Monday, January 16, 2012

Γ.Σ. ΤΗΣ Ε.Φ.Ο.Α. ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΕΝΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…
Για τους ανθρώπους και τους συλλόγους που πραγματικά προβληματίζονται και αγωνιούν (και είναι πάρα πολλοί πλέον) για τη δεινή και τελματώδη κατάσταση που έχει περιέλθει το ελληνικό τένις η Γ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α. στην Πρέβεζα ήταν μία ακόμα επιβεβαίωση ότι τα πράγματα στο χώρο του τένις αν δεν αλλάξουν άρδην και σύντομα (π.χ. στις επόμενες εκλογές) η καταστροφή του αθλήματος θα είναι ολοκληρωτική.
Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας διά του προέδρου της κ. Ζαννιά παρουσίασε έναν προφορικό 2-λεπτο διοικητικό απολογισμό με παντελή έλλειψη αγωνιστικού απολογισμού (τουλάχιστον στις προηγούμενες Γ.Σ. κάτι έλεγε ο κ. Θεοδωρόπουλος, π.χ. για τα Κ1, Κ2,… πρωταθλήματα) κάνοντας λόγο για την άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας μας. Το εκπληκτικό βέβαια ήταν ότι αυτός ο 2-λεπτος απολογισμός υπερψηφίστηκε αργότερα με «συντριπτική» πλειοψηφία παράνομα, πέρα από κάθε δεοντολογία, αφού γραπτώς δεν υπήρξε και δεν υπάρχει (θέλω να πιστεύω) τίποτα. Άραγε αν «αύριο» κάποιος αρμόδιος παράγοντας ή σύλλογος ζητήσει αυτόν τον διοικητικό απολογισμό, τι έχει να δώσει η Ομοσπονδία; Πέρι αγωνιστικού απολογισμού, ούτε λόγος βέβαια, εκτός από τη «μεγαλειώδη» απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α. να μην επιτρέψει το σύστημα των Κ1, Κ2,… στα juniors, αλλά καταλαβαίνοντας το λάθος τους (κατά τον κ. Σταματιάδη) ακύρωσαν απόφαση της προηγούμενης Γ.Σ. στην Καβάλα εντελώς παράνομα, αφού Δ.Σ. δεν μπορεί να ακυρώνει απόφαση Γ.Σ. (έτσι δεν είναι κ. Σταματιάδη; Βέβαια Ζαννιάς είναι αυτός και κάνει ό,τι θέλει). Έτσι, με μία μονοκονδηλιά του παντογνώστη και πάνσοφου προέδρου έσβησε η τεράστια ταλαιπωρία που είχαμε υποστεί, συζητώντας αυτό το θέμα σε προγούμενες Γ.Σ., και ο «μεγαλειώδης και δημιουργικός» διάλογος που είχει ανοίξει η Ομοσπονδία στην ιστοσελίδα της (οι αναρτήσεις βέβαια υπάρχουν ακόμα… πολύ το δούλεμα, φίλοι μου). Βέβαια, ο κ. Αθαναηλίδης υπερασπίστηκε σθεναρά και με πάθος τη μεγάλη επανάσταση που γίνεται από αυτόν και από την ανύπαρκτη Τεχνική Διεύθυνση στην ηλικία των 10 (play and stay) με αποκορύφωμα την κοσμογονική απόφαση της I.T.F. να αντικαταστήσει τις κανονικές μπάλες με πρασινο-πορτοκαλι-κόκκινες μπάλες. Κύριοι, όταν πρωτοεφαρμόστηκε αυτό το πρόγραμμα (τρόπος του λέγειν) σε αθλητές-τριες των 10 πριν πολλά χρόνια αυτοί σήμερα έχουν γίνει άνδρες, χωρίς ποτέ να βοηθηθούν προπονητικά-τεχνικά στα 12, 14, 16, 18,…, αφού η Τεχνική Διεύθυνση περιμένει την I.T.F. να τους επιμορφώσει και αυτοί με τη σειρά τους να επιμορφώσουν τους υπόλοιπους Έλληνες προπονητές, όπως είχαν πει στην Γ.Σ. της Καβάλας (στην Πρέβεζα βέβαια δεν εμφανίστηκαν). Η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο!
Ο οικονομικός βέβαια απολογισμός και προϋπολογισμός δια στόματος ταμία κ. Βασίλα θύμιζε περισσότερο κατάστημα που πωλούσε λάδια (όπως εύστοχα επισήμανε ο κ. Σερκεδάκης), παρά απολογισμό και προϋπολογισμό αθλητικής ομοσπονδίας, αφού κονδύλια για τεχνική-προπονητική στήριξη του αθλητή λείπουν παντελώς. Αποτελεί η Ε.Φ.Ο.Α. παγκόσμια πρωτοτυπία, αφού αν και αθλητική ομοσπονδία τον αθλητή και τον προπονητή τούς θεωρεί τουλάχιστον παρείσακτους. Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε την επικίνδυνη και προβοκατόρικη θέση παλαιότερα του προέδρου κ. Ζαννιά και τώρα του εκπροσώπου της Πεύκης «Γ. Καλοβελώνης» (άραγε αυτό το όνομα δε λέει τίποτα γι’ αυτούς;) ότι η Ομοσπονδία δεν μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό (άκουσον-άκουσον) παρά μόνο αθλητισμό και μίνι τένις. Αν δεν υπάρχει κάτι άλλο (που σίγουρα υπάρχει) μπερδεύουν τις αθλητικές ομοσπονδίες με τις δραστηριότητες των δήμων.
Η αίσθηση πάντως που υπάρχει και μετά απ’ αυτή τη Γ.Σ. είναι ότι ο κόσμος και οι σύλλογοι του ελληνικού τένις αρχίζουν να καταλαβαίνουν και να συνειδητοποιούν ότι «δεν πάει άλλο». Η διαπίστωση στα πηγαδάκια πριν και μετά τη Γ.Σ., τα ζεστά χειροκροτήματα σε κάθε ομιλία που ασκούσε κριτική στο Δ.Σ. και τα επιδοκιμαστικά βλέμματα των συνέδρων καταδεικνύουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η δυσαρέσκεια και ο προβληματισμός στα τεκτενόμενα του ελληνικού τένις είναι πολύ μεγάλος. Πρέπει όμως όλ’ αυτά να φανούν στην πράξη και να τολμήσουν οι σύλλογοι τη μεγάλη ανατροπή. Βέβαια οι εκφοβισμοί, οι εκβιασμοί και η φτηνή ρουσφετολογία του «συστήματος Ζαννιά» είναι μεγάλη και θα ενταθούν όσο προχωρούμε προς τις εκλογές. Πρέπει οι σύλλογοι και οι παράγοντες να σταθούν όρθιοι, ενεργοί και αξιοπρεπείς μπροστά στα τεράστια-θεμελιώδη προβλήματα που κληροδότησε η Διοίκηση της Ε.Φ.Ο.Α. στο άθλημα.


ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ

No comments: