Monday, January 9, 2012

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ Ή ΑΛΛΙΩΣ...ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ

Με αφορμή τα δύο τελευταία κείμενα με τίτλους ΚΟΥΙΖ 1 και ΚΟΥΙΖ 2, ανατρέξαμε στο site του κ.Θεοδωρόπουλου www.patratennis.gr και βρήκαμε τα δύο κείμενα με υπογραφή ΑΕΤ ΝΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ, το ένα με ημερομηνία 14/7/2011 και το άλλο με 17/7/2011. Είναι γραμμένα μετά το Πανελλήνιο Jouniors του 2011, που έγιναν στις εγκαταστάσεις της ΝΙΚΗΣ ΠΑΤΡΩΝ του κ. Θεοδωρόπουλου.

ΚΥΡΙΕ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΕ

Εν αρχή, δύο διαπιστώσεις…..για να μπουν τα πράγματα στην σωστή τους βάση.

Πρώτη διαπίστωση: Όταν είσαι επί έξη (6) χρόνια Μέλος του Δ.Σ. της ΕΦΟΑ, και Έφορος Αγωνιστικού, στο σπουδαιότερο πόστο της Ομοσπονδίας…..και γράφεις, «Η ΕΦΟΑ αναθέτει», ή « Η ΕΦΟΑ διαθέτει», «…οι αναθέσεις της ΕΦΟΑ θεωρούνται δεδομένες» ή ότι «…..δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα την ΕΦΟΑ»……..τότε εννοείς τον Ζαννιά, και δεν έχεις το θάρρος να τον oνοματίσεις.

Διαπίστωση δεύτερη: Όταν, όλο το Πανελλήνιο γνωρίζει, ότι εκτός από Πρόεδρος της ΑΕΤ ΝΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ, είσαι και ιδιοκτήτης του tennis club, και υπογράφεις τα κείμενα σου με το τίτλο του Ομίλου,……τότε, δεν κάνεις κάτι διαφορετικό από εμάς, που αρθρογραφούμε ανώνυμα.

Αυτά ……για να τελειώσει το παραμύθι της ανωνυμίας.

Και τώρα , επί της ουσίας, αυτών που ο κ.Θεοδωρόπουλος γράφει, και οι αλήθειες που ομολογεί…..γιατί, μην ξεχνάς ότι τα γραπτά μένουν, κύριε Έφορε.

Ο κ. Έφορος μας ξεδιαλύνει, σχετικά με τα Πανελλαδικά , ότι «Η ΕΦΟΑ αναθέτει και Σωματεία ανά την Ελλάδα αναλαμβάνουν τη διοργάνωσή τους.» Στα Σωματεία λοιπόν, και όχι στις Ενώσεις αναθέτει ο Ζαννιάς τα Πανελλαδικά, και με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζει να μην πάρει ανεπιθύμητος όμιλος διοργάνωση,(βλέπε ΛΑΜΙΑ), και από την άλλη, για ψηφοθηρικούς λόγους να τα δίνει όπου αυτός θέλει.

Επίσης ο κ. Έφορος λέει καθαρά, σε όλους τους ομίλους ανά την Ελλάδα, εκτός άξονα, Θεσσαλονίκη-Λάρισα-Αθήνα-Ηράκλειο Κρήτης, που τους δίνει Πανελλαδικά, ότι αποτελούν την πλέμπα του τένις, διότι «Τα μετά το Πανελλήνιο (5 συνολικά) ανατίθενται ανά τις Ενώσεις, διάσπαρτα και οι συμμετοχές είναι ιδιαίτερα περιορισμένες» ενώ «Τα προ του Πανελληνίου πρωταθλήματα (4 συνολικά) λόγω του συστήματος Βαθμολόγισης των αγωνιζομένων παρουσιάζουν ιδιαίτερη μαζικότητα αλλά οι αναθέσεις από την ΕΦΟΑ θεωρούνται δεδομένες και δεν έχουν αλλάξει τα τελευταία 7 χρόνια (!). Ανατίθενται σε Ομίλους των Αθηνών (Ηλιούπολη, Παπάγου, και 2-3 ακόμη), στο Ηράκλειο της Κρήτης, τη Θεσσαλονίκη και την Λάρισα.»

Μαθαίνουμε, επίσης από τον κ. Έφορο, ποια είναι η γνώμη του Αφεντικού του για τους αθλητές και τους γονείς των αθλητών. Προσέξατε τι γράφει;….. «Το επιχείρημα να αυξηθούν τιμές σε τυχόν εστιατόρια και κυλικεία είναι αστείο αφού αυτό επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τον αγωνιζόμενο και κανένα σωματείο δεν το κάνει». Προφανώς ο Θεοδωρόπουλος ζήτησε από τον Ζαννιά χρήματα για να αντιμετωπίσει τα έξοδα του Πανελληνίου, ο μεγάλος θα του είπε δεν υπάρχει μία, και του υπέδειξε να αρμέξει την αγελάδα, δηλαδή εμάς τους γονείς , αυξάνοντας τις τιμές στα εστιατόρια.

Μάθαμε, επίσης, πως διεξάγονται σήμερα τα πρωταθλήματα. «Από τον εθελοντισμό και τις ατομικές υποχρεώσεις των παραγόντων, από τη στήριξη μέχρι πρόσφατα από τις τοπικές αυτοδιοικήσεις σε μικρές πόλεις και κυρίως από την αγάπη για το άθλημά μας και το φιλότιμο δραστήριων ανθρώπων», και ότι οι φιλότιμοι και δραστήριοι αυτοί άνθρωποι «δεσμεύουν τις εγκαταστάσεις τους για μια βδομάδα τουλάχιστον με ότι αυτό συνεπάγεται από την μη λειτουργία του Ομίλου», για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι, «κάνοντας απλούς υπολογισμούς τα Σωματεία "μπαίνουν μέσα" από τις διοργανώσεις». Όπως καταλαβαίνεται, για τα «μπικικίνια» γίνονται όλα..

Οι αιμοδότες του Ελληνικού τένις, οι γονείς……πουθενά, για τον κ. Θεοδωρόπουλο.

Πιο κάτω μας θυμίζει ότι «Η πρόταση για Κ1, Κ2 κλπ, η οποία έτυχε ευρείας αποδοχής από τον κόσμο του αθλήματος, δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα την ΕΦΟΑ». Αφού, λοιπόν ο Ζαννιάς έγραψε εσένα και την πρότασή σου, εκεί που δεν πιάνει η μελάνη, τότε γιατί δεν παραιτήθηκες; Μήπως μπορείς να μας απαντήσεις;

Για να καταλήξει στο συμπέρασμα, η ορντινάντσα, τόσα χρόνια , του Ζαννιά, ότι «Το υπάρχον σύστημα διεξαγωγής έχει ημερομηνία λήξης!» και με κροκοδείλια αγανάκτηση να διαπιστώσει ότι «Το να στέλνεις 200 παιδιά στην Κρήτη (π.χ.) να παίζουν ένα 2 mini set, να χάνουν, και να επιστρέφουν την επόμενη ημέρα ξεπερνάει πλέον τα όρια της απλής λογικής!».

Ποιος, μωρέ….ήταν τόσα χρόνια Έφορος Αγωνιστικού της Ομοσπονδίας, και έκανε όλα αυτά; Ποιος άλλος ευθύνεται για αυτά που καταγγέλλεις, εκτός από σας, που διοικείται τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια το Ελληνικό τένις; Α, ρε λαμόγια…βρεγμένη σανίδα που σας χρειάζεται!

Για να θυμηθεί, στο τέλος και τους γονείς, και να αναρωτηθεί, ως άλλος Ρήγας Φεραίος «Ως πότε οι γονείς και τα σωματεία, θα αιμορραγούν οικονομικά από ένα λάθος σύστημα?» ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ…..και ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ !

Και τώρα ….το κερασάκι! Ο κ. Θεοδωρόπουλος μας γνωστοποιεί και επιβεβαιώνει το καθεστώς διεξαγωγής των Πανελλαδικών. Καταγγέλλει ότι η ΕΦΟΑ εισπράττει, «ποσοστό από τη διαχείριση των ξενοδοχείων με δικό της πρακτορείο Όλοι γνωρίζουμε ότι η AFEA είναι το πρακτορείο της Ομοσπονδίας. Οι περισσότεροι μπορεί να μην γνωρίζεται ότι ο ετήσιος τζίρος της AFEA μπορεί και να ξεπερνά τις 150.000ευρώ.

Επειδή τόσα χρόνια στους οικονομικούς απολογισμούς της ΕΦΟΑ, έσοδα από το εν λόγω πρακτορείο δεν φαίνονται να μπαίνουν στο ταμείο της, μήπως κ. Θεοδωρόπουλε μπορείτε να μας πείτε ποιός τα εισπράττει; Διότι……αν οι πληροφορίες είναι σωστές, ότι πρόσωπο που εργάζεται μαζί σας στον όμιλό σας, και προσφέρει και τις υπηρεσίες του στην ΕΦΟΑ(επ’ αμοιβή, άραγε; Ποιος ξέρει;), συνδέεται με συγγένεια πρώτου βαθμού με την ιδιοκτήτρια της AFEA,…….τότε όχι μόνο γνωρίζεις, αλλά το πιθανότερο είναι να έχεις κάνει και την προξενήτρα στον αρραβώνα ΕΦΟΑ –AFEA.

Όμορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος! Θαυμάστε τους, και δοξάστε τους…….πηγαίνοντας να τους ψηφίσετε σε λίγες μέρες στη Γ.Σ. της Πρέβεζας.

Υ.Γ. Οι λέξεις, πλέμπα, λαμόγιο και ορντινάντσα χρησιμοποιήθηκαν με την ετυμολογική τους έννοια……..και μόνο, όπως από τα λεξικά προκύπτουν.

Πλέμπα: τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα.

Λαμόγιο: Τα Λαμόγια ήταν οι βοηθοί, οι αβανταδόροι, των παπατζήδων. Ο όρος χρησιμοποιείται ευρέως στα ευθυμογραφήματα του Νίκου Τσιφόρου για να προσδιορίσει τους τσιλιαδόρους, που υποκρίνονταν τον παίκτη του παπατζή, για να προσελκύσουν τα θύματα. Ορντινάντσα: ο υποτακτικός, αυτός που εκτελεί εντολές.

2 comments:

TEN said...

Αυτοί που συνεχίζουν να σηκώνουν το χεράκι και να ψηφίζουν το τσίρκο του Ζαννιά...σίγουρα είναι ψεκασμένοι με ηλιθιογόνα..! Αλλά απ' ότι φαίνεται και από τις συμμετοχές, στην Πρέβεζα θα μεταβεί, εκτός κάποιων εξαιρέσεων, ο σκληρός πυρήνας των ψεκασμένων...
αυτός που στην ουσία έχει και την αποκλειστική ευθύνη για την κατάντια του αθλήματος.

Στέλιος Οικονόμου said...

Σχόλια ….. έτσι για να σχολιάζουμε?

Όταν μέσα από μια κριτική διάθεση για όσα συμβαίνουν στην ΕΦΟΑ φτάνετε σε σημείο να εξαντλείτε τα όρια της φαντασίας σας και να βλέπετε παντού ..λαμογιές , συγγένειες κ.λ.π. αρχίζει και μας προβληματίζει ο σκοπός των αναρτήσεών σας!
Πόση φαιά ουσία καταναλώσατε για να …ανακαλύψετε (?), βρε αθεόφοβοι, ότι υπάρχει άνθρωπος συνεργάτης του Έφορου στην Πάτρα που είναι συγγενής με την ιδιοκτήτρια του ΑΦΕΑ (!) και μάλιστα αμειβόμενος από την ΕΦΟΑ (!)?
Έχετε στοιχεία και ονόματα ή πετάτε λάσπη και παραμυθιάζετε τον κόσμο του τέννις?
Εξηγήστε μας