Tuesday, December 14, 2010

Ζαννιά ακόμα κάνεις διαβούλευση? Ααααα ντε Χάσου!!!!

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, στα πλαίσια του έγκαιρου και σωστού προγραμματισμού της Ομοσπονδίας Αντισφαιρίσεως Κύπρου (ΟΑΚ), ανακοινώθηκε πρόσφατα ο Προγραμματισμός και το αγωνιστικό Καλεντάρι για το νέο χρόνο, το οποίο περιλαμβάνει όλους τους αγώνες και πρωταθλήματα για το έτος 2011, τόσο στην Κύπρο, όσο και σε συμμετοχές Κυπριακών Ομάδων στο εξωτερικό. Το Καλεντάρι παρουσιάζεται αναβαθμισμένο, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία αλλά και επαγγελματισμό που επιδεικνύει η ΟΑΚ, όσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα των Κυπρίων αντισφαιριστών, με κύριο μέλημα της, την συνεχή αναβάθμιση των πρωταθλημάτων της αλλά και τις διακρίσεις της χώρας μας παγκοσμίως.
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η ΟΑΚ συνεχίζει την εφαρμογή των νέων Κανονισμών Πρωταθλημάτων με τη διεξαγωγή δυο τοπικών πρωταθλημάτων ταυτόχρονα και με τη διοργάνωση για πρώτη φορά στην Κύπρο, Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος “Tennis Europe” κάτω των 16 ετών και ενός ITF Junior Circuit -18 από την Ακαδημία Τένις Ηροδότου.

Πρωταρχικός στόχος είναι ο ορθότερος προγραμματισμός του αγωνιστικού τομέα των αντισφαιριστών, η αποσυμφόρηση των πρωταθλημάτων από μεγάλο αριθμό αγώνων, η βελτίωση της φυσικής κατάστασης των επίλεκτων αντισφαιριστών και η επιτυχής αντιπροσώπευση της χώρας μας σε πρωταθλήματα του εξωτερικού με παράλληλη αλλαγή του τρόπου βαθμολογίας, συγχωνεύοντας τη διεθνή με την τοπική. Παράλληλα, η διεξαγωγή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων στην Κύπρο θα φέρει πολλαπλά οφέλη για τους Κύπριους αντισφαιριστές. Οι Κύπριοι πρωταθλητές θα έχουν την ευκαιρία άμεσης συγκομιδής Ευρωπαϊκών βαθμών και θα τους δίδεται η δυνατότητα συμμετοχής τους σε ψηλότερου επιπέδου πρωταθλήματα στην Κύπρο. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα “Tennis Europe” μπορεί να θεωρηθεί ως το εφαλτήριο στην περαιτέρω επαγγελματική πορεία των νεαρών αθλητών μας.

Ο αγωνιστικός τομέας θα ξεκινήσει με το Διασωματειακό Πρωτάθλημα, το οποίο αποτελεί τη μοναδική και κορυφαία Διασυλλογική διοργάνωση στην Κυπριακή αντισφαίριση. Με βάση το νέο πρόγραμμα, το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε μόνο δύο συναντήσεις, με τους μετέπειτα ημιτελικούς και τελικούς αγώνες να διεξάγονται στο Εθνικό Κέντρο Τένις. Πρώτο επίσημο πρωτάθλημα της χρονιάς θα είναι και φέτος το Εθνικό Εφηβικό, στο Εθνικό Κέντρο Τένις στη Λευκωσία. Παράλληλα, θα διεξαχθούν επτά Παγκύπρια πρωταθλήματα από ομίλους πλήρη μέλη της ΟΑΚ ταυτόχρονα με έξι από εταιρικά μέλη. Στους Βετεράνους, των οποίων τα πρωταθλήματα θα διεξάγονται πάντα σε διαφορετικές ημερομηνίες θα διεξαχθούν φέτος επίσης δύο επιπρόσθετα πρωταθλήματα, ένα τοπικό “Masters” και δυο διεθνή.

Το μήνα Οκτώβριο, θα διεξαχθεί το καθιερωμένο πλέον πρωτάθλημα στη μνήμη της Νάτιας Ιακώβου της Μαρφίν Λαϊκής και το Νοέμβριο το καθιερωμένο επίσης “Masters” της Τράπεζας Κύπρου.

Στα πλαίσια της συνεχούς αναζήτησης νέων ταλέντων από την ΟΑΚ, θα πραγματοποιηθούν και φέτος δύο Αναπτυξιακά πρωταθλήματα στο Εθνικό Κέντρο Τένις, και η νέα χρονιά αναμένεται να κορυφωθεί με τη διοργάνωση του Εθνικού Πρωταθλήματος στο τέλος του χρόνου το οποίο από πέρσι, διεξάγεται με τη μορφή “Masters”.

Πρωταρχικός στόχος της ΟΑΚ είναι όπως πάντα, η έντονη παρουσία αντισφαιριστών σε πρωταθλήματα του εξωτερικού, οι διεθνείς διακρίσεις και φυσικά η περαιτέρω άνοδος της Ομάδας μας στο Κύπελλο Ντέιβις . Όπως είναι γνωστό, η χώρα μας θα αντιμετωπίσει, σε αγώνα που θα διεξαχθεί τον προσεχή Μάρτιο στο Εθνικό Κέντρο Τένις στη Λευκωσία την ομάδα της Ουγγαρίας.

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των Κυπρίων Αντισφαιριστών για το 2011, περιλαμβάνουν τόσο τα καθιερωμένα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Εφήβων, διάφορα Αναπτυξιακά Πρωταθλήματα της Διεθνούς Ομοσπονδίας, ως επίσης και πολλές ανεξάρτητες συμμετοχές αθλητών σε πρωταθλήματα του εξωτερικού. Φέτος παράλληλα, οι Κύπριοι πρωταθλητές μας κάτω των 18 ετών, αναμένεται επίσης να διεκδικήσουν επάξια σημαντικές θέσεις στο Διεθνές Κύπελλο Αφροδίτη, το οποίο θα διεξαχθεί στο Εθνικό Κέντρο Τένις στη Λευκωσία.

Ανεξάρτητα προγράμματα συμμετοχής σε επαγγελματικούς αγώνες του εξωτερικού, θα ακολουθήσουν και φέτος οι επαγγελματίες αντισφαιριστές μας Μάρκος Παγδατής, Φώτος Καλλίας και Φίλιππος Τσαγγαρίδης, ως επίσης και άλλοι Κύπριοι έφηβοι αντισφαιριστές, αναμένοντας και φέτος διακρίσεις.

http://www.cyprustennissociety.com/%CE%A4%CE%AD%CE%BD%CE%BD%CE%B9%CF%82-%CE%9A%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82/%CE%95%CE%BD%CF%84%CF%8C%CF%82-%CE%9A%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%85/Calendar-oak-2011.html

No comments: