Monday, January 16, 2012

Η Πρέβεζα έδειξε... ανάγκη αλλαγής!

http://tennis24.gr/content/view/9812/84/lang,el/

16.01.12

Image Παρότι ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του 2012, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, Σπύρος Ζαννιάς μόνο ήρεμος δεν πρέπει να αισθάνεται μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στη γενική συνέλευση της ΕΦΟΑ, στην Πρέβεζα το περασμένο Σάββατο (14/01).

Για μια ακόμη γενική συνέλευση, ο Σπύρος Ζαννιάς δεν έπεισε με τα λεγομενά του τα περισσότερα από τα 74 σωματεία που έδωσαν το παρών στη συνέλευση και ήταν φανερό ότι και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ, νιώθει να σφίγγει η θηλιά γύρω απ'το λαιμό του, εξαιτίας της συνεχούς υποβάθμισης του αθλήματος στη χώρα μας σε διοικητικό και αγωνιστικό επίπεδο.

Παρότι ο προϋπολογισμός για το 2012 ψηφίστηκε απ'τη συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων καθώς σε διαφορετική περίπτωση τα πράγματα θα ήταν ακόμα χειρότερα για το άθλημα, υπήρξαν πολλές διαφωνίες από παραδοσιακούς συμμάχους του Ζαννιά και θεωρείται θέμα χρόνου η αλλαγή στον προεδρικό θώκο της ομοσπονδίας αφού η υπάρχουσα κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Στα πολλά πηγαδάκια που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της συνέλευσης, το κύριο θέμα συζήτησης ήταν ο τρόπος με τον οποίον θα πει το "αντίο" ο... απερχόμενος πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϋπολογισμός ήταν ελλειπέστατος και πρόχειρος, όπως κάθε χρονιά άλλωστε, με κύριο συστατικό του τις "προβλέψεις" ενώ αρνητική εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν έχει προβλεφτεί κανένα μπάτζετ και δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός για την προετοιμασία των εθνικών ομάδων τη φετινή χρονιά η οποία μάλιστα είναι και Ολυμπιακή.

Τόσο η ομάδα των Ανδρών στο Davis Cup όσο και αυτή των Γυναικών στο Fed Cup, παρουσιάζεται αποδυναμωμένη χρόνο με το χρόνο ενώ εκτός έχουν τεθεί από τη δεύτερη, οι δύο κορυφαίες τενίστριες στην WTA, η Λένα Δανιηλίδου και η Ειρήνη Γεωργάτου για τους γνωστούς λόγους.

Σε αυτό το πλαίσιο, η μηχανογραφική αναβάθμιση (!) του επίσημου site της ΕΦΟΑ (www.efoa.org.gr) με προϋπολογισμό ύψους 8,000€, μόνο εντύπωση δεν προκαλεί με το πλέον ανενημέρωτο site ελληνικής ομοσπονδίας να έχει κοστίσει πολλά περισσότερα λεφτά, από μεγάλα εμπορικά sites με αποδεδειγμένες τεχνικές υψηλών προδιαγραφών...

Για τον αγωνιστικό σχεδιασμό του 2012, φυσικά και δεν έγινε λόγος αφού είναι γνωστή η τακτική της παρούσας Ομοσπονδίας να ανακοινώνεται περίπου τον Μάρτιο-Απρίλιο κι ενώ τα πρώτα επίσημα τουρνουά της σεζόν έχουν ολοκληρωθεί! To μόνο επιβεβαιωμένο, βάση του προϋπολογισμού, είναι ότι δεν προβλέπεται ούτε ένα ευρώ για Όπεν Ανδρών και Γυναικών.

Ούτε φυσικά, το θριαμβευτικό δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της EΦΟΑ είναι αρκετό για να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα στο στρατόπεδο της ηγεσίας ενώ μετά από πολλά χρόνια φαίνεται να έχουν "ξυπνήσει" και οι άλλες δυνάμεις του ελληνικού τένις (γονείς, προπονητές, juniors αθλητές) που είναι έτοιμοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, απηυδησμένοι απ'την απραξία και ανοργανωσιά της προβληματικής Ομοσπονδίας.

Το έτος που διανύουμε είναι πολύ κρίσιμο για το ελληνικό τένις αφού ως γνωστόν μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, θα διενεργηθούν οι αρχαιρεσίες για την πολυπόθητη αλλαγή στην διοικητική δομή του αθλήματος.

No comments: