Monday, January 25, 2010

????? Το τέννις που είναι ???

Κύριε Γενικέ,

Καταγράφουμε επιγραμματικά 22 σημεία που θα πείσουν εσάς και τον ελληνικό λαό ότι το Ολυμπιακό άθλημα του Badminton, αξίζει να συνεχίσει να λειτουργεί και μάλιστα στην τρίτη τουλάχιστον κατηγορία, όπως η Ηγεσία του Υπουργείου έχει κατατάξει τα αθλήματα:

Α) θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι τα στοιχεία που λάβατε υπόψη σας για να μας κατατάξετε στο N.38 ή 50, είναι λανθασμένα
Β) θα προσπαθήσουμε να σας πείσουμε τεκμηριώνοντας γιατί πρέπει το άθλημά μας να βρίσκεται σε ψηλότερη κατηγορία
Γ) αφού διαπιστώσετε, διασταυρώσετε και ελέγξετε τα στοιχεία μας, παρακαλούμε να διορθώστε την αδικία
Δ) όλα βασίζονται πάνω στα κριτήρια του Εθνικού Αθλητικού Σχεδιασμού που εσείς εξαγγείλατε

1) Είμαστε ένα ολυμπιακό άθλημα από το 1992 (Ολυμπιάδα Βαρκελώνης) & αναγνωρισμένο από την Γ.Γ.Α από το 1994.
2) Από το Φεβρουάριο του 2004 που αναλάβαμε τη Διοίκηση, η Ομοσπονδία μας είχε 58 ενεργά σωματεία (επισυνάπτεται κατάσταση Νο 1)
3) Σήμερα παραμένουν 60 ενεργά σωματεία, με περίπου 1.500 ενεργούς αθλητές. (επισυνάπτεται κατάσταση Νο 2)
4) Ο αριθμός των προαναφερομένων σωματείων μας δίνει τη δυνατότητα να οργανώνουμε πάνω από 70 αγώνες ετησίως σε περιφερειακό επίπεδο βάση του αθλητικού σχεδιασμού (περιφέρειες: Αττικής, Βοιωτίας και Εύβοιας, Πελοποννήσου και Νήσων Ιονίου, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Σέρρων και Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης) με μικρό κόστος διοργάνωσης και χωρίς μετακινήσεις.
5) Λόγω της διεξαγωγής περιφερειακών πρωταθλημάτων, στα πανελλήνια πρωταθλήματα συμμετέχουν μόνο οι 36 καλύτεροι αθλητές (οι οποίοι έχουν προκριθεί από τους περιφερειακούς) διατηρώντας υψηλό το επίπεδο αλλά παράλληλα κάνοντας οικονομία στο κόστος της διοργάνωσης.
6) Σχεδόν όλα τα 60 ενεργά Σωματεία, που καλλιεργούν το άθλημά μας, παράλληλα καλλιεργούν 3-4 άλλα αθλήματα (μπορείτε να διασταυρώσετε τα στοιχεία αυτά από τα αντίστοιχα τμήματα της Γ.Γ.Α.)
7) Από τα προαναφερομενα σωματεία μόνο τα 24 πρώτα, βάσει της γενικής βαθμολογίας του έτους και των Βαλκανικών μεταλλίων που έχουν κατακτήσει οι αθλητές τους επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό της Ομοσπονδίας (επισυνάπτεται κατάσταση Νο 3)
8) Αξίζει να παρατηρήσετε ότι, στην κατάσταση συμμετοχών των σωματείων μας, πάνω από 45 σωματεία συμμετέχουν σε τουλάχιστον 3-4 διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες (κάτω των 11, των 13, των 15, των 17, των 19, των ανδρών-γυναικών), γεγονός που αποδεικνύει την υποδομή και την δραστηριότητα των σωματείων (επισυνάπτεται κατάσταση Νο 4)
9) Λειτουργούν Κέντρα προετοιμασίας Επιλέκτων αθλητών και Εθνικών Ομάδων - στον Πύργο, την Πάτρα, τις Σέρρες, την Ορεστιάδα, τη Θεσσαλονίκη (στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο) και την Αθήνα (ΟΑΚΑ) – που προετοιμάζονται οι αθλητές μας για Διεθνείς, Πανευρωπαϊκούς και Βαλκανικούς Αγώνες
10) Συμμετείχαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004 με δύο αθλητές που είχαν φτάσει στο ν.34 της παγκόσμιας κατάταξης. Επίσης κάθε χρόνο συμμετέχουμε σε διεθνή και ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα ατομικά και ομαδικά
11) Στη δύναμη της Ομοσπονδίας μας έχει ενταχθεί αθλήτρια η οποία είναι στο ν.1 της Ευρωπαϊκής κατάταξης στην ηλικία κάτω των 19 ετών (ανήκε στην Εθνική ομάδα της Δανίας), η οποία έχει παντρευτεί Έλληνα πρωταθλητή και παίζει με την ελληνική σημαία με την επίσημη έγκριση της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Η αθλήτρια θα μπορέσει να συμμετέχει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, αφού σήμερα βρίσκεται στο ν.74 της παγκόσμιας κατάταξης και οι κανονισμοί συμμετοχής δίνουν τη δυνατότητα σε αθλητές που βρίσκονται ακόμη και στο ν.120-130
12) σε επίπεδο διάδοσης και εξάπλωσης του αθλήματος έχουμε διοργανώσει ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα με την ονομασία “Μπαντμιντόραμα” όπου προπονητές ανά Νομό, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, πηγαίνουν σε δημοτικά σχολεία και πραγματοποιούν μαθήματα Badminton ρίχνοντας τον πρώτο σπόρο του αθλήματος στους μαθητές του Δημοτικού σχολείου, σε όλη την Ελλάδα. Το υλικό του προγράμματος (ρακέτες και φτερά) παραμένουν στα αντίστοιχα σχολεία για να συνεχιστεί η διάδοση του αθλήματος από τον γυμναστή του σχολείου.
13) Ήδη τα αποτελέσματα του προαναφερομένου προγράμματος είναι ορατά αφού σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τα Γραφεία Φυσικής Αγωγής οργανώνουμε Σχολικά Πρωταθλήματα Badminton με συμμετοχή πλέον 850 μαθητών-αθλητών κάθε χρόνο από όλη την Ελλάδα. Αναμένουμε την έγκριση του Υπουργείου για τη φετινή σχολική χρονιά. (επισυνάπτεται κατάσταση Νο 5)
14) Μετά τη μεγάλη απήχηση του αθλήματος στις μικρές ηλικίες επιβλήθηκε η ανάγκη να δημιουργήσουμε άλλη μία αγωνιστική ηλικιακή κατηγορία και κάτω των 11 ετών.
15) Τόσο η ταχεία διάδοση του αθλήματος όσο και το υψηλό επίπεδο στις μικρές ηλίκιες, βοήθησε στην ίδρυση Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης (αθλητικά σχολεία) στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Σέρρες και φέτος σε Ορεστιάδα και Πύργο, Πάτρα.
16) Με ενέργειες μελών του Δ.Σ της Ομοσπονδίας μας που είναι καθηγητές του Παιδαγωγικού Τμήματος του Α.Π.Θ και στα Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης κατόρθωσαν να εντάξουν το Badminton στο αναλυτικό πρόγραμμα των τμημάτων, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους φοιτητές να γνωρίσουν, να αθληθούν και να διαδόσουν το άθλημα αφού είναι οι αυριανοί δάσκαλοι και καθηγητές.
17)Αναφερόμενοι στο κριτήριο (λ) του Εθνικού Αθλητικού Σχεδιασμού, με το οποίο προωθείτε την καλλιέργεια δυνατοτήτων για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εδώ και δύο χρόνια η Ομοσπονδία μας σε συνεργασία με τους Τεχνικούς της οργάνωσε προγράμματα άθλησης ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Στη συνέχεια εντάξαμε το Badminton στα Special Olympics και ήδη οργανώσαμε το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με συμμετοχή 70 αθλητών από όλη την Ελλάδα (Κομοτηνή, Ξάνθη, Ορεστιάδα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πάτρα).
Επίσης έχει ξεκινήσει προετοιμασία συμμετοχής Ελλήνων αθλητών στους Παγκόσμιους Αγώνες “Special Olympics 2011” που θα διοργανωθούν στην Ελλάδα. Φέτος θα συμμετέχουμε σε συνεργασία με την επιτροπή Special Olympics στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Πολωνία.
18) Ενόψη των Ολυμπιακών Αγώνων των Κωφών το 2013 που διοργανώνονται στην Ελλάδα έχουμε αρχίσει αντίστοιχα προγράμμα άθλησης Κωφών σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα θα συμμετέχουμε φέτος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωφών, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών.
19) Ήδη έχουμε εντάξει το Badminton στους Φοιτητικούς Αγώνες όπου αθλητές-φοιτητές συμμετέχουν στα Πανελλήνια Φοιτητικά πρωταθλήματα. Μετά από αίτημα μας και διαβεβαίωση στήριξης της Ομοσπονδίας μας η Επιτροπή Αθλητισμού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας ανέλαβε τη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Φοιτητικού Πρωταθλήματος 2011.
20) Κατορθώσαμε επίσης να εντάξουμε την Αντιπτέριση, στο επίσημο Πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας γνωρίζοντας ότι πολλοί αθλητές μας υψηλού επιπέδου, ανήκουν στη δύναμή τους.
21) Με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας μας, και έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση και συνεργασία της Παγκόσμιας, της Ευρωπαϊκής, της Μεσογειακής, και της Επιτροπής Διοργάνωσης Μεσογειακών Αγώνων κατορθώσαμε να ενταχθεί το άθλημα στο επίσημο πρόγραμμα των Μεσογειακών Αγώνων, αρχής γενομένης από τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013.
22) Σε μικρό χρονικό διάστημα η Ομοσπονδία μας κατάφερε να εκλέξει μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας και της Μεσογειακής Ομοσπονδίας καθώς και στην Πειθαρχική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Όλα τα προαναφερόμενα βοήθησαν
• στην ανάληψη διοργανώσεων:
– του Πανευρωπαϊκού Ομαδικού Πρωταθλήματος Ανδρών- Γυναικών με συμμετοχή πάνω από 800 αθλητές και αθλήτριες (σε συνεργασία με τη Helexpo)
– Επί σειρά ετών διεθνών αγώνων επιπέδου 50.000 US $, χωρίς επιβάρυνση του προϋπολογισμού μας
– Την οργάνωση προπονητικών camp Ευρωπαϊκού επιπέδου στην Ελλάδα που χρηματοδοτήθηκε για 4 χρόνια από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία
– Στην συμμετοχή Ελλήνων αθλητών σε Camp ολυμπιακής προετοιμασίας, σε κέντρα της παγκόσμιας Ομοσπονδίας (Κίνα, Βουλγαρία, Γερμανία), διάρκειας 1 μήνα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
– Καθώς και στην πιστοποίηση 5 Ελλήνων Διεθνών Διαιτητών

Κύριε Γενικέ,


Θα θέλαμε να διασταυρώσετε όλα τα κατατεθέντα στοιχεία και πιστεύουμε ότι θα εντάξετε στην κατηγορία που αρμόζει το άθλημα του Badminton.

Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Φ.Σ.Α
Κόντος Παναγιώτης

No comments: