Thursday, July 26, 2012

Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ, ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ, Ω ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ!!


NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3861
Ενίσχυση της διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση νόμων και πράξεων
 των κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο διαδίκτυο «Πρόγραμμα Διαύγεια» και άλλες διατάξεις.

Άρθρο 2
Πεδίο εφαρμογής
1. Οι ρυθμίσεις του παρόντος νόμου εφαρμόζονται σε  αποφάσεις και πράξεις που εκδίδουν τα όργανα διοίκησης φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα στις περιπτώσεις που αναφέρονται στον παρόντα νόμο.

2. Για τους σκοπούς του παρόντος νόμου ως φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα νοούνται:
α) τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο κράτος
ή επιχορηγούνται τακτικώς, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις από κρατικούς πόρους κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους.
(Σ.Σ.Οι Ομοσπονδίες είναι νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και επιχορηγούνται ετησίως από κρατικούς πόρους κατά 100%.Συνεπώς υπόκεινται στις διατάξεις του παρόντος νόμου και η μη τήρησή των αποτελεί κλασική περίπτωση παράβασης νόμου.)

4. Στο διαδίκτυο αναρτώνται:
   6) οι προϋπολογισμοί, απολογισμοί ισολογισμοί και οι επί μέρους δαπάνες φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
(Σ.Σ. Όλα, λοιπόν τα οικονομικά στοιχεία, λεπτομερώς, οι Ομοσπονδίες υποχρεούνται βάσει νόμου να τα αναρτούν στο Διαδίκτυο.Όπως βλέπεις κε Ζαννιά ο νόμος ορίζει εκτός από προϋπολογισμούς και απολογισμούς και ισολογισμούς να εμφανίζεις, και οι επί μέρους δαπάνες, αναλυτικά.)

   7) πράξεις διορισμού μονομελών οργάνων και συγκρότησης συλλογικών οργάνων διοίκησης των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

   8) πράξεις διορισμού, αποδοχής παραίτησης, αντικατάστασης ή παύσης μελών συλλογικών οργάνων διοίκησης των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

   9) πράξεις συγκρότησης αμειβόμενων ή μη επιτροπών, ομάδων εργασίας, ομάδων έργου και συναφών οργάνων γνωμοδοτικής ή άλλης αρμοδιότητας, ανεξαρτήτως αν τα μέλη τους αμείβονται ή όχι.
(Σ.Σ. Όχι μόνο λοιπόν τα οικονομικά στοιχεία, αλλά και διοικητικές πράξεις και αποφάσεις υποχρεούνται να αναρτούν.Μερικές φορές έχει μεγάλο ενδιαφέρον, ακόμα και μια απόφαση του Δ.Σ.όπως π.χ.πέρυσι τον Μάρτιο πριν το  Davis Cup που πήραν απόφαση να δώσουν 1.500 ευρώ μόνο στον ένα αθλητή για να αγωνισθεί, και όχι στους άλλους δύο.)

  
Άρθρο 3
Υποχρεώσεις ανάρτησης στο διαδίκτυο

1. Οι πράξεις που αναφέρονται στο άρθρο 2 του παρόντος νόμου αναρτώνται αμελλητί στο Διαδίκτυο με μέριμνα του οργάνου που τις εξέδωσε. Οι πράξεις των οργάνων διοίκησης φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αναρτώνται
στους κατά περίπτωση οικείους δικτυακούς τόπους που αυτά διατηρούν.
(Σ.Σ. Κε Ζαννιά, ξέρεις τι πάει να πει αμελλητί; Αμέσως, πάει να πει, χωρίς χρονοτριβή, Σπυράκο.Τώρα πως γίνεται αυτό που ορίζει ο νόμος να το κάνεις αμεσώς, εσύ να το κάνεις μετά από ένα χρόνο και να είσαι ακόμα στη θέση σου αυτό μόνο εσύ και αυτοί που είχαν και έχουν την υποχρέωση να σε ελέγχουν γνωρίζουν.) 

3. Οι νόμοι, τα προεδρικά διατάγματα και οι πράξεις που αναφέρονται στο άρθρο 2 του παρόντος νόμου αναρτώνται με τρόπο ώστε να είναι δυνατή η αναζήτηση πληροφοριών και να είναι ευχερώς προσβάσιμα στον μέσο χρήστη.
(Σ.Σ. Ευχερώς προσβάσιμα τα στοιχεία στο Διαδίκτυο, λέει ο νόμος Σπυράκο. Όταν το βρείτε στο site της ΕΦΟΑ, να μου το πείτε και μένα. Σε όποιου άλλου φορέα το site μπείτε, έχετε άμεση πρόσβαση στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.)

Άρθρο 6
Διαδικασία ανάρτησης στο Διαδίκτυο

1. Σε κάθε φορέα ή όργανο που είναι κατά τον παρόντα νόμο υπόχρεοι σε
ανάρτηση πράξεων στο Διαδίκτυο συγκροτείται ομάδα διοίκησης έργου με
αντικείμενο την τεχνική, διαδικαστική και οργανωτική υποστήριξη της ανάρτησηςστο Διαδίκτυο. Στα μέλη των ομάδων αυτών δεν καταβάλλεται αμοιβή ή αποζημίωση. Οι ομάδες διοίκησης έργου συγκροτούνται εντός μηνός από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου και η σύνθεσή τους κοινοποιείται στον οικείο  δικτυακό τόπο.
(Σ.Σ.Συγκροτήθηκε, λοιπόν η ομάδα έργου από δύο κυρίες της ομοσπονδίας, υπεύθυνες για το ΔΙΑΥΓΕΙΑ με απόφαση Δ.Σ. στις 29/7/2011. Ναι, καλά διαβάσατε,29 Ιουλίου του 2011, ένα χρόνο μετά. Ε, τώρα και σεις,τι ένας μήνας, τι ένας χρόνος, μήπως υπάρχει κανείς να του τραβήξει το αυτί;)

Άρθρο 10
Έναρξη ισχύος

Η ισχύς των διατάξεων του παρόντος νόμου, αρχίζει ως ακολούθως:

β) Σε ό,τι αφορά πράξεις των οργάνων διοίκησης των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, από την 1η Νοεμβρίου 2010.

(Σ.Σ. Από 1/11/2010 ισχύει ο παρόν νόμος για τις ομοσονδίες.Ο Ζαννιάς μέχρι τέλος Ιουλίου του 2011, για εννιά μήνες δηλαδή, γράφει το νόμο στα παλιά του υποδήματα.Για μιά εβδομάδα, 29/7/μέχρι 5/8/2011, περνάει στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ κάποια στοιχεία, και πέραν τούτου, ουδέν. Αύγουστος σε λίγο του 2012, ένας ολόκληρος χρόνος θα έχει περάσει, χωρίς καμιά ενημέρωση.Όσον αφορά τις δαπάνες, η ενημέρωση του ΔΙΑΥΓΕΙΑ σταματά στις 31/5/2011.Κατά τα άλλα ενημέρωση.......αμελλητί.)


Αθήνα, 9 Ιουλίου 2010
Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ


ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
                                   
ΙΩΑΝΝΗΣ  ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ                                                                                                           ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ  ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ                                                                                                                   ΛΟΥΚΙΑ − ΤΑΡΣΙΤΣΑ ΚΑΤΣΕΛΗ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ  ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ                                                                                                          ΑΝΝΑ  ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΕΠΠΑΣ                                                                                                                    ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ
ΜΑΡΙΑ − ΕΛΙΖΑ  ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ                                                                              ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ  ΜΠΑΤΖΕΛΗ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ  ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ                                                                                                            ΜΙΧΑΗΛ  ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ

Διμοσιεύθηκε στις 13/7/2010  ΦΕΚ Αρ. Φ. 112


Όλα τα καλά παιδιά,συνυπογράφουν αυτό τον νόμο.

Υ.Γ.Σπυράκο, μεταξύ μας τώρα,.....του συγκεκριμένου νόμου του έχεις γαμήσει τη μάνα.Δεν υπάρχει άρθρο που να μην το έχεις γράψει, εκεί που δεν πιάνει μελάνι.Στο ίδιο σημείο έχεις γράψει βέβαια και όλους τους παραπάνω, αξιότιμες και αξιότιμους, κυρίες και κυρίους που τον υπογράφουν. Πρόσθεσε και τους Μπιτσαξη, Γερουλάνο και Νικητιάδη, που  έπρεπε να σε ελέγχουν. Προσωπικά, στο έχω ξαναγράψει, σε παραδέχομαι. Αφού μπορείς να μπαλαμουτιάζεις με τα ψέματα και τις παρανομίες 120 συλλόγους, και δεν έχουν καταφέρει να σε χώσουν φυλακή.....αγόρι μου μπράβο σου. Στις εκλογές του Οκτωβρίου......ομορφάνδρα μου, πάρτους τα βρακιά.
Γκοοόρτσος......Γκοοόρτσος......Γκοοόρτσος!!!

Και μετά περιμένετε αυτό το κράτος να πάει μπροστά.

No comments: