Wednesday, March 31, 2010

Από http://www.tennisnews.gr/forum

Η ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΕ ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΕΝΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ 500 ΠΑΙΔΙΑ-ΑΘΛΗΤΕΣ(8-18 ΕΤΩΝ) ΤΟΥ Α.Σ.Α.ΛΑΡΙΣΑΣ & ΤΟΥ ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΥ Ο.Α.
ΑΝΑΣΤΑΤΟΣ Ο ΤΕΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ
ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΟ 4Ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΙΣ JUNIORSΤΗΣ Ε.Φ.Ο.Α. ΠΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ & ΝΙΚΑΙΑ ΣΤΙΣ 7-13 ΜΑΪΟΥ
Απρόσμενα αρνητικές εξελίξεις σημειώθηκαν στο πρόβλημα της χρήσης των νέων γηπέδων της Νεάπολης από τα 2 ιστορικά Λαρισαϊκά σωματεία τένις ΑΣΑΛ (ομάδα ανδρών σε Α΄εθνική,& Γυναικών 4η στην Ελλάδα) & ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ (πέρσι η ομάδα ανδρών στην Α΄Εθνική). Η «ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΕ» εντελώς απροειδοποίητα κλείδωσε τα γήπεδα με το πρόσχημα της μη προσέλευσης των Σωματείων για σύναψη Σύμβασης μίσθωσης μαζί της.
Στα πλαίσια κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΛ η Πολιτεία & ο Δήμος τα έδωσαν σχεδόν όλα (έκταση του Β΄Πυρήνα , επί πλέον 125 στρέμματα δημοτικής έκτασης, άδεια καθαίρεσης ενός πλήρους τενιστικού Κέντρου με κεντρικό γήπεδο+10 γήπεδα φωτιζόμενα, κυλικείο, αποδυτήρια, κερκίδες, γυμναστήριο, αποθήκες κλπ, ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας, αξίας άνω του 1.000.000 €, ιδιοκτησίας του Ε.Α.Κ.Λ.-Γ.Γ.Α). Αυτό το κέντρο εξ άλλου προβάλλαμε στους ανθρώπους της ΔΕΜΑ και το φάκελο διεκδίκησης και με επιχείρημα ότι οι εγκαταστάσεις τένις είναι έτοιμες πήραμε τους Μεσογειακούς και το άθλημα στην Λάρισα.
Η «ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΕ», πατώντας σε σκανδαλώδη όρο της Σύμβασης που της δίνει το δικαίωμα διαχείρισης των νέων γηπέδων, ζητάει από τα σωματεία τένις μίσθωμα για την χρήση τους ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑΦΟΡΑ ΑΛΛΟ ΟΡΟ που αναφέρει ότι αφενός τα νέα γήπεδα πρέπει να ολοκληρωθούν πλήρως πριν την καθαίρεση των παλαιών, αφετέρου δεν θα εμποδιστεί στο ελάχιστο η δραστηριότητα των συλλόγων του Δήμου Λαρισαίων.
Αντ΄ αυτού τα σωματεία επί 7 μήνες ταλαιπωρούνται χωρίς φως, τουαλέτες, καθίσματα, γραφεία και ούτε καν μία βρύση με νερό. Ενώ ο φωτισμός είναι έτοιμος , η «ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΕ» έχει κατεβασμένους τους διακόπτες με αποκορύφωμα κατά την διεξαγωγή του πρόσφατου 3ου Ενωσιακού τουρνουά Κεντρικής Ελλάδας με συμμετοχή 180 παιδιών (το πρώτο και μόνο που έγινε στα καινούργια γήπεδα) οι διαμαρτυρίες των εμπλεκομένων στους αγώνες να είναι πολύ έντονες (δεν υπήρχαν νερό, τουαλέτες, γραφεία, καθίσματα και, ελείψει φωτισμού των γηπέδων, οι βραδινοί αγώνες μεταφέρονταν στα γήπεδα της Νίκαιας με αποτέλεσμα την αφάνταστη ταλαιπωρία αθλητών, προπονητών και συνοδών).
Όπως κάθε χρόνο, η Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ΕΦΟΑ) ανέθεσε και πάλι στους συλλόγους του Νομού μας (Λάρισα & Νίκαια) την διεξαγωγή του 4ου Πανελλαδικού πρωταθλήματος τένις Juniors στις 7-13 Μαΐου, που είναι από τις 5 μεγαλύτερες διοργανώσεις της χρονιάς με συμμετοχή πλέον των 700 νέων αθλητών, αναγνωρίζοντας την μεγάλη ανάπτυξη του τένις και την οργανωτική επάρκεια των συλλόγων της περιοχής μας. Η ανάθεση αυτή δεν είναι καθόλου εύκολη δεδομένου ότι πολλές άλλες μεγάλες πόλεις με παράδοση (π.χ. Πάτρα, Αθήνα κλπ) διεκδικούν επί χρόνια την ανάληψη της συγκεκριμένης διοργάνωσης και καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια από τους παράγοντες του τένις του Νομού μας για την θετική ανταπόκριση της Εθνικής Επιτροπής & του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.
Και ενώ μέχρι πέρυσι η πληρότητα των εγκαταστάσεων με το σύγχρονο τενιστικό κέντρο του Β΄ Πυρήνα της Νεάπολης αποτελούσε βασικό πλεονέκτημα των Λαρισαϊκών συλλόγων, φέτος η αδιαφορία των αρμοδίων για την (στοιχειώδη έστω) ολοκλήρωση των υποδομών του νέου τενιστικού κέντρου που κατασκεύασε η «ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΕ» στην Νεάπολη απειλεί να στερήσει από την περιοχή μας την τόσο σημαντική αυτή διοργάνωση για την Λάρισα. Η Ομοσπονδία Αντισφαίρισης ζητά, μέχρι 10 Απριλίου, να δηλώσουν οι σύλλογοι της Λάρισας τα γήπεδα που θα γίνουν οι αγώνες ώστε να συντάξει την σχετική προκήρυξη αλλιώς θα αναγκαστεί να μεταθέσει την έδρα των αγώνων (τουλάχιστον τις μισές κατηγορίες μιας και για τις άλλες επαρκούν οι άρτιες εγκαταστάσεις του Ο.Α. Νίκαιας ). Ενδεικτική είναι η επιστολή του Προέδρου της 5ης Ένωσης Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας κ. Σέγκη Παναγιώτη.
Η προκλητική ενέργεια της «ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΕ» να κλειδώσει απροειδοποίητα τα γήπεδα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Όλος ο τενιστικός κόσμος του Νομού είναι ανάστατος και καλούν τους φορείς της Πολιτείας και ιδιαίτερα της πόλης να πάρουν επιτέλους θέση και να μην κωφεύουν.
Τα γήπεδα τένις κ. Πηλαδάκη ανήκουν στο Δήμο και στους μικρούς αθλητές των σωματείων. Δεν επενδύσατε ούτε 1 €. Είχατε υποχρέωση να κατασκευάσετε αυτό που γκρεμίσατε και μάλιστα να παραδώσετε τενιστικό κέντρο με προδιαγραφές Μεσογειακών Αγώνων (ή τουλάχιστον ισάξιο με αυτό που καθαιρέσατε) και όχι τις πρόχειρες εγκαταστάσεις που κατασκευάσατε και είναι αμφίβολο αν θα εγκριθούν από την ΔΕΜΑ για την διεξαγωγή αγώνων επιπέδου Μεσογειακών (συνεχόμενα γήπεδα σαν προπονητήριο χωρίς πρόβλεψη για κερκίδες και θεατές, μεγάλες και ανομοιόμορφες κλίσεις στα γήπεδα, έλλειψη υποστηρικτικών εγκαταστάσεων, δίπλα σε Εθνικό δρόμο χωρίς καμία πρόβλεψη ηχομόνωσης και οπτικής ηρεμίας κλπ). Δεν έχετε το δικαίωμα να επιβάλετε όρους στα σωματεία σε κάτι που ουσιαστικά δεν σας ανήκει.
Αγαπητέ κ. Δήμαρχε Λαρισαίων πρέπει επιτέλους να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να τηρήσετε τις υποσχέσεις σας ότι δεν θα θιγούν τα σωματεία τένις από την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΛ. Οι εξελίξεις δεν τιμούν την πόλη της Λάρισας που θα φιλοξενήσει το τένις των Μεσογειακών του 2013.
Οι διωκόμενοι σύλλογοι ΑΣΑΛ & ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ και η Ομοσπονδία τένις (ΕΦΟΑ) εξέδωσαν σκληρές ανακοινώσεις (τα πλήρη κείμενα των ανακοινώσεων θα τα δειτε εδώ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΣΑΛ-ΛΟΑ , ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΦΟΑ ) . Η ΕΦΟΑ και τα σωματεία τένις του Νομού Λάρισας προγραμματίζουν Συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη Τετάρτη 31 Μαρτίου και ώρα 12.00 σχετικά με θέμα.
ΥΓ. Ευτυχώς από ότι φαίνεται η Νίκαια δεν θα ενσωματωθεί στο Δήμο Λαρισαίων για να παραδώσει στο έλεος των ιδιωτικών συμφερόντων την αθλούμενη νεολαία και ότι με κόπο και την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου έχει κτιστεί στη Νίκαια ώστε, το τένις του Νομού Λάρισας, να έχει τουλάχιστον μία φιλόξενη στέγη.
ΚΑΦΦΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο.Α.ΝΙΚΑΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε΄ΕΝΩΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΕΦΟΑ

No comments: