Monday, June 28, 2010

Αγαπητοί φίλοι,

Το διάστημα που ζω το Junior τένις στην χώρα μας, δηλαδή σχεδόν 3 χρόνια, υπάρχει το εξής κατεστημένο: έχουμε 10 Ενώσεις, οι 9 οργανώνουν ένα Πανελλαδικό και η δέκατη το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Αυτή του Πανελλήνιου είναι κάποια από τις 3 Ενώσεις της Αττικής. (από του χρόνου αλλάζουν πολλά).

Συμφωνώ με όσους λένε ότι δεν θα έπρεπε οι Πανελλήνιοι αγώνες να γίνονται πάντα στην Αθήνα. Όμως, επειδή είμαι πιστός στην Μαθηματική δικαιοσύνη (που δεν είναι πάντα απόλυτα δίκαιη, αλλά είναι απολύτως καλύτερη από τις αυθαιρεσίες), πιστεύω ότι σε τέτοια περίπτωση το σχήμα θα έπρεπε να είναι για παράδειγμα «3 φορές Αττική – 1 Θεσ/νίκη – 3 Αττική – 1 Λάρισα, κτλ.». Γενικότερα, οτιδήποτε θα λάμβανε υπόψη τις αναλογίες φυσικού ή τενιστικού πληθυσμού, αποστάσεις πόλεων και υποδομές.

Η ανάθεση του Πανελλήνιου σε κάποια Ένωση δεν με είχε ξενίσει, γιατί πχ. η ΙΑ’ το διοργάνωσε σε δικά της γήπεδα. Το ίδιο και η Η’. Φέτος που πάμε στο ΟΑΚΑ. προβληματίστηκα. Σκέφτηκα «άραγε το Πανελλήνιο Στίβου οργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ ή από τον Ηρακλή, τον Ολυμπιακό, κτλ. Τα ίδια για την Κολύμβηση και πολλά άλλα αθλήματα».

Όμως ότι προβληματισμό και να έχουμε, η ανάθεση έγινε στην Η’ και επειδή η Η’ (όπως όλες οι Ενώσεις) είναι μόνο ένας Πρόεδρος, ένας Έφορος και μία Ταμίας, μεταφέρθηκε η ευθύνη στην Α.Ε. Πόρτο Ράφτη. Αμφιβάλω αν κανείς άλλος έβαλε υποψηφιότητα, γιατί είναι ξεκάθαρο ότι μιλάμε για πολλή και εθελοντική δουλειά και μάλιστα μακριά από τα σπίτια τους. Μην ξεχνάμε ότι Μαρούσι – Πόρτο Ράφτη είναι 1 ώρα οδήγηση. Περισσότερο από Σέρρες-Θεσσαλονίκη. Μην ξεχνάμε ακόμα, ότι τα έσοδα του κυλικείου δεν καταλήγουν σε αυτό τον σύλλογο.

Το ΟΑΚΑ δεν προσφέρει παρά μόνο τσιμέντα (ακόμα και η καθαριότητα των χώρων μαθαίνω είναι αρμοδιότητα των οργανωτών) και κυρίως δεν έχει πλέον καμιά αθλητική λογική. Φοβάμαι ότι θα νιώσουμε την ψυχρότητα ενός χώρου, που έχει απομακρυνθεί από τον αθλητισμό, που νοικιάζει ότι μπορεί, για να συντηρεί τα βάρη που κουβαλάει. Οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις δεν είναι κέντρο για την νεολαία. Θα έπρεπε, δεν είναι. Δεν γνωρίζω πόσο φταίει η Ομοσπονδία μας και πόσο η Πολιτεία. Σίγουρα ευθύνη έχουν και οι δύο.

Με αφορμή τις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται ο Κ. Γιακουμής (Γ.Γ. της Α.Ε. Πόρτο Ράφτη), επειδή παρά-ευχαρίστησε τον Σ. Ζαννιά (με κίνδυνο να φανεί ότι κάνω τον συνήγορο εκεί που δεν με σπέρνουν), δηλώνω ότι είναι εξαιρετικά αυστηρές. Όποιος ψήφισε ή θα ψηφίσει Ζαννιά, όποιος συνεργάζεται ή θα συνεργαστεί με τον Σ. Ζαννιά, δεν είναι δυνατόν να απαξιώνεται εκ προοιμίου. Σε κάθε περίπτωση αυτός είναι ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ, είτε αρέσει είτε όχι και δεν θα σταματήσει κάθε δραστηριότητα μέχρι να αλλάξει. Πιστεύω (αλλά και ακούω από τους σοβαρούς και αγαπητούς φίλους-φίλες μου), ότι δεν παίζει κανένα ρόλο το όνομα του προέδρου, ενοχλούν η στασιμότητα και οι ελλείψεις στον χώρο μας. Ας δούμε Εθνική ομάδα με δικό της χώρο, ας δούμε να φυτρώνουν προπονητικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, κέντρα επιλέκτων, κτλ. κι ας κόβει την κορδέλα όποιος νάναι.

Κλείνοντας φίλοι μου, θα κάνω κάτι που νιώθω έντονα: Ευχαριστώ τα μέλη της αθλητικής ένωσης Πόρτο Ράφτη για τον μεγάλο κόπο τους, ευχαριστώ τον Κ. Γιακουμή που προσπαθεί για το καλύτερο και τον πρόεδρο της Ένωσης μας Φ. Πατσουράκο για όσα παλεύει κι αυτός. Δίνω ραντεβού μαζί τους, για δημιουργικούς καυγάδες μετά τους αγώνες. Ευχαριστώ ακόμα και τον δήμαρχο Πόρτο Ράφτη, που ακούω ότι στηρίζει πολλά πράγματα.

Ευχαριστώ γενικά όποιον προσφέρει ότι ξέρει και μπορεί. Εύχομαι όλες αυτές οι μικρές δυνάμεις από την Πτολεμαΐδα και την Κρήτη, ως τις Σέρρες και την Καλαμάτα να συντονιστούν κάποια μέρα καλύτερα και με απόλυτη διαφάνεια.

Φιλικά

Κώστας Κουτσάφτης

No comments: