Wednesday, January 25, 2012

To μήνυμα του προέδρου

To μήνυμα του προέδρου
25.01.12
Image Την ίδια εποχή που το τένις ζει τις καλύτερες στιγμές του παγκοσμίως, με μια φουρνιά σπουδαίων τενιστών-προτύπων, με αυξανόμενα έσοδα και μεγάλους χορηγούς, η ελληνική πραγματικότητα απέχει εκατομμύρια έτη φωτός, συνεχίζοντας να πληρώνει λάθη του παρελθόντος.

Είναι λίγο οξύμωρο το γεγονός ότι την ίδια στιγμή που διεξάγεται στην άλλη άκρη του κόσμου μια πραγματική γιορτή του τένις, να μιλάμε για τα συνεχιζόεμενα χάλια της χώρας μας αλλά με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του νέου CEO της ATP, Μπραντ Ντριούιτ και την γενική συνέλευση-φιάσκο της ΕΦΟΑ στην Πρέβεζα, οφείλουμε όλοι όσοι αγαπάμε το τένις, να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα που μας εγκλωβίζουν σε έναν φαύλο κύκλο ανυπαρξίας και αδράνειας.

Αγαπώ το τένις και με χαροποιεί αφάνταστα που βλέπω όλο και περισσότερους καινούργιους ανθρώπους, άντρες, γυναίκες και κυρίως, παιδιά στα γήπεδα τα οποία επίσης αυξάνονται με εντυπωσιακό ρυθμό, προσπαθώντας να ικανοποιήσουν τις αυξημένες ανάγκες που δημιουργούνται.

Το παραπάνω γεγονός, οφείλεται κατ'αποκλειστικότητα στην μεγάλη δημοσιότητα που έχει πάρει το τένις, κυρίως απ'το internet και λιγότερο απ'την τηλεόραση, διανύοντας τη "χρυσή εποχή" των Φέντερερ, Ναδάλ και τώρα τελευταία και του Τζόκοβιτς αλλά και από τους παλαιότερους που δραστηροποιούνται ενεργά με το χώρο και αγαπούν το τένις, φαίρνοντας νέο αίμα στα ελληνικά courts.

Είμαι, όμως, βέβαιος ότι εφόσον η Ομοσπονδία έκανε καλά τη δουλειά της, τα αποτελέσματα αυτά θα ήταν πολύ πιο εντυπωσιακά όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες, το ίδιο... υποανάπτυκτες με τη δική μας.

Την ίδια ώρα, λοιπόν, που το τένις ζει ίσως την μαγικότερη εποχή στην ιστορία του, η ελληνική Ομοσπονδία κάνει τα πάντα για να το κρατήσει στην αφάνεια και στο σκοτάδι, αδυνατώντας να ακολουθήσει την εκτός συνόρων αναπτυξή του.

Έχει γίνει, πλέον, αντιλυπτό σε όλους όσους ασχολούνται με το άθλημα, από ελάχιστα έως πολύ, ότι με την υπάρχουσα κατάσταση στα διοικητικά της ομοσπονδίας, το μέλλον προδιαγράφεται... το λιγότερο εφιαλτικό!

Ο "αιώνιος" πρόεδρος έχει καταλάβει και ο ίδιος ότι οι ημέρες με τα χρυσά αβγά έχουν περάσει προ πολλού και πως ήρθε η ώρα για δράση και ανάπτυξη. Δύο έννοιες που απουσιάζουν από το λεξιλόγιό του τα τελευταία... 150 χρόνια που διοικεί την ομοσπονδία.

Και επειδή εμείς οι Έλληνες παίρνουμε άριστα στην ιστορία η οποία πάντα μας δείχνει το δρόμο για το μέλλον, αισιοδοξώ ότι τη φετινή χρονιά, η οποία είναι κομβικής σημασίας για την εξέλιξη του ελληνικού τένις (βλέπε εκλογές), οι άνθρωποι που έχουν τις τύχες του αθλήματος στα χέρια τους, καταρχήν να σκεφτούν λογικά και με κύριο μέλημα το καλό του αθλήματος, στέλνοντας σπίτια τους αυτούς που τόσα χρόνια κατασπάραζαν τις επιχορηγήσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, τα λεφτά των ελλήνων δηλαδή, χωρίς να αφήσουν το παραμικρό έργο πίσω τους...

Το μήνυμα του προέδρου στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας η οποία, μάλιστα, θα χρηματοδοτηθεί με άλλα 8,000€ φέτος για να συνεχίσει να μας "ενημερώνει" με "up to date" ειδήσεις και δραστηριότητες, τα λέει όλα και περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο την ελληνική κατάσταση αλλά και τις μελοντικές του βλέψεις...
Διαβάστε το μήνυμα του προέδρου
Mαρίνος Ταχτσίδης - tachtsidis@tennis24.gr
http://tennis24.gr/content/view/9906/84/lang,el/

No comments: