Wednesday, September 1, 2010

3o Πανελλήνιο Τennis Camp “ EPsilon 2010” σε συνεργασία με την BRUGUERA Tennis Academy

Για Τρίτη φορά το ΕPsilon Tennis με την επιμέλεια και οργάνωση της κας Εύης Παντελέων και του κου Σταύρου Ξενικού πραγματοποίησε με επιτυχία τον Αύγουστο μήνα 2010 επταήμερο Τennis Camp. Το camp πραγματοποιήθηκε στο Larissa Sports Center και αυτή τη φορά είχε την τιμή σε αυτό να διδάξει ο κορυφαίος παγκόσμιος προπονητής τένις Luis Bruguera.

Στο camp, με δεδομένη την μεγάλη αξία του εισηγητή, συμμετείχαν αθλητές πολύ υψηλού επιπέδου τόσο απ΄ όλη την Ελλάδα (από Σέρρες-Πτολεμαίδα-Θεσσαλονίκη μέχρι Αθήνα και Πελοπόννησο) όσο και από το εξωτερικό (Μόσχα).
Head Coach ήταν ο Lluís Bruguera, Ισπανός Ομοσπονδιακός προπονητής, πρωταθλητής στην χώρα του, αρχηγός της ισπανικής ομάδας Davis Cup, ιδρυτής και codirector της Βruguera Tennis Academy Top Team.
Μαζί του είχε ως βοηθούς προπονητές τους:
1) FERNADO LUNA παγκόσμιο πρωταθλητή επί 13 συνεχόμενα χρόνια στην 100άδα (ΑΤP), No 25 (ATP) ως καλλίτερη κατάταξη, παγκόσμιο πρωταθλητή βετεράνων Νο 1 μέχρι 50 ετών και προπονητή της Bruguera Tennis Academy
2) YOANN VILLAR, προπονητή της Bruguera Tennis Academy.

Οι τρεις προπονητές δίδαξαν τα μυστικά και τη φιλοσοφία της τενιστικής τους σχολής στο camp.
Μιας σχολής με διαχρονική επιτυχία όπως αποδεικνύουν τα ranking των αθλητών της σε υψηλές θέσεις των ΑΤP και WTA. Από τους πιο παλιούς Sergi Bruguera 2 φορές νικητή του Roland Garros (No 2 ΑΤP), Juam Aguilera (No 7 ATP), Albert Portas ( No 19 ATP), Jordi Arrese (No 23 ATP), κ.α., έως τους σύγχρονους Maria Antonia Sanchez ( No 33 WTA), Arantza Parra (No 52 WTA) κ.α. Μιας σχολής που επιλέγουν για Stage μεγάλα αστέρια του σύγχρονου τένις όπως ο Andy Murray (Νο 3 ΑΤP).

Σκοπός του Τennis Camp ήταν:
- Η επαφή των αθλητών με τα προπονητικά προγράμματα και μεθόδους της
τενιστικής σχολής του Ισπανού προπονητή Lluís Bruguera
- Η παρακολούθηση από τους Campers μιας διάσημης τενιστικής σχολής του εξωτερικού
- Η πιστοποίηση ταλέντων και η ανάδειξη της κατεύθυνσης βελτίωσής τους
Παράλληλα με το camp διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία διήμερο Clinic για περιορισμένο αριθμό προπονητών τένις, στο οποίο δίδαξε ο Luis Bruguera, εντυπωσιάζοντας και κατακτώντας με τις γνώσεις και την εμπειρία του, την απόλυτη εκτίμηση των προπονητών που συμμετείχαν.

Οι μπάλες του camp ήταν μια ευγενική προσφορά της εταιρίας Willson.

Περισσότερες πληροφορίες για το 3o ΕPsilon Tennis Camp
στο www.epsilontennis.blogspot.com

No comments: