Friday, January 22, 2010

Απόηχοι Γ.Σ. ΕΦΟΑ …

Αντιγράφω από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ της Τετάρτης 20.1.2010:
Γλέντι
« Αντιγράφουμε από δελτίο Τύπου αθλητικής Ομοσπονδίας, που διοργάνωσε πριν από λίγες ημέρες την ετήσια γενική της συνέλευση σε ακριτική πόλη.
«Οι αντιπρόσωποι των σωματείων έτυχαν καταπληκτικής φιλοξενίας από τη Νομαρχία Κοζάνης και τον Δήμο Πτολεμαΐδας. Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην Πτολεμαΐδα είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τους παραδοσιακούς οικισμούς Νυμφαίου, Αρκτούρου και το Εκθεσιακό Κέντρο της ΔΕΗ, καθώς και να πάρουν μέρος σε παραδοσιακό γλέντι…» Επαναλαμβάνουμε πως πρόκειται για ανακοίνωση Ομοσπονδίας, δημοφιλούς μάλιστα αθλήματος. Όχι ταξιδιωτικού πρακτορείου…Α.Μπ.»

Να είσαι καλά, Ανδρέα, που το είδες με αυτό το μάτι το site της ΕΦΟΑ. Γέλασε λίγο το χειλάκι μας σε πολύ δύσκολες στιγμές για το άθλημα που ακόμα αγαπούμε. Έχεις δίκιο για το αιχμηρό σχόλιο. Από επαφές που είχα με κάποιους από τους συμμετέχοντες όχι κατ’ ανάγκη αντιπολιτευόμενους αλλά κυρίως συμπλέοντες (και μη νομίζετε ένα –δύο τηλέφωνα έκανα, έλαβα όμως περισσότερα), αυτή ήταν η γενική εντύπωση που αποκόμισα. «Περάσαμε καλά»..
Η πραγματικότητα πάντως είναι ως προς την Γ.Σ., γιατί δεν αμφισβητώ τα υπόλοιπα, ότι λίγο- πολύ όλοι μου μίλησαν για μια συνέλευση ΒΟΥΒΗ, ΑΧΡΩΜΗ και ΠΛΗΡΩΣ ΥΠΝΩΤΙΣΜΕΝΗ.
Τα νερά ταράχτηκαν μόλις ο «γραφικός Πένσος» χαρακτηρισμός του Σπυράκου για τον κ. Πένσο, πήρε το λόγο και αναφέρθηκε στο «εγκώμιο του κ. Βασιλακόπουλου», Προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μπάσκετ, Αθλητικού παράγοντα Παγκόσμιας Εμβέλειας και Ακτινοβολίας με Τεράστια Προσφορά στον Ελληνικό Αθλητισμό.

Το είχαμε όλοι διαβάσει στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τον Φεβρουάριο και μπορείτε αν θέλετε να το βρείτε και ανηρτημένο στο http://www.tennis-sos.blogspot.com ,
αν γυρίσετε προς τα πίσω.
Η Γ.Σ. δεν ζήτησε καμιά εξήγηση από τον πρόεδρο της ΕΦΟΑ παρότι τους βαρείς χαρακτηρισμούς, αν και αναφέρονταν στο συγκεκριμένο πρόσωπο, θα μπορούσε κάποιος να τους εκλάβει και ως προσβολή στην τεννιστική οικογένεια. Εμείς βέβαια έχουμε ξεκαθαρίσει ότι άλλο το πρόσωπο κάποιου και άλλο ο θεσμός που βρίσκεται.
Μάθαμε ότι μέλος του Δ.Σ. ακούστηκε να λέει ότι ο Βασιλακόπουλος έχει ζητήσει συγγνώμη από τον Ζαννιά.
Δεν το πιστεύουμε βέβαια και με πρώτη ευκαιρία ας το ψάξουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι.
Η Γ.Σ. αρκέστηκε στην ερώτηση προς τον κ. Πένσο από τον κ. Ζαννιά, εάν ο Πένσος συμφωνεί με το «εγκώμιο» του κ. Βασιλακόπουλου. Και μάθαμε από τον ίδιο τον κ. Πένσο ότι δήλωσε : «Η σιωπή του κ. Ζαννιά είναι η απάντησή μου. Περιμένουμε απαντήσεις και θέσεις από τον κ. Ζαννιά και τα μέλη του Δ.Σ. και των Ενώσεων. Η σιωπή σημαίνει και πλήρη αποδοχή .»
Υπήρξαν επίσης ερωτήσεις και από τον Πένσο και τους κ. Μαλάμο, Καλογερά για τα καυτά ερωτήματα:
Γιατί δεν έγινε το Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης Βόρειας Ελλάδας;
Πού πέταξαν τα χρήματα της πολιτείας γι’ αυτό το σκοπό;
Πόσο είναι το χρέος της Ομοσπονδίας;
Πότε θα σταματήσει ο κατήφορος και ο διασυρμός του Ελληνικού Tέννις;
Και από τον κ. Ζήκα ακούστηκε κάτι πολύ σημαντικό:
Η ασφαλιστική κάλυψη των αθλητών που είναι υποχρεωτική για την συμμετοχή στους αγώνες, δεν καλύπτει τα πραγματικά ιατρικά έξοδα!
Αν ήμουν εκεί, περίπου αυτά θα ρωτούσα κι εγώ, αλλά ως γνωστόν απαντήσεις ουσίας δεν δίδονται.
Μια «μεγαλοστομία» (η απαράδεκτη μετατροπή του Δικαιώματος σε χάρη) ακούστηκε για το θέμα της τραυματισμένης αθλήτριας από τον κ. Ζαννιά. Άλλοι στο παρελθόν περίμεναν αδίκως για πολύ …δεν έγινε τίποτε…ελπίζουμε αυτή την φορά να διαψευστούμε για το καλό της Αθλήτριας.
Αυτά λίγο πολύ. Κανείς από την λεγόμενη πλειοψηφία δεν πήρε τον λόγο όπως μάθαμε, άλλος άλλωστε ήταν ο σκοπός του ταξιδιού.
Γι’ αυτό είναι σημαντικό αυτό πού είπε ο Πρόεδρος του Α.Ο.Α. Πατρών: « Τι να πω σε μια βουβή συνέλευση;»

Αντιγράφω από ένα άρθρο του Μαρίνου Ταχτσίδη από το http://tennis24.gr : «Δεν έχω συναντήσει ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ (!!), χωρίς υπερβολή, που να έχει να πει έναν καλό λόγο για το έργο της Ομοσπονδίας και πιστέψτε με, κυκλοφορώ συχνά σε τεννιστικά στέκια (συλλόγους, κλάμπς κλπ)…Κανενός όμως δεν ιδρώνει το αυτί του…»

Γ.Σ της Πτολεμαΐδας = Τουρισμός – Φαγοπότι – Γλέντι και ΣΠΑΤΑΛΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ = ΑΡΙΣΤΑ για τους Σσυμετέχοντες-ΧΕΙΡΙΣΤΑ για το Τέννις. Αν τα χρήματα, που ξοδεύτηκαν, ήταν της ΕΦΟΑ η ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ και ΔΗΜΟΥ δεν έχει καμιά σημασία. Από το Δημόσιο χρήμα, που μαζεύεται πολύ δύσκολα είναι και τα μεν και τα δε.
Ποιος θα βρεθεί να συμμαζέψει όσους το κατασπαταλούν για ποικιλώνυμους λόγους;

Λίτσα Σαρατζίδου
Γεν. Γραμματέας Ε.Φ.Τ.ΑΙΟΛΙΚΗ

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010
http://tennis-sos.blogspot.com/2010/01/blog-post_22.html

No comments: