Monday, September 27, 2010

Εχει να προσθέσει κάποιος κάτι?

Το Filothei Tennis Open, το τουρνουά που άλλαξε τα δεδομένα στα Ελληνικά Όπεν, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία την Κυριακή όπου πλήθος κόσμου γέμισε και φέτος τις κερκίδες στη Φιλοθέη και παρακολούθησε δύο σπουδαίους τελικούς στις κατηγορίες Masters και 30-39 στις οποίες θριάμβευσαν Ροβάς και Χιριστανίδης αντίστοιχα.

Το όραμα του Νίκου Μίχου ("η ψυχή του ομίλου τις τελευταίες δεκαετίες") για ένα τουρνουά στα ιστορικά courts της Φιλοθέης, βρήκε άμεσα ανταπόκριση απ'τον χορηγό του ομίλου, Νικόλα Πατσέα και ο διευθυντής των αγώνων, Παναγιώτης Σεραφόπουλος του έδωσε σάρκα και οστά διοργανώνοντας ένα απ'τα καλύτερα Όπεν τουρνουά στην Ελλάδα.

H 2η έκδοση του Filothei Tennis Open άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους συμμετείχαν στη διοργάνωση αλλά και σε όσους γέμισαν τα απογεύματά τους παρακολουθώντας τένις υψηλού επιπέδου και στις δύο εβδομάδες διεξαγωγής του θεσμού ο οποίος θα συνεχίσει να μας απασχολεί έντονα και ευχάριστα κάθε τέτοια εποχή του χρόνου...

Ας κάνουμε μια μικρή αναδρομή στις σημαντικότερες κατηγορίες όπως τις κατέγραψε το Tennis24, χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης και μόνιμος θεατής στις εξέδρες του πανέμορφου κλαμπ των βορείων προαστίων.

Masters: Ο αιώνιος... έφηβος
Ο Νίκος Ροβάς είναι σαν το καλό κρασί... Όσο περνούν τα χρόνια, γίνεται καλύτερος! Ο 33χρονος πρώην πρωταθλητής Ελλάδος και πρώην Νο429 στην παγκόσμια κατάταξη της ATP (10/02/2003), αναδείχθηκε ο πιο Master απ'όλους στην "επαγγελματική" κατηγορία του Filothei Tennis Open νικώντας τον εξαιρετικό Χάρη Καπόγιαννη με 6-1, 4-6, 6-3 στον συναρπαστικό τελικό της Κυριακής που παρακολούθησαν 500 άτομα στις εξέδρες του ομίλου Αντισφαίρισης Φιλοθέης στις οποίες δεν έπεφτε... καρφίτσα!

Ο Ροβάς με το φαρμακερό αριστερό χέρι και το εξαιρετικό footwork, κατάφερε να κάμψει την αξιόμαχη αντίσταση του Χάρη Καπόγιαννη με τον 20χρονο αθλητή, να πραγματοποιεί ένα σπουδαίο τουρνουά με αποκορύφωμα την μεγάλη νίκη στα ημιτελικά επί του υπερασπιστή του τίτλου, Αλέξανδρου Γιακούποβιτς με 7-5, 7-5.

Ο Νίκος Ροβάς είχε δείξει τις άγριες διαθέσεις του απ'τα ημιτελικά, όταν έβγαλε εκτός μάχης ίσως τον πιο φορμαρισμένο Έλληνα τενίστα και πρόσφατο Πανελληνιονίκη, Πάρι Γεμουχίδη με 7-5, 6-1. Έτσι ο προπονητής του ομίλου Αθηνών, έφυγε από τη Φιλοθέη με ένα πανάκριβο ρολόι Girard Perregaux προσφορά του "Master of Jewellery & Watches" και Χρυσού Χορηγού της διοργάνωσης, Νίκου Πατσέα.

30-39: Χιριστανίδης... Reloaded!
O Γιώργος Χιριστανίδης συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία στα ελληνικά courts, έχοντας σαρώσει τους περισσότερους τίτλους της κατηγορίας του σε κάθε τουρνουά που παίρνει μέρος. Ο 36χρονος Σερραίος, μετά από δύο εβδομάδες σπουδαίου τένις στα χωμάτινα courts της Φιλοθέης, υπερασπίστηκε με απόλυτη επιτυχία τον τίτλο του στο FTO νικώντας μάλιστα στον τελικό τον τενίστα που είχε εντυπωσιάσει περισσότερο απο οποιονδήποτε άλλο κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

Ο Νεόφυτος Κομνηνός είχε απωλέσει μόλις 9 games στους προηγούμενους αγώνες του, όμως στον τελικό της κατηγορίας, παρόλο που προηγήθηκε με 6-2 του αντιπάλου του, δεν μπόρεσε να τιθασεύσει την ορμή, το πάθος και τη δίψα του Χιριστανίδη ο οποίος στα δύο επόμενα σετς κυριάρχησε απόλυτα του Κομνηνού στο court και έφτασε στο θριαμβευτικό 2-6, 6-1, 6-1 γνωρίζοντας πρωτοφανή αποθέωση απ'τους παρευρισκόμενους.

Ο Χιριστανίδης, μάλιστα, πανηγύρισε το double στη Φιλοθέη καθώς με τον αεικίνητο Κώστα Γεωργούλα κατέκτησαν τον τίτλο στην πρώτη κατηγορία του διπλού, νικώντας στον τελικό τους Λάσκαρη/Γκοντούζογλου με 6-1, 6-4. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ο Χιριστανίδης έπαιζε με κράμπες καθώς προερχόταν απ'τον εξαντλητικό ημιτελικό με τον Γιώργο Φασουλά και στην ουσία το κέρδισε μόνος του ο Γεωργούλας, καλύπτοντας άριστα το court τόσο στη βασική γραμμή όσο και κοντά στο φιλέ...
Πλέον ο Χιριστανίδης ετοιμάζεται να υπερασπιστεί τον τίτλο του και στο Intersport Tennis Open που ακολουθεί στις 13 Οκτωβρίου στη Γλυφάδα.

Υπόλοιπες κατηγορίες
Στην κατηγορία "40-49", ο Νίκος Παππής έμοιαζε με τρένο δίχως φρένα καθόλη τη διάρκεια του τουρνουά, ωστόσο στον τελικό "τράκαρε" μπροστά στη μεγάλη δόξα του ελληνικού τένις, Φώτη Βαζαίο. Ο βεταράνος πρωταθλητής νίκησε με 6-1, 6-2 τον Παππή και κατέκτησε τον τίτλο στην κατηγορία του δείχνοντας ότι έχει πολύ τένις, ακόμη, μέσα του...
Στην σημαντικότερη κατηγορία των γυναικών ("14-29"), αναβιώσαμε τον πρόσφατο τελικό του Πανελληνίου πρωταθλήματος, αλλά με διαφορετική κατάληξη. Νικήτρια αναδείχθηκε η Εύα Ρούσση καθώς η Άννα Γερασίμου αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού και προκειμένου να μην ρισκάρει πιθανή απουσία απ'το διεθνές τουρνουά στο ΟΑΚΑ (ITF Athens Open), αποφάσισε να εγκαταλείψει κι ενώ είχε κατακτήσει το 1ο σετ με 6-4 και βρισκόταν πίσω με 3-1 στο 2ο. Έτσι, η "χρυσή" Ρούσση υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο της ενώ έκανε το double, πανηγυρίζοντας και το διπλό γυναικών με συμπαίκτρια την Ελένη Καγκάλου.
Σε περίπατο μετέτρεψε την κατηγορία 30+ η Γκραμπριέλα Πρεκούπ η οποία κυριάρχησε απόλυτα των αντιπάλων της και στον τελικό της Ράνιας Μήτσιου με 6-1, 6-2, προσθέτοντας έναν ακόμη τίτλο στην πλούσια τροπαιοθήκη της (έχουμε χάσει το μέτρημα).

Αναλυτικά οι νικητές όλων των κατηγοριών

MASTERS: Ν.Ροβάς - Χ.Καπόγιαννης 6-1 4-6 6-3
MEN 30-39: Γ.Χιριστανίδης - N.Kομνηνός 2-6 6-1 6-1
MEN 40-49: Φ.Βαζαίος - Ν.Παππής 6-1 6-2
ΜΕΝ 50-59: Ν.Συριόπουλος - Λ.Λιακόπουλος 6-1 6-1
ΜΕΝ 60+: Ε.Δημητρακάκης - Μ.Παναγιωτίδης 4-6 6-2 10-3
Women 14-29: Ε.Ρούσση - Α.Γερασίμου 4-6 3-1 ret.
Women 30+: Γ.Πρεκούπ - Ρ.Μήτσιου 6-1 6-2
DMEN 49-: Γεωργούλας/Χιριστανίδης - Λάσκαρης/Γκοντούζογλου 6-1 6-4
DMEN 50+: Βασιλείου/Μπαγκλατζής - Πίττας/Πρωνοτάριος 6-2 6-3
DWomen: Καγκάλου/Ρούσση - Καρακέκε/Μακρομαρίδου 6-1 7-5
MIXED 49-39: Καπλάνη/Δημητρόπουλος - Γερασίμου/Ζητρίδης
MIXED 59-49: Φωκάς/Μήτσιου - Λαλιώτης/Αχαρνιώτη 6-4 7-5
Πηγή
http://tennis24.gr/content/view/6582/88/lang,el/

1 comment:

Unknown said...

ΚΑΘΕ ΠΕΡΥΣΙ ΚΑΙ ......ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!! ΠΟΥ VOGUE ΠΟΥ ITF ????
ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΦΕΤΕΙΝΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ITF ΠΡΩΗΝ VOGUE ATHENS OPEN!!!

ΤΕΡΜΑ Η ΠΟΛΥΚΡΟΤΗ "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" ΤΟΥ ΛΥΜΠΕΡΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΟΑ ΤΟΥ ΖΑΝΝΙΑ!!!

ΤΟ ATHENS VOGUE ΕΓΙΝΕ ITF OPEN ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΘΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΝ'ΟΨΗΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ!!! ΜΠΟΡΕΙ ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΒΡΗΚΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ Η ΕΦΟΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΘ΄ΟΤΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΑΜΙΝΑ ΕΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΑ!!!

ΟΙ ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΑΛΛΑ ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ? ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΝΝΟΩ!!! ΠΟΣΑ ΑΤΟΜΑ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ? ΑΝΤΕ 1000 ΑΤΟΜΑ ΣΟΥ ΒΑΖΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΠΟΛΛΑ ΛΕΩ!!!ΤΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ ΜΕΤΑ!!!

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΑΘΛΗΜΑ ΠΑΡΑ ΣΤΟ ΤΕΝΝΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ!!! ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ!!!ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΕΦΟΑ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ PRESTIGE KAI ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΦΗΜΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ!!!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΛΥΜΠΕΡΗ ΤΟΝ ΠΑΤΣΕΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΤΗΝ "ΤΡΕΛΛΑ" ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ ΤΕΝΝΙΣ!!!

ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΕΦΟΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΑ ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΩΝ 10.000$ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕΙ ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΟΑΚΑ ΜΙΑ ΠΡΟΤΥΠΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΕΝΝΙΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΙΣ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΙΣΑΞΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ!!!

ΓΙ'ΑΥΤΟ ΟΠΟΥ ΑΚΟΥΣ ΠΟΛΛΑ ΚΕΡΑΣΙΑ ΚΡΑΤΑ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΣΟΦΟΣ ΛΑΟΣ!!!