Wednesday, June 23, 2010

Η IOC τίμησε τις γυναίκες στην Ολυμπιακή Ημέρα

Με την ευκαιρία της Ολυμπιακής Ημέρας, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και όλη η Ολυμπιακή οικογένεια σήμερα εόρτασε για το 2010 την -Γυναίκα και τον Αθλητισμό Δόθηκαν βραβεία σε εξαίρετες προσωπικότητες των 5 Ηπείρων Ολες έχουν κάνει μια σημαντική διαφορά στην ενίσχυση της ανάπτυξης, της συμμετοχής και της συμμετοχής των γυναικών και των κοριτσιών στον αθλητισμό σε όλο τον κόσμο.

Η επίσημη τελετή πραγματοποιήθηκε στην έδρα της ΔΟΕ στη Λωζάνη, παρουσία του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ζακ Ρογκ, της Anita DeFrantz, μέλος της ΔΟΕ προέδρου της επιτροπής για την -Γυναίκα και Αθλητισμός
Τα μέλη τηςεπιτροπής της ΔΟΕ Γυναίκα και Αθλητισμός, η IOC με τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής και πολύ επίσημοι προσκεκλημένοι επισκέπτες εόρτασαν την Ολυμπιακή Ημέρα.

Τα βραβεία δόθηκαν σε 5 γυναίκες και ένα άνδρα - πρώην ολυμπιονίκες, ηγέτες στον αθλητισμό και πολιτικούς φορείς .

Οι Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές ,οι Διεθνείς Ομοσπονδίες και ενώσεις ,κλήθηκαν να υποβάλουν τις υποψηφιότητες, και οι νικητές επιλέχθηκαν από την Επιτροπή της ΔΟΕ -Γυναίκα και Αθλητισμός

Αυτό το έτος, τα βραβεία απονεμήθηκαν ως εξής:

- ΔΟΕ Trophy World: Eric Terpstra (Κάτω Χώρες)

- ΔΟΕ Trophy για την Αφρική: Manguet Germaine (Γουινέα)

- ΔΟΕ Trophy για την Αμερική: Leslie McDonald (Καναδάς)

- ΔΟΕ Trophy για την Ασία: Yuko Arimori (Ιαπωνία)

- ΔΟΕ Trophy για την Ευρώπη: Grete Waitz (Νορβηγία)

- ΔΟΕ Trophy για την Ωκεανία: Simcock Susan (Νέα Ζηλανδία)

Ο Πρόεδρος Ρογκ, δήλωσε: «Είναι σημαντικός ό εορτασμός μας για τη Ολυμπιακή Ημέρα. Φέτος περιλαμβάνει την βράβευση της ΔΟΕ για το 2010 για την -Γυναίκα και τον Αθλητισμό. Παρ όλη την πρόοδο που έχει σημειώσει η κοινωνία, χρειάζεται ακόμα να βελτιωθεί η πρόσβαση των κοριτσιών και των γυναικών στον αθλητισμό σε όλο τον κόσμο. Οι αποδέκτες των βραβείων -Γυναίκα και Αθλητισμός δημιουργούν πρότυπα ,ανοίγουν τις πόρτες για την ισότητα των φύλων στον χώρο του παιχνιδιού, στους προπονητές, του ποδοσφαίρου στην διοίκηση του αθλητισμού. "

Μιλώντας κατά την τελετή,η Ανίτα DeFrantz δήλωσε: «Η Ολυμπιακή Ημέρα είναι για να ευαισθητοποιηθεί ο καθένας - ανεξάρτητα από την ηλικία, την αθλητική ικανότητα και των δύο φύλων. Είναι γραφτό να γίνει ένα αληθινά περιεκτικό γεγονός που μπορεί να εορτάζεται από όλους, παντού. Οι βραβευθέντες σήμερα όλοι αγκάλιασαν αυτή την φιλοσοφία. "Μιλώντας για τα επιτεύγματα, δήλωσε:" Στους αγωνιστικούς χώρους, κινούμαστε όλο και πιο κοντά , άνδρες και γυναίκες ανταγωνίζονται στους μεγαλύτερους αθλητικούς χώρους του κόσμου. Φέτος, περισσότερο από 40 % των αθλητών που συμμετέχουν στο Βανκούβερ 2010 ήταν γυναίκες, ένα νέο ρεκόρ για τη συμμετοχή των γυναικών στους Ολυμπιακούς Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. "

No comments: