Sunday, March 24, 2013

Ηγέτις ή όμηρος η ΕΟΕ;


Ηγέτις ή όμηρος η ΕΟΕ;

 Αύριο Δευτέρα στα ελληνικά ολυμπιακά ανάκτορα της οδού Βικέλα στο Χαλάνδρι εκλέγεται η νέα ηγεσία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που θα κρατήσει το τιμόνι της για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Οι εκλογές όμως στην κορυφαία αρχή του ελληνικού αθλητισμού διέλαθαν της προσοχής τόσο των ΜΜΕ όσο και του συνόλου του αθλητικού κόσμου. Η αδιαφορία αυτή καταδεικνύει την έκπτωση της αξίας του ηγετικού θεσμού του ελληνικού αθλητισμού στα μάτια όσων (υποτίθεται) ότι καθοδηγεί και των οποίων τα συμφέροντα (υποτίθεται) εκφράζει. Ενός θεσμού για τον οποίο, πριν από λίγα χρόνια, υπήρχαν σκέψεις για προτάσεις για μετατροπή του στο μεγάλο αφεντικό του ελληνικού αθλητισμού κατά τα πρότυπα της ιταλικής ολυμπιακής επιτροπής (CONI).

Οι εξελίξεις στην ΕΟΕ ελάχιστα φαίνεται να συγκινούν όσους (αθλητές, προπονητές, παράγοντες) δίνουν την καθημερινή μάχη στα γήπεδα και στα γυμναστήρια για να αντιμετωπίσουν τη σκληρή πραγματικότητα της οικονομικής κρίσης και των δραματικών περικοπών στις επιχορηγήσεις. Π.χ., τους κολυμβητές και τους πολίστες εθνικών ομάδων που ξεσπιτώθηκαν για πολλές εβδομάδες από το κολυμβητήριο του Ζαππείου που ανήκει στην ΕΟΕ, επειδή η τελευταία δεν ήταν σε θέση να πληρώσει το πετρέλαιο για τη θέρμανση της πισίνας. Και όμως είναι η ίδια η ΕΟΕ που, όπως κατήγγειλε πρόσφατα το επί σειρά ετών μέλος της και νυν γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ κ. Βασίλης Σεβαστής, «τηρεί σιγήν ιχθύος για τη διακοπή της χρηματοδότησης του αθλητισμού» ενώ την ίδια ώρα «βγάζει ανακοινώσεις ικανοποίησης για το θετικό, αλλά δειλό και κολοβό νέο αθλητικό πλαίσιο για τα κίνητρα των ελλήνων αθλητών».

Η στάση αυτή της ηγεσίας της ΕΟΕ δημιουργεί συνειρμούς για τις πολιτικές δεσμεύσεις της που την εμπόδισαν να διεκδικήσει από την κυβέρνηση τη ματαίωση της περιστολής των επιχορηγήσεων για τον αθλητισμό και έδωσε την ευκαιρία σε αρκετούς να κάνουν λόγο για ομηρεία της.

Την ίδια ώρα σε καθεστώς ιδιότυπης ομηρείας βρίσκεται ο πρόεδρος της ΕΟΕ και μοναδικός υποψήφιος στις αυριανές εκλογές για τη θέση κ. Σπύρος Καπράλος λόγω της εμπλοκής του στο σκάνδαλο της μαύρης αγοράς εισιτηρίων. Η ΕΟΕ με ψήφους των προσκείμενων στη Νέα Δημοκρατία μελών της ολομέλειας τον αθώωσε ( το ίδιο έκανε και στον δικό μας κόκορα όταν τον πήγαν οι σύλλογοι για το ασυμβίβαστο ), όμως η ΔΟΕ έχει κάνει ξεκάθαρο σε απόφασή της ότι αν οι εθνικές ολυμπιακές δεν πάρουν μέτρα κατά όσων είχαν συμμετοχή στο σκάνδαλο τότε δύναται η ίδια να αποφασίσει την τιμωρία τους και να μην τους κάνει δεκτούς στις διοργανώσεις της 
(Θερινοί και Χειμερινοί Ολυμπιακοί, Ολυμπιακοί Νεότητας)!

ΥΓ 
Το *Αρχαίο πνεύμα αθάνατο.....* καταλαβαίνετε σε ποιανού χέρια είναι ο αθλητισμός?
Ο δικό μας  κόκορας ,ιδικός μέντορας -1976 -, πέρασε την ζωή του δημιουργώντας κοτέτσια σ όλες τις γειτονιές της Αθήνας.
Το γιατί το καταλαβαίνετε .....
ΜΟΝΟ εκεί έχει ψωμί για κοκόρια

-Όπου κόκκινο δική  μας παρατήρηση-

No comments: