Monday, July 23, 2012

O Γιάννης Σερκεδάκης στο tennisnews.gr (vid)



Ο πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Αγίας Παρασκευής και υποψήφιος πρόεδρος της ΕΦΟΑ, Γιάννης Σερκεδάκης, μας παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη, στην οποία μίλησε για τα προβλήματα που επικρατούν στο ελληνικό τένις, τον κακό σχεδιασμό που εμποδίζει σε πολλά ταλαντούχα παιδιά να φτάσουν ψηλά και τον σχεδιασμό του για την επόμενη μέρα της ομοσπονδίας. Δείτε τa αποκλειστικά βίντεο με ολόκληρη τη συνέντευξη.

Ο κ. Σερκεδάκης, αρχικά μίλησε για το σημαντικότατο κομμάτι του ελληνικού τένις που ονομάζεται Juniors, αναλύοντας τα προβλήματα που υπάρχουν και εμποδίζουν την ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα μας: "Υπάρχει έλλειψη προγραμματισμού από τη διοίκηση της ομοσπονδίας εδώ και χρόνια και αυτό έχει φέρει το πρωτάθλημα των Juniors σε έναν αγωνιστικό μαρασμό. Απαιτείται πρόγραμμα, σχέδιο και ένα όραμα για να υπάρξει διέξοδος σ' αυτά τα παιδιά και να προσφέρουνε στην πατρίδα τους, στις οικογένειές τους και γενικότερα στον ελληνικό αθλητισμό. Ορισμένα παιδιά στα 18-19 ετών κρεμάνε τα παπούτσια τους όχι από δική τους επιλογή, αλλά αν κοιτάξετε το καλεντάρι της ΕΦΟΑ δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τα παιδιά αυτά έτσι ώστε να αγωνιστούνε και να μπορούν να είναι ανταγωνιστικά. Θα δείτε ότι τα πρωταθλήματα ανδρών-γυναικών είναι ελάχιστα και ένας αθλητής 19 ετών δε μπορεί να συντηριθεί με 3 τουρνουά που θα γίνουν στην Ελλάδα".
Στη συνέχεια, ο κ. Σερκεδάκης μας μίλησε για τους οικονομικούς πόρους που μπορεί να έχει η ομοσπονδία, ώστε να καταφέρει να διορθώσει τα παραπάνω: "Υπάρχουν πολλοί τρόποι να μαζέψεις πόρους, θα σας πω ένα παράδειγμα που είναι πρόσφατο. Ένας περιφερειάρχης μου είπε για μένα δεν είναι δύσκολο για να αναδείξω έτσι το τουριστικό πακέτο της περιοχής  μας να δίνω το χρόνο 40.000 ευρώ για τη δημιουργία των πρωταθλημάτων σε περίοδο κρίσης. Αν σκεφτείτε ότι οι περιφέρειες είναι 10, μιλάμε για ένα ποσό 400.000, όσο περίπου είναι και η επιχορήγηση από την ελληνική γραμματεία αθλητισμού.
Επίσης σημαντικό είναι και το πως θα μανατζάρεις το τένις στην πατρίδα μας, επειδή οι χορηγοί που θέλουν να πλησιάσουν αυτή τη στιγμή το άθλημα δε μπορούν, γιατί υπάρχει μια  ανικανότητα προγραμματισμού. Χρειάζεται προγραμματισμός και μετά να υπάρξει ένα 5ετές επικοινωνιακό business plan μαζί με το αγωνιστικό ώστε να διαδώσεις το άθλημα και την προσέλευσή του, και μετά να υπάρξει ένα χορηγικό πρόγραμμα που θα ακουμπάει σ' αυτά τα δύο".

Κλείνοντας, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΦΟΑ αποκάλυψε ότι από του χρόνου θα διοργανώνονται και τουρνουά μικτών διπλών στην Ελλάδα, που αποτελούν πλέον Ολυμπιακό Άθλημα: "Τα μικτά είναι πλέον Ολυμπιακό Άθλημα - ήταν πρόταση δικιά μου αν θυμάστε πριν μερικούς μήνες - δε βλέπω όμως για κάποιο λόγο να εφαρμόζεται στη συχνότητα που θα έπρεπε. Από του χρόνου θα υπάρχουν στο καλεντάρι της ομοσπονδίας, όπως και τα διπλά.
Πρέπει ο σχεδιασμός στην ομοσπονδία να είναι 5ετής, ώστε να έχει μετρήσιμους στόχους, αγωνιστικούς, επικοινωνιακούς και οικονομικούς. Πιστεύω ότι αν δουλέψουμε όλοι μαζί πάνω σ' αυτούς τους στόχους και όσοι αγαπάνε το τένις συνεισφέρουν με τη γνώση τους και την εμπειρία τους, το τένις μπορεί να πάρει μέχρι και τη 2η θέση στον ελληνικό χώρο. Αυτή είναι μια πραγματικότητα που αν τη δουλέψουμε σοβαρά μέσα σ' έναν χρονικό ορίζοντα 5ετίας, θα μπορέσουμε να φέρουμε το τένις εκεί που του αξίζει, εκεί που είναι παγκόσμια".
Παρακολουθείστε το 1ο μέρος της συνέντευξης

Παρακολουθείστε το 2ο μέρος της συνέντευξης

No comments: