Saturday, March 27, 2010

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ

Η Γ.Γ. Αθλητισμού έχει ξεκινήσει από της 16/2/2010 με έγγραφά της να γνωστοποιεί στις ομοσπονδίες το ποσό με το οποίο θα επιχορηγηθούν για το τρέχον έτος. Έτσι η Κωπηλασία, ο Στίβος, το Κανόε-Καγιάκ, το Μπάσκετ, το Βόλλευ, το Χάντμπολ, η Γυμναστική, η Ιστιοπλο’ί’α με τελευταία την Κολύμβιση στις 8/3/2010 έχουν μάθει τι χρήματα θα πάρουν. Θα ακολουθήσουν τα πόσα των άλλων ομοσπονδιών, μέσα στις οποίες και η Αντισφαίριση.
Στο μέσον χρονικά της διαδικασίας αυτής, στις 25/2/2010 με αφορμή το 1ο Πανελλαδικό πρωτάθλημα τζούνιορς, ο Σπυράκος αναρτά στο site της ΕΦΟΑ, δελτίο τύπου με το εξής περιεχόμενο. ’’Πλημμυρίζουν από σήμερα τα γήπεδα του ΑΟΑ Παπάγου, του ΟΑ Ηλιούπολης και του ΟΑ Χολαργού καθώς 959 παιδιά από όλες τις Ενώσεις της χώρας ρίχνονται στη μάχη του 1ου Πανελλαδικού Πρωταθλήματος Τζούνιορς, το οποίο θα διεξαχθεί από 25 Φεβρουαρίου έως 4 Μαρτίου 2010 και περιλαμβάνει αγώνες Αγόρια-Κορίτσια 12, 14, 16 και 18 ετών.
Μετά τις 66 διοργανώσεις, που έγιναν το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου σε επίπεδο Ενώσεων, η πολύ μεγάλη συμμετοχή τενιστών και τενιστριών σε αυτό το πρώτο πανελλήνιο ραντεβού του 2010, έρχεται να επιβεβαιώσει τη δυναμική του αθλήματος και να γεμίσει με αισιοδοξία τους ανθρώπους της ΕΦΟΑ σε μια δύσκολη (και) για τον Αθλητισμό εποχή…’’
Ποιόν άραγε έχει αποδέκτη αυτό το κείμενο; Σίγουρα δεν γράφθηκε προς ενημέρωση των ’’παροικούντων την Ιερουσαλήμ’’, αθλητές, γονείς αθλητών, ομίλους , προπονητές κ.λ.π. Αυτοί γνωρίζουν και ……θυμούνται ότι αν έβγαινε πέρσι τέτοια εποχή μια παρόμοια ανακοίνωση θα μιλούσε για 350 συμμετοχές στο 1ο Πανελλαδικό της Ρόδου, εκ των οποίων οι 42 ήταν από Κω και Ρόδο και εκτός τριών τεσσάρων, κανείς τους δεν εμφανίσθηκε σε επόμενο πανελλαδικό.
Θέλοντας να σιγουρέψω την υποψία μου, ζήτησα από ένα φίλο να διαβάσει την ανακοίνωση της ΕΦΟΑ, και να μου πει, τι είναι αυτό που αποκομίζει, αυτό που εισπράττει, από το παραπάνω κείμενο. Εντυπωσιάσθηκε με τον αριθμό των αθλητών, και τα 66 τουρνουά μέσα σ’ ένα δίμηνο. Κατάλαβα…….κατάλαβα κ, Μπιτσαξή ότι το κείμενο γράφτηκε για σας, να σας εντυπωσιάσει ενόψει επιχορήγησης.
Όμως, πιστεύω ότι θα εντυπωσιαστείτε ακόμη περισσότερο, όπως και ο φίλος μου, όταν μάθετε ότι για όλα τα πρωταθλήματα τζούνιορς, η ομοσπονδία, ο Ζαννιάς δηλαδή, δεν δίνει ούτε ένα ευρώ.

Και αν ο φίλος μου δεν μπορεί να λύσει την απορία του,….’’τότε που πάνε τα λεφτά’’…..εσείς κ. Μπιτσαξή μπορείτε να την λύσετε στέλνοντας έλεγχο στην ομοσπονδία.
Είναι υποχρέωση και χρέος σας προς τον Έλληνα φορολογούμενο.

No comments: