Wednesday, March 17, 2010

Ανακοίνωση φωτιά Σερκεδάκη

Με ανακοίνωση μέσω του tennisnews.gr ο πρόεδρος της επιτροπής Επικοινωνίας & Στρατηγικής Ανάπτυξης της ΕΦΟΑ (18 επιτροπές έχει στο σύνολό της η ΕΦΟΑ) κ. Γιάννης Σερκεδάκης και με αφορμή την μη κλήση του στη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Διοίκησης, εκφράζει ερωτήματα καυτά και θέσεις που εκθέτουν την διοίκηση της Ομοσπονδίας σχετικά με την ανυπαρξία αγωνιστικής δραστηριότητας στο ελληνικό τένις. Συγκεκριμένα o Πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Αγίας Παρασκευής αναφέρει στην επιστολή που μας έστειλε:

“Ο σκοπός της επιστολής αυτής είναι να ενημερώσω τους συναδέλφους που βρεθήκανε στην συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Διοίκησης ότι δεν παραβρέθηκα διότι δεν είχα ειδοποιηθεί. Και αυτό συμβαίνει για τρίτη φορά. Κατοικώ στην Αθήνα και έστω με ένα τηλέφωνο την ημέρα της συνεδρίασης θα είχα ενημερωθεί. Για την πραγματοποίηση της συνεδρίασης ενημερώθηκα από το Δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε στο site της Ε.Φ.Ο.Α [link].

Μου κάνει εντύπωση ότι στο συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου δεν αναφέρονται πρωτοβουλίες για να εξαλειφθεί η παντελής έλλειψη αγωνιστικής δραστηριότητας. Ποια είναι η εξέλιξη των αθλητών junior? Μα να αγωνίζονται σε αγώνες Ανδρών-Γυναικών, και πως θα αγωνίζονται όταν εμείς δεν τους διοργανώνουμε?

Από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον και τον Ιούνιο του 2010 δεν υπήρχε δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει ένα τόσο δα μονόστηλο στον ημερήσιο εβδομαδιαίο ή μηνιαίο αθλητικό η πολιτικό τύπο!! ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ για το ελληνικό τένις! Αγωνιστική δραστηριότητα μηδενική για 8 ολόκληρους μήνες!! Εκτός αν θεωρούμε ότι στα αυτοχρηματοδοτούμενα παιδικά-εφηβικά (juniors) εξαντλείται όλη η ενέργεια και δραστηριότητα μας, λες και το τένις σταματά στην ηλικία των 19 ετών…. Στην Ελλαδα ισως…

Τον Ιούλιο του 2010 θα υποβάλει η Ε.Φ.Ο.Α. στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού απολογισμό αγωνιστικης δραστηριότητας. Τι θα παρουσιάσουμε? Για σκεφτείτε, οι Ομοσπονδίες του μπασκετ, του βόλεϊ, του χαντμπολ, του πινγκ-πονγκ κτλ να υποβάλουν δραστηριότητες μόνο στους παιδες και στους πανπαιδες στις κορασίδες και τις πανκορασίδες χωρίς τα κυρίως τους Πρωταθλήματα Ανδρών-Γυναικών. Φανταζόσαστε το ποδόσφαιρο μονό με παιδικά-εφηβικά? Το τένις που έχει καθημερινή δραστηριότητα και 44 αγωνιστικές εβδομάδες εμείς διοργανώνουμε μόνο 3 εβδομάδες και έτσι κλείνουμε τις υποχρεώσεις μας σε εθνική κλίμακα. Ακόμα και ο στίβος στον κλασικό αθλητισμό που από την φύση του αθλήματος δεν έχει συνεχομένους καθημερινούς αγώνες επί εβδομάδες, μας ξεπερνά σε διοργάνωση αγώνων. Δεν πρέπει με την αδράνεια μας να απαξιώνουμε ένα μεγάλο άθλημα..."

Γιάννης Σερκεδάκης
Πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Αγίας Παρασκευής

No comments: