Friday, February 11, 2011

Για μια νέα δύναμη που αναζητεί διέξοδο και τρόπους να γεννήσει ελπίδα.

Δεν αποτελούν πλέον έκπληξη, τόσο το έλλειμμα στοιχειώδους προγραμματισμού και σχεδιασμού, όσο και ο απόλυτα κρατικά αγκιστρωμένος τρόπος λειτουργίας της ΕΦΟΑ, συνεισφέροντας αρνητικά στις πράγματι δύσκολες καταστάσεις που σήμερα βιώνουμε.

Ελαφρές δικαιολογίες και όψιμο ενδιαφέρον για τα σχολικά πρωταθλήματα και την ούτως ή αλλιώς σταθερή χρονικά διεξαγωγή του Πανελλήνιου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών επιστρατεύονται για να αποδώσουν άλλοθι. Αποβλέπουν στην υπεράσπιση μιας φαύλης προσήλωσης και ενός σχεδίου υποστήριξης για κατάκτηση προνομίων προς τους αθλητές, που διέπεται όπως και η Πολιτεία έχει πλέον αντιληφθεί, από ένα κατεξοχήν στρεβλό και ενίοτε αναξιοκρατικό σύστημα απονομής τους.

Μια ολιγοήμερη (1ας βδομάδας) υποχρέωση της χώρας προς τον ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα των Special Olympics, που άλλωστε είναι προγραμματισμένη εδώ και κάποιο εύλογο χρόνο, δεν μπορεί να αποτελεί εύλογη δικαιολογία για την σύγχυση και την ανατροπή του σχεδιασμού της αγωνιστικής δραστηριότητας μιας σοβαρής Ομοσπονδίας.

Τέλος όχι αβεβαιότητα, αλλά σιγουριά υπάρχει για την αδυναμία που θα προκύψει στην υλοποίηση του αγωνιστικού προγράμματος, μιας και οι προβλεπόμενοι διαθέσιμοι πόροι δεν φτάνουν ούτε για την οικονομική τακτοποίηση του κρατικοδίαιτου μηχανισμού που καλά κρατεί στην ΕΦΟΑ και φροντίδα για εξεύρεση άλλων πόρων ή διοχέτευση τους στις πραγματικές ανάγκες του αθλήματος ουδέποτε προωθήθηκε.

Ενδεικτική πλέον είναι μόνο η σύγχυση που επικρατεί στο μυαλό και στις σκέψεις όσων σήμερα αλλά και για πολλά χρόνια τώρα οδηγούν σε λάθος δρόμους το Άθλημα.

Η λέξη σεβασμός κυριαρχεί στο κείμενο-ανακοίνωση, σεβασμός στην οικογένεια του τένις, σεβασμός στις προσπάθειες της χώρας, ανησυχία για τα προβλήματα και οφειλόμενες ενέργειες για επίτευξη των στόχων, όλα ωραία λόγια που ουδέποτε πιστεύτηκαν, ουδέποτε υποστηρίχτηκαν, ενίοτε δε χλευάζονται όταν διατυπώνονται από Μέλη-Σωματεία που δικαιολογημένα ενοχλούνται από ανοίκειες, απαξιωτικές και υπεράνω των Κανόνων του αθλήματος συμπεριφορές, εκ μέρους της κεντρικής Διοίκησης.

Είναι φανερό ότι με ενδεικτικούς σχεδιασμούς δεν μπορεί να υλοποιηθεί στοιχειωδώς μια φτωχότερη άλλα αξιοπρεπέστερη αγωνιστική δραστηριότητα, που θα εκφράζει κοινές προσδοκίες και θα δημιουργεί σταθερές βάσεις για μια καινούργια αρχή. Ρεαλισμός και πραγματικό ενδιαφέρον απαιτούνται.

Είναι ευκαιρία με αυτή την κρίση, όπως γίνεται παραδεκτό από την κεντρική Διοίκηση ότι την δυσκολεύει και την επηρεάζει στο έργο της, να αντιληφθούν οι επικεφαλής της το πλήρωμα του χρόνου και να δώσουν έτσι την ευκαιρία στο Άθλημα να προχωρήσει με νέες και φρέσκιες ιδέες.

Τις δικές μας δυνάμεις θα προσφέρουμε σε μια νέα και υγιή δύναμη που αναζητεί την διέξοδο από την μιζέρια, από την ατολμία και την στείρα προσήλωση σε ξεπερασμένες και

πολιτικάντικες μεθόδους, αναδεικνύοντας τους τρόπους που αρμόζουν στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και ξεχασμένου πρωταθλητισμού, με αυτόνομη υποστήριξη, με προσανατολισμό και ανταποδοτική σχέση με την ιδιωτική πρωτοβουλία, σε συνδυασμό με την παιδεία των αθλητών, προσφέροντας έτσι πραγματική βοήθεια στις προσπάθειες του τόπου και ιδιαίτερα στον χώρο του Αθλητισμού.

Προσδοκούμε στην συνένωση όλων των δυνάμεων που αφουγκράζονται μια κοινή βούληση για απαλλαγή από νοοτροπίες και αντιλήψεις που συνεχώς μας φθείρουν και προκαλούμε την Πολιτεία για ουσιαστική στήριξη και αταλάντευτη ενθάρρυνση προς αυτή την κατεύθυνση.

Γιώργος Ανδρουτσέλλης, Πρόεδρος Α.Ο.Α.Πατρών





No comments: