Tuesday, August 28, 2012

Εκλογές ΕΦΟΑ 2012. – Ζητούμενη η αλλαγή μέσα από σοβαρές επιλογές εκπροσώπων και υποψηφίων.


Ολοένα και πληθαίνουν οι φωνές που αποτιμούν τα έργα και της ημέρες της καθεστωτικής πλέον κεντρικής Διοίκησης στο τένις και αποζητούν μια νέα Διοίκηση με άλλη φιλοσοφία και αρχές, όπως αρμόζει στο Άθλημα.
Έπρεπε να γευτούμε την σκληρή πραγματικότητα όπως δυστυχώς την βιώνουμε και να γίνει αντιληπτό ότι η κεντρική Διοίκηση που χρόνια τώρα νέμεται την εξουσία της Ομοσπονδίας ενήργησε και επανειλημμένα εξακολουθεί να ενεργεί με τρόπους και μεθόδους πελατειακούς, που χειραγωγούν την διοικητική λειτουργία, υποβιβάζουν την αγωνιστική δραστηριότητα και απαξιώνουν τις συνεχείς προσπάθειες των πρωταγωνιστών αθλητών. Έπρεπε να εξαντληθούν αντοχές και ανοχές για να ενεργοποιηθούν υγιή αντανακλαστικά και να αντιληφθούμε ότι πέσαμε πολύ χαμηλά και δεν πάει άλλο. 
Είναι ξεκάθαρο και κοινά παραδεκτό, ότι η εικονική πραγματικότητα και η ατμόσφαιρα των παλαιών, ανέμελων εποχών και των δανεικών έχουν εκλείψει και απαιτούνται ωριμότητα, τόλμη και παραγωγική δουλειά με σχέδιο για να προχωρήσουμε μπροστά.
Από μηχανής θεοί, παντοδύναμοι άρχοντες, υποτακτικοί σύμβουλοι και υποστηρικτές που θα μας πάνε μπροστά αποτελούν το άλλοθι για αναβολή όσων χρειάζεται να γίνουν. 
Καλούμαστε να συγκροτήσουμε άξια ομάδα για την Διοίκηση, που όμως προϋποθέτει επιλογές και συμμετοχή εκπροσώπων που θα μπορούν να κρίνουν και αξιολογήσουν έργα και πράξεις, να καταθέσουν απόψεις και προτάσεις, να μην μένουν βουβοί και να αποδέχονται ανάρμοστες πρακτικές στο όνομα μιας στρεβλής δημοκρατικής πλειοψηφίας κατά τις Γ.Σ., να έχουν το κριτήριο της επιλογής για τους πιο άξιους υποψήφιους για την νέα Διοίκηση. Υποψήφιους με ικανότητες, κοινή λογική σκέψη, φρέσκιες ιδέες, διάθεση ειλικρινούς διαλόγου, συνεργασίας, σεβασμού Κανόνων και γλώσσας επικοινωνίας, σχεδιασμού και υλοποίησης στόχων, προπάντων απαλλαγμένους από τον ξύλινο λόγο και την στείρα προσήλωση σε ξεπερασμένες και πολιτικάντικες μεθόδους.
Ιδιαίτερα σημαντική αρετή για όσους συμμετέχουν σε Διοίκηση αποτελεί η διάθεση και συνεχής προσπάθεια για αναζήτηση ολοένα νέων και άξιων συμμετεχόντων, ώστε να ανανεώνονται οι θέσεις Διοίκησης σε εύλογο και πεπερασμένο χρόνο (το πολύ 2 θητείες). Η αρνητική στάση των επί σειρά ετών επικεφαλής της Διοίκησης να παραμένουν στις θέσεις τους και να μην αντιλαμβάνονται έστω και τώρα το εύλογο πλήρωμα του χρόνου είναι ανεκδιήγητη και δεν προσφέρει τις ευκαιρίες στο Άθλημα να προχωρήσει μπροστά.
Στην κατεύθυνση της γενικότερα ζητούμενης προσπάθειας για συλλογική προσφορά, εφαρμογή μέτρων και υλοποίηση στόχων μέσα από σοβαρές και ώριμες πρακτικές, οφείλουμε όλοι να είμαστε ενδιαφερόμενοι χωρίς συμπολιτευτικά, αντιπολιτευτικά ή άλλα κόμπλεξ και με τους τρόπους και ενέργειες μας να συμβάλλουμε στην έγκαιρη ανατροπή όσων μέχρι σήμερα έχουν καταφέρει να υποβιβάσουν το Άθλημα στον τόπο μας.
Με γνώμονα όσα παραπάνω αναφέρονται προσδοκούμε στην συνένωση δυνάμεων και προσώπων, που αφουγκράζονται μια κοινή βούληση για απαλλαγή από νοοτροπίες και αντιλήψεις του παρελθόντος και είμαστε ανελλιπώς παρόντες και αποφασιστικοί υποστηρίζοντας πρόσωπα και ιδέες που εκφράζουν τις πολυπόθητες αλλαγές.
Γιώργος Ανδρουτσέλλης,  Πρόεδρος Α.Ο.Α.Πατρών   

No comments: