Monday, December 20, 2010

«ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ»

Ένα κείμενο με δύο αποδέκτες, αφ’ ενός τους γονείς κ. κ. Κώστα Κουτσάφτη, Νίκο Ταραμονλή και Νίκο Κανελλόπουλο που έστειλαν τις απόψεις τους στην «διαβούλευση» της ομοσπονδίας, για τον αγωνιστικό σχεδιασμό του 2011, και μέσω αυτών προς όλους τους γονείς των αθλητών του τένις, και αφετέρου, τον κ.Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο, έφορο αγωνιστικού και τους κ. κ. Μάνο Μουλιανιτάκη και Γιώργο Παπαχατζή που είναι η τεχνική διεύθυνση της ΕΦΟΑ, και μέσω αυτών προς όλους τους συμμετέχοντες στην Εθνική επιτροπή Διοίκησης που πήραν τις παρακάτω αποφάσεις.

Αποφάσεις Εθνικής επιτροπής Διοίκησης.
Κυριακή, 12 Δεκέμβριος 2010 10:24

Συνεδρίασε το Σάββατο 11/12/2010 η Εθνική επιτροπή Διοίκησης της Ομοσπονδίας με θέμα τον αγωνιστικό σχεδιασμό του 2011.

Η απόφαση -πρόταση συνοπτικά έχει ως εξής:

* Διεξαγωγή των 4 πρώτων Πανελλαδικών και του Πανελληνίου με το ισχύον σύστημα.
* Από τα 4 Πανελλαδικά μετρούν τα 3 καλλίτερα για τη Βαθμολογία.
* Μετράει η Ενωσιακή πριν το Πανελλήνιο όπως το 2009.
* Μετά και το Πανελλήνιο η Βαθμολογία "κλειδώνει"
* Ακολουθούν 5 πρωταθλήματα Κ1 και 2χ5 Κ2 από τα οποία μετρούν τα 4 καλλίτερα αθροιστικά στην Βαθμολογία η οποία έχει "κλειδώσει" μετά το Πανελλήνιο. Η βαθμολογία τους δεν αντικαθιστά αυτή των 4 πρώτων.
* Δεν θα γίνουν τα Κ3
* Η Ενωσιακή θα μετρήσει όπως το 2009 και στο τέλος του έτους
* Το πρωτάθλημα θα κλείσει με τα masters.

Αντιγραφή από το site της ΕΦΟΑ.

Μια πρώτη παρατήρηση. Μετά από επτά μήνες «διαβούλευση», ή απόφαση είναι, ή πρόταση, δεν μπορεί να είναι απόφαση και πρόταση μαζί.
Διαλύσαμε το Ελληνικό τένις, να μην αποτελειώσουμε και την Ελληνική γλώσσα.

Με βάση, όσα αναφέρονται στην παραπάνω απόφαση, οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν ότι, για όσα τους αφορούν άμεσα, δεν θα αλλάξει τίποτα μέχρι το Πανελλήνιο.
Μετά, θα υποχρεωθούν να βάλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη, εν μέσω κρίσης, περίπου από 1500 έως 2000ευρώ, επί πλέον από αυτά που ξόδευαν μέχρι τώρα, ή να αποδεχθούν ότι «είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού».
Συγκεκριμένα δύο πράγματα αλλάζουν απ’ ότι ίσχυε μέχρι τώρα,
το «Μετά και το Πανελλήνιο η Βαθμολογία "κλειδώνει"» και το «Ακολουθούν 5 πρωταθλήματα Κ1 και 2χ5 Κ2 από τα οποία μετρούν τα 4 καλλίτερα αθροιστικά στην Βαθμολογία η οποία έχει "κλειδώσει" μετά το Πανελλήνιο. Η βαθμολογία τους δεν αντικαθιστά αυτή των 4 πρώτων.»

Κλειδώνουν λοιπόν οι πρώτες 32 θέσεις γι’ αυτούς που θα αποτελέσουν την Κ1 κατηγορία για τα επόμενα 5 Πανελλαδικά από τα οποία προσμετρούν αθροιστικά σε ότι έχει γίνει μέχρι το Πανελλήνιο τα 4 καλλίτερα.
Στέλνει δηλαδή τους αθλητές, και επειδή αναφερόμαστε σε ανήλικους, στέλνει τους γονείς τους, να πληρώσουν, κάτω από αυτή την οικονομική κρίση, τουλάχιστον 1500 ευρώ επιπλέον.
Τους υποχρεώνει για να βγάλουν την καλλίτερη βαθμολογία να συμμετάσχουν σε 9 από τα 10 Πανελλαδικά μαζί με το Πανελλήνιο. Και είναι 9 και όχι 8, γιατί στα πρώτα 4 που είναι πριν το Πανελλήνιο , θα πάνε όλοι, αν και προσμετρούν τα 3.
Προσθέστε ότι πρέπει να παίξουν και 3 από τα 5 Ενωσιακά, για να έχετε πλήρη εικόνα για το τι αποφάσισαν.

Αλλά υπάρχει και μια άλλη διάσταση στο θέμα.
Γιατί στερείτε στους αθλητές από την 33η θέση και κάτω την δυνατότητα να παίξουν στην Κ1 κατηγορία;
Γιατί «κλειδώνεται» τις κατηγορίες και καταργείται τα προκριματικά;
Γιατί σ’ αυτούς τους αθλητές συμπεριφέρεστε με αυτό τον αντιπαιδαγωγικό τρόπο, κάνοντάς τoυς να αισθάνονται αθλητές δεύτερης κατηγορίας;
Γιατί πιστεύεται ότι οι γονείς των αθλητών της Κ2 κατηγορίας θα τρέξουν να ξοδέψουν αυτά τα χρήματα;
Για να καταταγεί το παιδί τους στο τέλος της χρονιάς αντί για εξηκοστός, τεσσαρακοστός ή έστω τριακοστός τρίτος; Και μάλιστα εμφανίζεστε και αισιόδοξοι, πιστεύοντας ότι μπορείτε να γεμίσετε και δύο τουρνουά Κ2;
Είναι λυπηρό να διαπιστώνεις, ότι οι άνθρωποι που διαχειρίζονται τις τύχες του Ελληνικού τένις έχουν τόσο λίγη επαφή με το άθλημα!
Πιστεύω όταν οι γονείς στην πράξη καταλάβουν τι ακριβώς αποφασίσατε θα εκφράσουν και δημόσια την άποψή τους.
Όσοι από τους γονείς αντιπροσωπεύσουν τον όμιλό τους στην προσεχή Γ.Σ., ας ζητήσουν να τους εξηγήσουν την λογική αυτών των αποφάσεων.

Ένα άλλο θέμα εξίσου σοβαρό, και ίσως να αποτελεί την πηγή όλων των κακών, είναι ο τρόπος που λειτουργεί η ομοσπονδία και τα όργανά της.
Στην προκειμένη περίπτωση αναφέρομαι στον έφορο αγωνιστικού και την τεχνική διεύθυνση, και πριν απ’ όλα θέλω να δηλώσω ότι πιστεύω ειλικρινά ότι οι μόνοι που δουλεύουν στην ομοσπονδία είναι αυτοί οι τρεις, ασχέτως αν όσα κάνουν δεν είναι όλα σωστά.
Και θέλω να τους ρωτήσω.
Εσείς κ.Θεοδωρόπουλε, και εσείς κύριοι Παπαχατζή και Μουλιανιτάκη με την εισήγησή σας από τον Απρίλιο δεν προτείνατε 6 Πανελλαδικά;
‘Όλοι εμείς που πήραμε μέρος στο διάλογο «με σκοπό την επίτευξη της μεγίστης δυνατής συναίνεσης» όπως λέγατε στην εισήγησή σας, δεν προτείναμε και εμείς 6 Πανελλαδικά;
Τι συνέβη και η «μπίλια» κάθησε στο εννιά; Τόσο «yes man» ακόμα και όταν σας προσβάλουν;
Πίστευα ότι ο κ. Ζαννιάς γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του, για να μην πω τίποτα χειρότερο, όλους εμάς τους «αντιφρονούντες», αλλά τώρα βλέπω ότι στο ίδιο μέρος γράφει και εσάς. Έχει καμιά σχέση η εισήγησή σας με τις αποφάσεις που πάρθηκαν;

Είναι γνωστή η δικαιολογία.
Θα καλυφτείτε πίσω από το……. «τις αποφάσεις της πήρε η Εθνική επιτροπή Διοίκησης».
Αρκετά με αυτή την κοροϊδία που λέγεται «Εθνική επιτροπή Διοίκησης», και αποτελεί το «καμουφλάζ» για τις αποφάσεις της ομοσπονδίας και του προέδρου της.
Μια επιτροπή , που δεν προβλέπεται απ’ το καταστατικό, προβλέπεται από τον κανονισμό που συνέταξε το ΔΣ της ομοσπονδίας, και μπορεί να αλλάξει, να τροποποιηθεί, ή ακόμα και να καταργηθεί με απόφαση του ΔΣ.
Έχει, όπως λέει στον κανονισμό, συμβουλευτικό χαρακτήρα, και ΔΕΝ δεσμεύει με τις αποφάσεις του το ΔΣ.
Άρα ,τι αποφασίζεται αφού δεν δεσμεύεται; Όλοι εσείς που « αποφασίζεται», ας σκεφθείτε πόσο σας τιμά να συμμετέχετε σε μια τέτοια διαδικασία; Το πόσο δημοκρατικά «αποφασίζει» αυτός ο μηχανισμός, φαίνεται από το γεγονός ότι η ομοσπονδία στη μοναδική περίπτωση που δεσμεύεται είναι, όταν η απόφαση είναι ομόφωνη.
Δηλαδή, ένας από τους είκοσι και πλέον που απαρτίζουν την Εθνική επιτροπή Διοίκησης να μειοψηφήσει , μπλοκάρονται τα πάντα. Η Δημοκρατία σε όλο της το μεγαλείο!
Αλήθεια, η τελευταίες αποφάσεις για τον αγωνιστικό σχεδιασμό ήταν ομόφωνες?
Αυτά, για να γνωρίζουν οι νεώτεροι, και να θυμούνται οι παλαιότεροι.

«όλα γύρω αλλάζουνε, κι’ όλα τα ίδια μένουν»…..τα τελευταία 16 χρόνια.


Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Χρήστος Βάρφης

ΥΓ. Πρόταση έστειλα για να τους αποστερήσω από το επιχείρημα ….«εμείς ζητήσαμε προτάσεις, αλλά εσείς δεν μας στείλατε».

2 comments:

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Unknown said...

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΦΙΛΕ ΧΡΗΣΤΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΧΥΔΕΡΜΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο "ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ"!!

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΝΕΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΟΔΕΥΤΟΥΝ ΑΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ Κ2 ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΣΤΙΚΑ ΤΙΠΟΤΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΑΠΑΝΗΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ!!!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΠΟΝΟΦΛΟΥΔΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΨΕΥΤΑΡΟΥ!!!

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ