Monday, March 1, 2010

Σχεδιασμός αλλά Ελληνικά!

Ρίχνοντας κάποιος μια γρήγορη ματιά στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, θα πίστευε ότι σήμερα Δευτέρα 1 Μαρτίου, διεξάγεται ένα από τα πιο σημαντικά εγχώρια τουρνουά το "1ο ΕΦΟΑ Οπεν Ανδρών/Γυναικών", όμως μάταια θα έψαχνε τον χώρο διεξαγωγής για να παρακολουθήσει ωραίο τένις...

Η παγκόσμια προτυπία της ΕΦΟΑ να ανακοινώσει τον αγωνιστικό σχεδιασμό της νέας αγωνιστικής σεζόν, μόλις στις 10 Ιανουαρίου 2010, ομολογώ ότι με εξέπληξε. "Αποκλείεται", σκέφτηκα.... "Λες να ίδρωσαν τα αυτάκια τους;"

Πέρασαν περίπου τρεις μήνες και λύθηκε η απορία μου...

Ο συγκεκριμένος αγωνιστικός σχεδιασμός (μπορείτε να τον κατεβάσετε εδώ) αντικατροπτίζει πλήρως την εικόνα μιας ομοσπονδίας υπό διάλυση, μιας ομοσπονδίας που μόνο για το τένις δεν ενδιαφέρεται και που μοναδικός κρίκος σε λειτουργία είναι ο "προβληματικός αυτόματος πιλότος" με τον οποίον λειτουργεί τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα λοιπόν με τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ΕΦΟΑ, τη Δευτέρα 1 Μαρτίου κανονικά θα ξεκινούσε το 1ο ΟΠΕΝ Ανδρών/Γυναικών που ένας λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος, θα φανταζόταν πως θα είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τους κορυφαίους Έλληνες τενίστες και τενίστριες.

Κι αν όχι τους Γιακούποβιτς, Αγγελίνος, Δανιηλίδου, Γεωργάτου και Γερασίμου που πραγματοποιούν διεθνή καριέρα με αξιόλογα αποτελέσματα, αλλά σίγουρα θα είχε την ευκαιρία να δει τένις υψηλού επιπέδου στη χώρα του..

Μάταια όμως... Η ΕΦΟΑ όχι μόνο δεν διοργάνωσε το τουρνουά που είχε προβλέψει η ίδια στον αγωνιστικό σχεδιασμό της, αλλά δεν μπήκε καν στον κόπο να κάνει ένα απλό "delete" στη γραμμή (row) του excel αρχείου και να το ξανά ανεβάσει στο site... έτσι βρε αδερφέ για να μην έχει να λέει ο Ταχτσίδης και ο κάθε Ταχτσίδης που είναι η πραγματική πληγή του ελληνικού τένις, αντιπολιτεύοντας την άξια και αγνή διοίκηση της Ομοσπονδίας...

Και επειδή το θέμα δεν είναι καθόλου για γέλια αλλά για κλάματα, θα πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να σταματήσει αυτή η κατρακύλα του αθλήματος το οποίο ΔΙΚΑΙΩΣ ο γ.γ. Αθλητισμού, κος Μπιτσαξής το είχε αρχικά τοποθετήσει στην υποβαθμισμένη Γ' κατηγορία "Κρατικώς Ενισχυόμενα Αθλήματα" που πρέπει να στηριχθούν πρώτα από ιδιωτικές πρωτοβουλίες, ωστόσο μετά από πιέσεις, το δεύτερο δημοφιλέστερο άθλημα στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου, ανέβηκε στη Β'κατηγορία "Εθνικού Αθλητικού Σχεδιασμού", δηλαδή "με στοχευμένη κρατική συνδρομή".

Όταν η ίδια η Ομοσπονδία δεν σέβεται το άθλημα και ανακοινώνει έναν προβληματικό, ημιτελή, ασαφές, αποπροσανατολιστικό και αστείο αγωνιστικό σχεδιασμό, τότε κανείς απολύτως σοβαρός χορηγός δεν πρόκειται να ασχοληθεί και να επενδύσει τα χρήματά του στο τένις το οποίο είναι καταδικασμένο να παράγει μόνο club players. Υπάρχουν, βέβαια και ελάχιστες εξαιρέσεις αλλά ας είναι καλά η οικογένεια...

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα για την σωστή αρχική τοποθέτηση του ελληνικού τένις στην Γ'κατηγορία με τα "Κρατικώς Ενισχυόμενα Αθλήματα", αυτά δηλαδή που πρέπει να στηριχθούν πρώτα από ιδιωτικές πρωτοβουλίες, είναι το εξής:

Μπορεί το 1ο ΟΠΕΝ ΕΦΟΑ Ανδρών/Γυναικών να μην ξεκίνησε ποτέ, ωστόσο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (6/03) ξεκινάει το Intersport Tennis Open (η ιδιωτική πρωτοβουλία που λέγαμε) με τη συμμετοχή σχεδόν όλων των κορυφαίων Ελλήνων τενιστών (Γιακούποβιτς, Αγγελίνος, Γλέζος, Καπόγιαννης, Σερκεδάκης, Λουκαρέας, Μουράτογλου κλπ - μόνο ο Γεμουχίδης θα λείψει που έχει υποχρεώσεις στη Γαλλία) οι οποίοι αναμένεται να προσφέρουν πλούσιο θέαμα στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών με συνολικό χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ (2000€ ο 1ος και 1000€ ο 2ος) το οποίο είναι το τριπλάσιο από το έπαθλο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της ΕΦΟΑ!

ΥΓ. Ο αγωνιστικός σχεδιασμός, βέβαια, έχει και άλλα λάθη όπως για παράδειγμα ότι δεν έχει προστεθεί η έδρα στα τουρνουά Challenger σε Αθήνα (Status το οποίο θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ μετά από 2 χρόνια στον Όμιλο Αθηνών) και Ρόδο (Aegean) το οποίο επίσης δεν έχει χρηματικό έπαθλο 125.000 δολάρια αλλά 30.000 δολάρια... Αυτά όμως είναι λεπτομέρειες...

Μαρίνος Ταχτσίδης - tachtsidis@tennis24.gr
http://tennis24.gr/content/view/5098/88/lang,el/

http://tennis24.gr/content/view/5098/61/lang,el/

No comments: