Friday, March 19, 2010

WOLKOVER -2

Αγαπητοί φίλοι,

Επειδή έχουν υπάρξει απορίες σχετικά με τους πίνακες μου και το κεφάλαιο WALK-OVER, θέλω να δώσω εκ νέου εξηγήσεις του τρόπου εξαγωγής των αριθμών.

1ο Σαν Walk-over εννοείται δεν παρουσιάστηκε, ανεξαρτήτως αιτίας, δικαιολογημένα ή μη.

2ο ΔΕΝ υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ κάποιου, που δηλώθηκε με σοβαρότητα (κατόπιν συνεννόησης Συλλόγου-Προπονητή-Αθλητή και Οικογένειας), αλλά ασθένησε και δεν παρουσιάστηκε ή κάποιου που δηλώθηκε χωρίς καν να το γνωρίζει. Ακόμα δεν υπάρχει ο ποιοτικός διαχωρισμός, όπου ο σύλλογος έκανε ότι ήταν δυνατόν για να ενημερώσει τους γονείς, για το τι σημαίνει συμμετοχή σε Πανελλαδικό ή Πανελλήνιο, αλλά ο γονέας, αδιαφόρησε.

3ο Δεν καταγράφεται πουθενά η όποια προσπάθεια κάνει κάποιος σύλλογος ή προπονητής, αφού σημειωθεί η απουσία, ώστε να εξηγήσει τα ενδεχόμενα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.

4ο Δεν ασχολήθηκα με τα Ενωσιακά, άρα σύλλογοι με δυναμική παρουσία σε τοπικό επίπεδο, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να περιφέρονται σε όλη την επικράτεια, αδικούνται. Αν θεωρείται αδικία να φαίνεται ότι σύλλογος έχει στείλει μόνο 2-3 αθλητές σε μεγάλη διοργάνωση.

5ο Πάρα πολλοί σύλλογοι στην Αθήνα που γνωρίζω (και στην υπόλοιπη Ελλάδα που ακούω), ασχολούνται με τα μικρά παιδιά και την υγιή αθλητική τους απασχόληση, χωρίς να εμπλέκουν το κίνητρο του έντονου ανταγωνισμού. Εξάλλου, η πληροφόρηση μου από τους ειδικούς λέει, ότι ενώ έχουν ασχοληθεί με Πανελλαδικά περίπου 2.000 παιδιά, υπάρχουν πάνω από 20.000 που παίζουν Τένις και διασκεδάζουν.

6ο Θεωρήθηκε σαν απουσία, αν στο κουτάκι οποιουδήποτε αγώνα δεν υπήρχε σκορ. Ανεξάρτητα αν από πάνω είχε όνομα αθλητή και στην κάτω γραμμή ανέφερε WO, wo, w.o. ή απλώς μία τελίτσα.

7ο Επαναλαμβάνω, σε όλα τα στατιστικά στοιχεία, συμπεράσματα εξάγονται όταν οι αριθμοί είναι μεγάλοι. Σύλλογος που δήλωσε 1 αθλητή και δεν παρουσιάστηκε επειδή το παιδάκι αδιαθέτησε, δείχνει 100% walk-over, αλλά δεν είναι αποδεικτικό αδιαφορίας του συλλόγου. Τα ποσοστά έχουν βαρύτητα όταν τα συναντούμε σε μεγάλους αριθμούς συμμετοχών (πχ 50 δηλωμένοι μέσα στην χρονιά, 20 walk-over).

8ο Τα Μαθηματικά δεν είναι εργαλείο διαπόμπευσης, αλλά εργαλείο για προβληματισμούς

9ο Οι πίνακες έχουν και κάποιες παραδοχές, που ενδεχομένως χρειάζονται συζήτηση. Η συγκέντρωση πχ. ανά πόλη, έχει την εξής αδυναμία. Το Περιστέρι που έχει μεγαλύτερο πληθυσμό από τον Βόλο, προστίθεται στην Αθήνα. Το ίδιο ο Πειραιάς, κτλ. Η Κρήτη δεν έχει χωριστεί σε 5 πόλεις, ενώ η Πελοπόννησος έχει χωριστεί σε πολλές. Ίσως η επόμενη ανάλυση να γίνει με νομούς, αλλά και αυτό πάσχει.

Ζητώ συγνώμη από όποιο Σύλλογο, που λόγω των πιο πάνω εξηγήσεων, φαίνεται να έχει μειωθεί αυτός και η προσπάθεια που κάνει για τα παιδιά μας, Εξάλλου τα παιδιά είναι και το αποκλειστικό μου κίνητρο.

Κώστας Κουτσάφτης

No comments: