Sunday, November 4, 2012

Χα,χα,χα, για ποια επιχορήγηση μιλάν?

http://www.tovima.gr/sports/article/?aid=482203
Προϋπολογισμός: Μόλις 5 εκατ. ευρώ για τον πραγματικό αθλητισμό

Σοκ στις αθλητικές ομοσπονδίες - Πρωτοφανής περικοπή του προϋπολογισμού της ΓΓΑ
Στην κατάργηση, ουσιαστικά, της χρηματοδότησης του αθλητισμού και του πρωταθλητισμού προχωράει η κυβέρνηση μέσω του προϋπολογισμού που κατέθεσε στη Βουλή. Σύμφωνα με τα νούμερα του προϋπολογισμού και αφαιρώντας τις ανελαστικές δαπάνες για στάδια, αθλητικά κέντρα και τη μισθοδοσία του προσωπικού της ΓΓΑ και των ομοσπονδιών, για τον πραγματικό αθλητισμό (αγωνιστικές εκδηλώσεις και ανάπτυξη) θα περισσέψουν μόλις 5 εκατομμύρια ευρώ για το σύνολο των ολυμπιακών και μη αθλημάτων. Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ μεταξύ των ανθρώπων του αθλητισμού και των παραγόντων των ομοσπονδιών οι οποίοι εκτιμούν ότι ο αθλητισμός στην Ελλάδα οδηγείται σε πτώχευση.

Στον προϋπολογισμό που κατατέθηκε προβλέπεται για τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού το ποσό των 66,6 εκατ. ευρώ έναντι 100 εκατ. ευρώ που προβλέπονταν για το 2012 και 143 εκατ. ευρώ για το 2011. Από τα 66,6 εκατ. ευρώ οι μεταβιβαστικές δαπάνες, δηλαδή τα χρήματα που δίνει ως επιχορήγηση η ΓΓΑ ανέρχονται, σύμφωνα με την πρόβλεψη του προϋπολογισμού, σε 47,8 εκατ. ευρώ. Από το ποσό αυτό προβλέπεται ότι στις ομοσπονδίες θα δοθούν 15-17 εκατ. ευρώ, αφού τα υπόλοιπα θα κατευθυνθούν σε αθλητικά κέντρα, στάδια, γήπεδα και γυμναστήρια που ανήκουν στη ΓΓΑ, μεταξύ των οποίων το ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ.

Στον προϋπολογισμό του 2012 προβλέπονταν για τις ομοσπονδίες 38 εκατ. ευρώ ενώ πρόπερσι 42 εκατ. ευρώ. Στο ποσό όμως με το οποίο επιχορηγούνται οι ομοσπονδίες περιλαμβάνεται και η μισθοδοσία των υπαλλήλων τους και γενικότερα οι ανελαστικές δαπάνες που ανέρχονται σε 11-12 εκατ. ευρώ. Μετά και την αφαίρεση αυτού του ποσού από τη συνολική επιχορήγηση των αθλητικών ομοσπονδιών προκύπτει ότι για τον πραγματικό αθλητισμό (πρωταθλήματα, προετοιμασία αθλητών και ανάπτυξη) θα περισσέψει το ποσό των 5 εκατ. ευρώ!

Η ανακοίνωση του προϋπολογισμού της ΓΓΑ πάγωσε τους αθλητικούς παράγοντες οι οποίοι εξετάζουν τους τρόπους αντίδρασης τους. Το θέμα αυτό θα απασχολήσει την ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που θα συνεδριάσει την Τρίτη (6/11).

«Μήνυμα» ΣΥΡΙΖΑ στον Πύρρο Δήμα
Εν τω μεταξύ με ανακοίνωσή του το αθλητικό τμήμα  του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ καταγγέλει ότι «η Μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κατεδαφίζει τον ελληνικό αθλητισμό!» και καλεί «τους αθλητικούς συλλόγους και τις αθλητικές ομοσπονδίες να αντιδράσουν άμεσα στο έγκλημα». Παράλληλα, φωτογραφίζοντας τον πρόεδρο της ομοσπονδίας άρσης βαρών Πύρρο Δήμα αλλά και τον υφυπουργό αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, τονίζει « Επιπλέον, δεν θέλουμε να διανοηθούμε ότι άνθρωποι που έχουν συνδέσει την αθλητική τους διαδρομή με τον ελληνικό αθλητισμό, έχοντας ωφεληθεί από αυτόν και σήμερα κατέχουν βουλευτικό αξίωμα, είναι δυνατό να υποκύψουν στις επιταγές της τρόικας ψηφίζοντας τα επαίσχυντα μέτρα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Η Μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κατεδαφίζει τον ελληνικό αθλητισμό! Με τη κατάθεση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2013 και τη προτεινόμενη μείωση των κονδυλίων από 99 σε 66 εκατομμύρια ευρώ, είναι σαφές, ότι το σχέδιο πλήρους καταστροφής του ελληνικού αθλητισμού μπήκε στη τελική του φάση. Αθλητικές Ομοσπονδίες, σύλλογοι, φορείς βάζουν άμεσα λουκέτο. Μετά βίας αρκούν τα προτεινόμενα χρήματα για μισθοδοσίες προσωπικού. Οποιαδήποτε σκέψη για την ανάπτυξη της βάσης του αθλητισμού, των υποδομών, της μαζικότητας κλπ, είναι πλέον άνευ ουσίας. Με τον Προϋπολογισμό του 2013, το Ελληνικό κράτος δηλώνει ευθέως ότι αποσύρεται από τον αθλητισμό, παραχωρώντας τον στην ιδιωτική κερδοσκοπία, αφού φυσικά έχει δρομολογήσει το ξεπούλημα των αθλητικών εγκαταστάσεων, του ΟΠΑΠ και άλλων «φιλέτων».

Μέχρι σήμερα, έστω και με δυσκολίες και με πολλές ελλείψεις,  τα παιδιά των εργαζομένων μπορούσαν να αθλούνται στον σύλλογο ή στον δήμο. Από δω και πέρα ο αθλητισμός καθίσταται πεδίο ακόμα σκληρότερων ταξικών διακρίσεων. Σε μια λεηλατημένη κοινωνία η άθληση καθίσταται απαγορευτική.

Κι όμως, οι άνθρωποι του αθλητισμού καταλαβαίνουν ότι το αθλητικό σωματείο μπορεί και πρέπει να αποτελέσει πόλο αντίστασης, αλληλεγγύης και διατήρησης της κοινωνικής συνοχής. Είναι φορέας από τον οποίο πρέπει να προκύψουν αντιστάσεις στη μνημονιακή λαίλαπα.

Καλούμε αθλητικούς συλλόγους και τις αθλητικές ομοσπονδίες να αντιδράσουν άμεσα στο έγκλημα. Καμιά αναμονή, καμιά υποταγή! Επιπλέον, δεν θέλουμε να διανοηθούμε ότι άνθρωποι που έχουν συνδέσει την αθλητική τους διαδρομή με τον ελληνικό αθλητισμό, έχοντας ωφεληθεί από αυτόν και σήμερα κατέχουν βουλευτικό αξίωμα, είναι δυνατό να υποκύψουν στις επιταγές της τρόικας ψηφίζοντας τα επαίσχυντα μέτρα.
Όχι στη κατεδάφιση του ελληνικού αθλητισμού – όχι στη ψήφιση των μέτρων!»

Βρε παιδιά για πια παραμύθια μιλάνε αυτοί?
Έχετε πάρει λεφτά για να πάνε οι καλύτεροι αθλητές σας στους αγώνες της ΕΦΟΑ?
Έχετε δει αθλητικό υλικό για τα καλύτερα παιδιά?
Έχετε δει Αθλητές Ολυμπιακής προετοιμασίας να έχουν ολυμπιακό  κέντρο? 
'Έχετε δει ομοσπονδιακούς  προπονητές για τους καλύτερους αθλητές?
Έχετε δει καμπ αθλητών όλων των κατηγοριών 3 φορές το χρόνων να μαζεύονται για 10 ημέρες και να προπονούνται με τον εθνικό προπονητή?
Έχετε δει να πληρώνει τους -επιδιαιτητή,γιατρό,γραμματεία, κύπελλα η ΕΦΟΑ  για τα περιλάλητα πανελλαδικά που δίνονται ΜΟΝΟ σ αυτούς που τον ψηφίζουν?

Σίγουρα όμως ΈΧΕΤΕ  δει να του γλύφουν τ α....α! ενώ δεν ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!

Επιτέλους γιατί παίρνει λεφτά η ΕΦΟΑ?
Θα μας πει που πάνε?
Γιατί Στο άθλημα της, ΔΕΝ ΠΑΝΕ 
Εκτός εάν ΟΛΑ τα παραπάνω γίνονται και εμείς δεν τα βλέπουμε .
Λοιπόν
Αφού θέλετε να πληρώνει το κράτος και να παίρνει ο Ζαννιάς,η ΑΦΕΑ,και το ΔΣ να κάνει τις οικογενειακές του διακοπές σε διάφορα μέρη της Ελλάδος και του εξωτερικού, 
-Καλά κάνετε και τον αφήνετε να παρουσιάζει συλλόγους που υπάρχουν στα χαρτιά, -Καλά κάνετε και τον αφήνετε να στέλνει την οικογένεια του στους Ολυμπιακού αγώνες για να ξεκουράζονται,
-Καλά κάνετε και του δίνετε τα λεφτά του κράτους να τα πηγαίνει στην Ελβετία να τα φυλάξει από τους ανύπαρκτους αθλητές του ,από τους πλούσιους γονείς του αθλήματος του .
Πρέπει να σας συγχαρούμε για ΟΛΑ αυτά!
ΕΊΣΤΕ ΚΥΜΠΑΡΙΔΕΣ!

Ρωτήστε τι κάνουν οι άλλες οι Ομοσπονδίες για τους αθλητές τους και ελάτε να τα πούμε.
Παραδείγματα πολλές φορές έχουν παρουσιασθεί  *Στα νέα του τένις* από Ομοσπονδίες μικρότερες με λιγότερη  ΕΠΙΧΟΡΉΓΗΣΗ

ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ

No comments: