόμενη διοίκηση να χτίσει γέφυρες με το υγιές κομμάτι του ελληνικού τένις.                    
 Η απερχόμενη διοίκηση βρίσκεται σε διαρκεί άμυνα. 
Η ευθύνη τους είναι συνολική!
Μια φοβισμένη διοίκηση που έχει πάψει να προκαλεί σιγουριά, και δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξαναψηφιστεί.

 Ηλιας Βασιλούδης
 Προεδρος Ο.Α. ΞΑΝΘΗΣ

No comments: