Tuesday, August 7, 2012

Προς Μια Καινούργια Αρχή

Ολοένα γίνεται πιο εμφανής στον κόσμο του τένις η επείγουσα ανάγκη διεξαγωγής εκλογών για έναν νέο Πρόεδρο και Διοικητικό Συμβούλιο, για να απαλλαγή ο χώρος τού τένις απ’ όλα τα αρνητικά, και να προχωρήσει   προς μία υγιή ανάπτυξη, όπως σε άλλες χώρες, για το καλό των παικτών, για το καλό της οικονομίας, για το καλό της χώρας.
 Σε αντίθεση με προηγούμενες ψηφοφορίες, όταν η κρατική χρηματοδότηση ήταν το ‘κατι φυσιολογηκό’, καί όπου ο επίδοξος υποψήφιος «Πρόεδρος», συμπεριλαμβανομένης και της ομάδας του, ψηφιζόταν, ανεξάρτητα από την έλλειψη γνώσης του παιχνιδιού, ή έλλειψη οργανωτικής 
ικανότητας, η έλλειψη επιχειρησιακής  ικανότητας, στην σημερινή σκληρή, οικονομική πραγματικότητα, πρωταρχική σημασία έχει ότι το πρόσωπο του υποψήφιου Προέδρου .της EΦOA, καθώς και η ομάδα υποστήριξης του, θα πρέπει να γνωρίζουν τι λείπει από το χώρο του τένις, και  να έχουν γνώση, όραμα και δέσμευση για τον τρόπο με το οποίον θα μπορούσε οσο καλύτερα να αναπτυχτεί το Τένις.
 Το να ψηφιστεί για Πρόεδρος κάποιος διάσημος, ή μια προσωπικότητα γενικώς αλλά χωρίς γνώσεις για το παιχνίδι, που δεν διαθέτει οργανωτικές ικανότητες, ούτε όραμα για τον τρόπο ανάπτυξης του παιχνιδιού, θα είναι ότι το χειρότερο δυνατό για το παιχνίδι του τένις στην Ελλάδα
 Για να πάρουμε ένα παράδειγμα, η Πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, η κα Ayda Ulus, είναι γνωστή ως μιά Πρόεδρος με μεγάλη οργανωτική ικανότητα , γνώστη του Τένις, με ‘business sense’par excellence
, και με μεγάλη ενέργεια και όραμα για την ανάπτυξη του τένις στη χώρα της. 
Έχει κάνει θαύματα.
 Ένα παράδειγμα το πώς κατάφερε να θέσει την Τουρκία στο διεθνή χάρτη του Τένις, είναι το πρόσφατο WTA τουρνουά στην Κωνσταντινούπολη. Αυτό ήταν ένα τουρνουά των 4.9 εκατομμύρια δολλαρίων.  Στους συμμετέχοντες συμπεριλαμβάνονται οι πρώτοι οκτώ της κορυφής, συμπεριλαμβανομένων των A. Radwanka και Caroline Vozniacki.
 Προσέλκυσε 87,763 θεατές. Χορηγοί υπήρξαν οιBNP ParibasRolexSony, τουρκικές αερογραμμές, Oriflame και άλλοι. 
 Το τουρνουά είχε μια ζωντανή κάλυψη σε 164 χώρες μέσω 22 διεθνών Τηλεοπτικών προγραμμάτων, όπου προσέλκυσαν  37 εκατομμύρια τηλεθεατές παγκοσμίως.
 Όλοι συμφωνούμε ότι υπάρχουν άνθρωποι με παρόμοιες ικανότητες στην Ελλάδα, που διαθέτουν τα απαιτούμενα, την ενέργεια, το όραμα για την ανάπτυξη του τένις στην Ελλάδα σε υψηλό επίπεδο.  Στην περίπτωσή μας, απαιτείτε κατά’ αρχήν να έχουμε στα χέρια μας από την αρχή, ένα συνολικό πρόγραμμα ανάπτυξης.
 Δεν αποτελεί μυστικό το γεγονός ότι εδώ και αρκετά χρόνια, ο κ Γιάννης  Σερκεδάκης, πρόεδρος του Ο.Α Αγίας Παρασκευής,εργάζεται καί επεξεργάζεται πάνω σ’ ένα πρόγραμμα ανάπτυξης, για το οποίο έχει μιλήση καί γράψη επανειλημμένα.                
                              


Πολλοί που συνδέονται με το ελληνικό τένις συμφωνούν ότι είναι ένα συνοπτικό, ρεαλιστικό πρόγραμμα ανάπτυξης, πολύ απαραίτητο, και αναγκαίο, ότι είναι το μόνο και μοναδικό. 
 Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους τομείς του τένις, π.χ. την ανάπτυξη αθλητικών κέντρων, περισσότερα τουρνουά, μεγαλύτερη συμμετοχή του εμπορικού τομέα, δηλαδή, περισσότεροι χορηγοί,περισσότεροι υποστήριξη των ομίλων, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τουρνουά που να ενσωματώνει τα ιδιωτικά οργανωμένα τουρνουά με τα τουρνουά της ΕΦΟΑ, την ανακοίνωση κα την δημοσίευση τους το νωρίτερο ώστε η χορηγία ενός σπόνσορα να πιάνει τόπο, περισσότερη υποστήριξη με κάθε τρόπο για τους ασκούμενος παίκτες. 
 Το πρόγραμμα του κ. Σερκεδάκη απευθύνεται σε πολλά θέματα, όπως: -«Αθλητισμός και Τουρισμός»,
 -«Μάθηση εκ Αποστάσεως»,
- «Τένις και τα οφέλη για την Εθνική Οικονομία»,
- «Τένις και Υγεία», 
-«αλλαγή μοντέλου διοίκησης στην  ΕΦΟΑ» 
για να αναφερθούμε μόνο σε μερικά.                    
 Επίσης, το πρόγραμμα του  κ Σερκεδάκη περιλαμβάνει ένα πενταετές ‘Business Plan’, το οποίο υπόσχεται, μεταξύ άλλων, την προσέγγιση  χορηγών.
 Το σίγουρο είναι ότι ο χώρος του τένις στην Ελλάδα έχει ανάκγη αυτή τη στιγμή από ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα.   Το δεύτερο σίγουρο είναι ότι η ΕΦΟΑ χρειάζεται κάποιον στο τιμόνι που να γνωρίζει όχι μόνο πως να κατέχει μια ρακέτα τένις, αλλά που επίσης να διαθέτη τα απαιτούμενα προσόντα, όραμα και ενέργεια να φέρει το παιχνίδι κοντά στα παγκόσμια πρότυπα.                       Από ότι διαβάζουμε και απ ότι γνωρίζουμε πολλοί θεωρούν αλλά και πιστεύουν ότι ο κ. Γιάννης Σερκεδάκης είναι ο  κατάλληλος.
 Διονυσόπουλος   (c)

No comments: