Friday, September 11, 2009

Γιατί γίνεται στην Καλαμάτα το Πανελλαδικό?

Αγαπητοί φίλοι,

Το θέμα που σχολιάζω, δείχνει την παντελή αδιαφορία της διοίκησης της ΕΦΟΑ, στο να βοηθήσει την κατάσταση και να μειώσει τα έξοδα των γονέων. Είπαμε 100 φορές για την Ρόδο, παρατηρείστε όμως τι συμβαίνει και με την Καλαμάτα.
Όπως και πέρσι ανάθεσαν το πανελλαδικό της ΣΤ’ ένωσης στην Καλαμάτα. Οι συμμετοχές από τις αρχικές δηλώσεις των σωματείων ακολουθούν.
Ενωση Αθλητές Σύνολα
Α Θράκη 2
Β Θεσ/νίκη 6
Γ Κεντρ.Μακεδ. 1
Δ Ήπειρος 7
Ε Θεσσαλία 11
ΣΤ Πελ/νησος 46
Ζ Κρήτη 17
Η Αθήνα 80
Θ Αθήνα 38 163
ΙΑ Αθήνα 45
Σύνολο 253

Βλέπετε ότι 163 Αθηναίοι αθλητές (το 65%) πηγαίνουν στην Καλαμάτα, που είναι για την Αθήνα σχεδόν η πιο μακρινή πόλη της Πελοποννήσου. Υποχρεωτικά, ακόμα και αυτοί που θα χάσουν στον πρώτο γύρο, έχουν 1 διανυκτέρευση, αφού τα sign in των προκριματικών και του ταμπλό είναι νωρίς το πρωί. Όσοι κερδίσουν πρέπει βέβαια να πολλαπλασιάσουν τις διανυκτερεύσεις.
Για την ιστορία αναφέρω ότι λαμβάνουν μέρος 13 αθλητές της Καλαμάτας.
Η Πελοπόννησος έχει βέβαια την Πάτρα (19 αθλητές της πάνε στην Καλαμάτα), την Τρίπολη (4), το Ναύπλιο (4) και κυρίως την Κόρινθο (4), που εξυπηρετούν πολύ περισσότερο την πλειοψηφία. Η δε Κόρινθος, θα μπορούσε να είναι για όλους ανεξαιρέτως μια ημερήσια εκδρομή. Ακόμα και οι Μακεδόνες, Κρήτες, Θεσσαλοί και Ηπειρώτες, πολύ πιθανότερο είναι να έχουν κάποιο συγγενή στην Αθήνα από την Καλαμάτα. Η Κόρινθος λοιπόν και δευτερευόντως η Πάτρα και η Τρίπολη είναι οι λογικές επιλογές. Το συνολικό δαπανόμενο ποσό από τους γονείς, ίσως να είχε μειωθεί ως και 100,000 €.
Κάτι ανάλογο ισχύει για την Λαμία, που επίσης έχουν ακυρώσει.
Ποιος λόγος οδηγεί το Δ.Σ. της ΕΦΟΑ σε τέτοιες αποφάσεις?
Γιατί δεν λαμβάνουν ποτέ υπ’ όψη τους γονείς χρηματοδότες-αιμοδότες του αθλήματος?
Είναι αδιαφορία, άγνοια, συμφέροντα, βλακεία ή όλα μαζί ?

Φιλικά
Κώστας Κουτσάφτης

1 comment:

Sniper said...

ΟΛΑ ΜΑΖΙ = ΕΦΟΑ