Friday, February 26, 2010

ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΗΝ ’’ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ’’ ΚΑΙ ΤΗΝ ’’ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ’’

Στις 11/02/2010 ο γγΑ κ. Πάνος Μπιτσαξής ενημερώνει τους δημοσιογράφους ότι: ’’Κάνουμε διόρθωση και το τένις αναβαθμίζεται από την Γ’ στην Β’ κατηγορία’’. Αμέσως η ΕΦΟΑ βγάζει ανακοίνωση με τον Ζαννιά να δηλώνει: ’’Η αποκατάσταση του αθλήματός μας από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή ικανοποίησε ολόκληρη την οικογένεια του τένις’’. Έτσι , λοιπόν το τένις ’’αναβαθμίστηκε’’ κατά τον κ. Μπιτσαξή και ’’αποκαταστάθηκε’’ κατά τον Ζαννιά. Με τα φτωχά μας ελληνικά, αναβαθμίζω σημαίνει, παίρνω κάτι και του ανεβάζω βαθμίδα. Όταν η κατάταξη στη Β’ κατηγορία σημαίνει ότι ’’…..η Ελληνική Πολιτεία αναλαμβάνει την υποχρέωση να παρακολουθεί και να διατηρεί το υπάρχον επίπεδο ανάπτυξης αυτών των αθλημάτων…….’’, πως γίνεται να βαφτίζουμε ’’αναβάθμιση’’ τη διατήρηση του υπάρχοντος επιπέδου; Και βέβαια είμαστε ικανοποιημένοι--εκτός από την ΕΦΟΑ—και μείς της ισχνής μειοψηφίας κ.Γενικέ που αλλάξατε άποψη διορθώνοντας μια αδικία, αλλά αυτό δεν είναι αναβάθμιση.
Από την άλλη ο Σπυράκος το βλέπει σαν ’’αποκατάσταση’’, σαν την αποκατάσταση με ….’’τον εις γάμον κοινωνία της διακορευθείσης κορασίδος’’. Μόνο που ο’’βιαστής’’ παραμένει, και με δεδομένο ότι ,πρώτα φεύγει η ψυχή και μετά το ’’χούι’’, οι ελπίδες για καλύτερες μέρες στην ελληνική αντισφαίριση παραμένουν αμυδρές.
Τώρα ,επειδή η ’’αναβάθμιση’’ του κ. Μπιτσαξή και η ’’αποκατάσταση’’ του Ζαννιά έχουν κοινό παρανομαστή το ύψος της επιχορήγησης, πρακτικά αυτό σημαίνει ότι (με βάσει όσα έχουν ανακοινωθεί), το ποσό της επιχορήγησης του 1.050.000 ευρώ του 2009, μείον 15% της γενικής περικοπής οδηγεί στις 900.000 ευρώ, μείον τις 650.000 ευρώ των ανελαστικών δαπανών, μένουν 250.000 ευρώ για ανάπτυξη. Τα πράματα δυσκολεύουν, όχι μονό για την ανάπτυξη, αλλά και τον ίδιο τον Ζαννιά, καθώς η ένταξη στην Β’ κατηγορία όπου,’’……οι ομοσπονδίες των αθλημάτων αυτών θα κληθούν να εργασθούν σε τριετή προγράμματα αθλητικής σχεδίασης, να τα συζητήσουν με την ΓΓΑ και να προβαίνουν σε εξάμηνο οικονομικό και ουσιαστικό απολογισμό της δράσης τους….’’, τον θέτουν υπό επιτήρηση.
Έχει γίνει ασύμφορο το ’’επάγγελμα ’’ του ομοσπονδιάρχη ……Σπυράκο.
http://www.tennisvoice.blogspot.com/

No comments: