Friday, September 4, 2009

Το ελληνικό τένις στέλνει SOS

Του Νίκου Γαβαλά

Μοχθούν επί ώρες στα γήπεδα. Κάποια παιδιά είναι με μία βαλίτσα στο χέρι και γυρίζουν τον κόσμο προκειμένου να παίζουν σε τουρνουά του εξωτερικού. Και η Ελληνική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, αντί να τα προσέξει, τους φέρεται με τον χειρότερο τρόπο. Μία βόλτα στις εγκαταστάσεις του ιστορικού, ανακαινισμένου και φιλόξενου Αττικού Ομίλου Αντισφαίρισης Φιλοθέης θα σας απογοητεύσει. Τίποτα δεν φανερώνει στον επισκέπτη πως εκεί είναι σε εξέλιξη η κορυφαία εγχώρια διοργάνωση, το πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Από πού ν΄ αρχίσουμε και που να τελειώσουμε. Απ' την απουσία διαιτητών (μην πούμε και κριτών και μας παρεξηγήσουν), διαχωριστικών ανάμεσα στα γήπεδα, ball kids, αφισών, ικανοποιητικού prize money; Βεβαίως, και δεν περιμέναμε να βρούμε εκεί τον πρόεδρο της ΕΦΟΑ. Δεν τρέφουμε αυταπάτες, αν και την ίδια ώρα πρόεδροι άλλων ομοσπονδιών δίνουν το παρών ακόμη και στις προπονήσεις των Εθνικών τους ομάδων. Βεβαίως, εκείνοι θέλουν μία ισχυρή Εθνική ομάδα, η οποία και θα αποτελεί την καλύτερη βιτρίνα για το σπορ. Δυστυχώς στο τένις φθάσαμε να βλέπουμε την Εθνική ανδρών στην τελευταία κατηγορία του Ντέιβις Καπ, όταν πριν από μερικά χρόνια είχε βρεθεί στην 1η κατηγορία...

Τον Γιακούποβιτς, τον Αγγελίνο, τον Καπόγγιανη, τον Λουκαρέα, τον Σερκεδάκη, τον Μουράτογλου, τον Γλέζο, τον Γιαννακάκη, την Γερασίμου, την Γεωργάτου, την Ρούσση, την Παπαγεωργίου, την Βογάσαρη, την Κωνσταντινίδου, την Τσαλδάρη, την Σιμούλη, όλους αυτούς τους αθλητές και τις αθλήτριες που έφθασαν στους προημιτελικούς και όλους όσοι συμμετείχαν στο κυρίως ταμπλό (για να μην πούμε και στους προκριματικούς) οφείλεις διοργανώτρια του πρωταθλήματος Ελλάδας αρχή, να βάλεις τα δυνατά σου και να τους σεβαστείς. Να τους υπηρετείς, όπως υπηρετούν εκείνοι το τένις. Το λιγότερο που πρέπει να κάνεις είναι να διοργανώσεις σε επαγγελματικά πρότυπα το πρωτάθλημα Ελλάδας. Δε φθάνουν τα γήπεδα, τα μπαλάκια και η καλή θέληση των ανθρώπων που αγαπάνε με ανιδιοτέλεια το τένις για να διεξαχθεί η σημαντικότερη διοργάνωση του αθλήματος στη χώρα. Αυτό δεν είναι υποβάθμιση: το ελληνικό λεξιλόγιο φαντάζει φτωχό για να περιγράψει το θλιβερό σκηνικό.

ΥΓ: Όταν ο κ. Λυμπέρης και η Alhpa Bank έδιναν πέρυσι χρήματα στην ΕΦΟΑ, το έκαναν για να αυξηθούν τα Futures. Όμως, όχι μόνο δεν αυξήθηκαν, αλλά τείνουν να γίνουν είδος προστατευόμενο. Τώρα είναι αργά για τουρνουά στην Κω και τη Σύρο. Τη λέξη προγραμματισμό, μάλλον δε γνωρίζουν όσοι μπλόκαραν τα λεφτά για να διεξαχθούν τα τουρνουά στα δύο υπέροχα νησιά, όπου υπάρχουν παράγοντες του τένις με μακρά πορεία και μεγάλη προσφορά στο άθλημα.

ΥΓ2: Ακούγοντας τα πηγαδάκια των αθλητών στην Φιλοθέη, αισθάνομαι πως υπάρχει ελπίδα. Αλλά χρειάζονται επειγόντως βοήθεια. Ουσιαστική και υλική.

Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2009 10:05
http://www.tennisnews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2706:sos&catid=71:Nikos%20Gavalas&Itemid=171

No comments: