Friday, January 27, 2012

Σημαντική παραίτηση στην ΗΈνωση

26.01.12
Image Σημαντική εξέλιξη στα διοικητικά της μεγαλύτερης και σπουδαιότερης Ενώσης ομίλων αντισφαίρισης, είχαμε με την παραίτηση του έφορου αγωνιστικού και μέλους του Δ.Σ της Ή Ένωσης, κ. Κώστα Κουτσάφτη.

Η Ή Ένωση αποτελείται από ιστορικά σωματεία όπως ο Όμιλος Αθηνών, ο Όμιλος Φιλοθέης, ο Όμιλος Κιφησιάς, ο Μαραθώνας και άλλοι (αναλυτικά οι σύλλογοι).

Σημαντική κρίνεται η γενική συνέλευση της Η Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιανουαρίου στη Φιλοθέη όπου πέρα απ'την παραίτηση Κουτσάφτη και τον πιθανό αντικαταστάτη του αλλά και την κοπή της πίτας με τη βράβευση των κορυφαίων της Ένωσης, θα συζητηθεί και το θέμα με τα 10αρια που βάση των κανονισμών της Tennis Europe, εφόσον έχουν κλείσει το 10ο έτος της ηλικίας τους, μπορούν να αγωνιστούν στην κατηγορία "14".

Το συγκεκριμένο θέμα ήρθε στην επιφάνεια με πρωτοβουλία του προέδρου της Αγίας Παρασκευής, Γιάννη Σερκεδάκη μετά το οξύμωρο γεγονός ότι σε ευρωπαϊκό τουρνουά που διοργανώνει η Ένωση, τα 10αρια μπορούν να αγωνιστούν στα 14αρια ενώ σε αντίστοιχη Ενωσιακή διοργάνωση, αυτό δεν ισχύει.

H επιστολή του κ. Κουτσάφτη

"Στο τελευταίο Δ.Σ. της Ένωσης μας (21 Ιανουαρίου 2012), με θλίψη υπέβαλα την παραίτηση μου σαν Έφορος Αγωνιστικού και σαν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Δυστυχώς, κάθε προσπάθεια μου να βοηθήσω τον χώρο του Τένις, όπως είχα όραμα στο ξεκίνημα της ανάμιξης μου με τα κοινά, είχε να αντιμετωπίσει την κακή πρόθεση του προεδρείου μας και των στενών συνεργατών του. Η προσωπική μου άποψη, μετά από ένα χρόνο προσπάθειας για συνεργασία, είναι ότι το προεδρείο μας είναι κατώτερο των περιστάσεων.

Εύχομαι το ταχύτερο δυνατό να προκηρυχθούν νέες εκλογές στην Ένωση, ώστε να αποκτήσουμε μία διοίκηση αντάξια της ιστορίας και των προθέσεων των συλλόγων που την απαρτίζουν.

Το ξεκόλλημα από την στασιμότητα, χρειάζεται σοβαρή και συλλογική προσπάθεια. Το να παλεύει κάποιος μόνος, είναι ουτοπία και αυτό πρέπει να το αντιληφθούμε όλοι. Κάθε σύλλογος πρέπει:

1. Να βρίσκει υποψήφιο με διάθεση και γνώσεις για να βοηθήσει το έργο της Ένωσης.

2. Να μη ξεχνάει ότι η συμμετοχή στα κοινά γίνεται όλο το χρόνο και όχι μόνο την ημέρα της εκάστοτε Γενικής Συνέλευσης.

3. Να θυμάται ότι η Ένωση είναι μια συνέχεια και ένα κομμάτι του εαυτού του. Δεν είναι ένα νέο κέντρο εξουσίας, που χαρίζεται λόγω απάθειας σε οποιαδήποτε παρέα.

Περισσότερα στην Γενική μας Συνέλευση, μεθαύριο 28 Ιανουαρίου 2012

Κώστας Κουτσάφτης"

http://tennis24.gr/content/view/9912/91/lang,el/

No comments: