Friday, January 27, 2012

Θες ένα άλλο παράδειγμα για να εμπεδώσεις το «σύστημα»

Καλά, δεν ήξερες που δεν ήξερες…….δεν ρώταγες. Άντε και δεν ρώτησες,…….ένα τηλέφωνο δεν μπορούσες να πάρεις; κύριε Κουτσαύτη!

Δύο μέρες πριν τη Γενική Συνέλευση, ….για την «οργάνωσή» της, το στενό περιβάλλον του προέδρου, προηγήθηκε στην πόλη της Πρέβεζας. Ζαννιάς,Βασίλας,Πανόπουλος, ……και ποιος άλλος νομίζεις , κύριε Κουτσαύτη ……..Ο νομικός σύμβουλος, ντε !

Και να φαντασθείς ότι έχει υπογράψει αγωγή εναντίον του Ζαννιά, πριν λίγα χρόνια. Θες ένα άλλο παράδειγμα για να εμπεδώσεις το «σύστημα».

Πριν περίπου επτά –οκτώ χρόνια, με την γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της ΕΦΟΑ, ο πρόεδρος απέκλεισε από τα Πανελλαδικά όλους τους αλλοδαπούς αθλητές, για να ικανοποιήσει το αίτημα μιας ομάδας γονέων αθλητών, που τους έβλεπαν σαν απειλή των δικών τους συμφερόντων.

Α! ρε Πάγκαλε πόσο δίκιο έχεις. Οι αθλητές αυτοί και οι γονείς τους, διέμεναν πάνω από τρία χρόνια στην Ελλάδα όπως ο αθλητικός νόμος όριζε και ορίζει ακόμα, είχαν αθλητικές ταυτότητες ίδιες με των άλλων αθλητών, εγγεγραμμένοι κανονικά στα μητρώα της ΕΦΟΑ, συμμετείχαν σε όλους τους αγώνες, πλην Πανελληνίου, πήγαιναν σε ελληνικά σχολεία, είχαν ελληνική αστυνομική ταυτότητα και αρκετοί από αυτούς είχαν γεννηθεί στην Ελλάδα.

Μετά από δύο χρόνια αθλητικής απραξίας, τους επέτρεψαν πάλι να αγωνίζονται. Όλοι σκεφθήκαμε ότι είχε αλλάξει ο νόμος. Και όμως κανένας νόμος δεν είχε αλλάξει, ο ίδιος είναι από το 1999. Έτσι με τον ίδιο νόμο, την μια απαγορεύσαμε και την άλλη επιτρέψαμε. Δεν μπορεί και στις δύο περιπτώσεις οι αποφάσεις να ήταν σύννομες.

Καταλάβαμε όπως είχαμε υποψιαστεί, ότι ο νομικός σύμβουλος είχε γνωματεύσει…… ότι ο πρόεδρος ήθελε, πέρα από κάθε έννοια νομιμότητας.

Υπήρξε τότε, ένας όμιλος που εναντιώθηκε σ’ αυτή την πρακτική του Ζαννιά και εγγράφως κατήγγειλε ζητώντας να μάθει από την Γ.Γ.Αθλητισμού και το Υφυπουργείο Αθλητισμού τι ακριβώς ίσχυε. Ο όμιλος αυτός ήταν ο Α.Ο. Λειβαδειάς, και το έγγραφο υπέγραφε ο τότε και τωρινός πρόεδρός του κύριος Καραμάνης.

Ακριβώς, ο ίδιος άνθρωπος που υπηρετεί σήμερα τον Ζαννιά, συμμετέχοντας στο Δ.Σ. της ΕΦΟΑ. Όπως καταλαβαίνεις κύριε Κουτσαύτη ……η Μακιαβέλια πρακτική, βασίζεται στα λαμόγια.

Γι’ αυτό να προσέχεις, ……γιατί εδώ που τα λέμε, αν ήσουνα καλό παιδί και δεν έπαιρνες τον «κακό δρόμο», θα μπορούσες να είσαι και συ δύο μέρες πριν στην Πρέβεζα μαζί τους. Έχεις πολλά ακόμα να μάθεις κύριε Κουτσαύτη. Και να μην ξεχνάς, ότι όποιος δεν διδάσκεται από την Ιστορία, δεν έχει μέλλον, είτε μιλάμε για λαούς, είτε μιλάμε για παράγοντες.

Υ.Γ. Επειδή η Ιστορία έχει και την κωμική της πλευρά…… Τα Πανελλαδικά, μετονομάσθηκαν σε open, ακριβώς τότε που επέτρεψαν στους «αλλοδαπούς» να ξαναπαίξουν, η δε Προεδράρα μεταφράζοντας κατά κυριολεξία το open, νόμιζε ότι μπορούσαν να έρχονται και να αγωνίζονται όποιοι ξένοι αθλητές ήθελαν, μέχρι που του εξήγησαν….. «Πρόεδρε, δεν είναι ακριβώς έτσι». Μιλάμε, για πολύ γέλιο.

Ένας παλιός

1 comment:

TEN said...

Κωστής Παλαμάς, “Γύριζε”

«Γύριζε, μὴ σταθῇς ποτέ, ρίξε μας πέτρα μαύρη,
ὁ ψεύτης εἴδωλο εἶν᾿ ἐδῶ, τὸ προσκυνᾷ ἡ πλεμπάγια,
ἡ Ἀλήθεια τόπο νὰ σταθῇ μιὰ σπιθαμὴ δὲ θἄβρῃ.
Ἀλάργα. Μόρα τῆς ψυχῆς τῆς χώρας τὰ μουράγια.
Ἀπὸ θαμποὺς ντερβίσηδες καὶ στέρφους μανταρίνους
κι ἀπὸ τοὺς χαλκοπράσινους ἡ Πολιτεία πατιέται.
Χαρὰ στοὺς χασομέρηδες! Χαρὰ στοὺς ἀρλεκίνους!
Σκλάβος ξανάσκυψε ὁ ρωμιὸς καὶ δασκαλοκρατιέται.
Δὲν ἔχεις, Ὄλυμπε, θεούς, μηδὲ λεβέντες ἡ Ὄσσα,
ραγιάδες ἔχεις, μάννα γῆ, σκυφτοὺς γιὰ τὸ χαράτσι,
κούφιοι καὶ ὀκνοὶ καταφρονοῦν τὴ θεία τραχιά σου γλώσσα,
τῶν Εὐρωπαίων περιγελᾷ καὶ τῶν ἀρχαίων παλιάτσοι.
Καὶ δημοκόποι Κλέωνες καὶ λογοκόποι Ζωίλοι,
καὶ Μαμμωνᾶδες βάρβαροι, καὶ χαῦνοι λεβαντίνοι.
λύκοι, ὦ κοπάδια, οἱ πιστικοὶ καὶ ψωριασμένοι οἱ σκύλοι
κι οἱ χαροκόποι ἀδιάντροποι καὶ πόρνη ἡ Ρωμιοσύνη!»

(1908)