Thursday, January 21, 2010

Χρεωστιβάδα!

Αντιγράφουμε από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ της Τετάρτης 20/1/2010 σελίς 49:
«ΧΡΕΗ

Τα χρήματα της ολυμπιακής προετοιμασία της, 45.000 ευρώ, τα οποία ουδέποτε εισέπραξε, ζητεί τώρα με αγωγή της εναντίον της Ομοσπονδίας Τέννις η παλιά πρωταθλήτρια Χριστίνα Ζαχαριάδου, που έλαβε μέρος στην Ολυμπιάδα της Αθήνας το 2004, απαρτίζοντας με την Λένα Δανιηλίδου την ομάδα του διπλού. Η αγωγή θα εκδικαστεί την Πέμπτη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας και αφορά έξοδα από ταξίδια (ξενοδοχείο, φαγητό, μετακινήσεις, όχι όμως αεροπορικά εισιτήρια) στο εξωτερικό για συμμετοχή σε τουρνουά, αμοιβές φυσιοθεραπείες κλπ. Πολλά τα χρέη ενός αθλήματος που θεωρείται ακριβό μεν, αλλά φέρνει λεφτά. Είναι αλήθεια, τελικά. Οι ωραίοι έχουν χρέη. Α.Μπ.»


Εδώ μιλάμε για σοβαρά θέματα.
1. Αυτό που ακούω από τον πρώην Πρώτο Πολίτη της Χώρας.
2. Η προσπάθεια αθλήτριας μέσω δικαστηρίου να πάρει τα αυτονόητα. Και είναι αυτονόητα, γιατί η ομοσπονδία πέραν από το δικό της πρόγραμμα στήριξης αθλητών Εθνικής Ομάδας έχει πάρει και χρήματα Ολυμπιακής Προετοιμασίας διαχρονικά (ποιος γνωρίζει πόσα;) από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Δυστυχώς η διαχείρισή τους ήταν τέτοια που οδήγησε την αθλήτρια στα δικαστήρια.
Ευχόμαστε να έχει την τύχη μαζί της, ώστε να μην είναι μια από τις περιπτώσεις μη εφαρμογής των νόμων.
Εύχομαι να έχει την τύχη που είχαν οι προπονητές που κατάφεραν να «δεσμεύσουν» και να εισπράξουν τα δεδουλευμένα με δικαστικές αποφάσεις εφαρμογής των νόμων.
Ίσως έτσι ανοίξει και για άλλους αδικημένους αθλητές- αθλήτριες ο δρόμος και ξαναδούμε αξιοπρεπείς Εθνικές ομάδες στο άθλημά μας.

Οι ανακοινώσεις του κ. Πάνου Μπιτσαξή, Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, είναι πολύ σοβαρές και θέλουν επίπονη μελέτη για τοποθέτηση. Το προσπαθούμε και, εφόσον μπούν σε διαβούλευση, θα είμαστε έτοιμοι.
Ένα μόνο λέμε αυτή την στιγμή: Χρειάζεται άμεσα ο οικονομικός έλεγχος των προηγουμένων χρήσεων και κυρίως των καταγγελλομένων ως προς την ομοσπονδία του δικού μας αθλήματος.
Τώρα που έχουμε φθάσει στα όρια, είναι από τα σοβαρότερα θέματα η απόδοση της Ευθύνης! Μόνον ΕΤΣΙ θα υπάρξει Ελπίδα για Μελλοντική Ανάταση…

Λίτσα Σαρατζίδου
Γεν. Γραμματέας Ε.Φ.Τ. ΑΙΟΛΙΚΗ

No comments: