Wednesday, February 8, 2012

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας υποδέχθηκε και συνεχάρη την εθνική ομάδα

Την εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών υποδέχθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κάρολος Παπούλιας, προκειμένου να συγχαρεί τις πολίστριες και το τεχνικό επιτελείο για το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν. Παρούσες ήταν οι 13 παίκτριες που αποτελούσαν την αποστολή στη διοργάνωση (Ελενα Κούβδου, Χριστίνα Τσουκαλά, Αντι Μελιδόνη, Ηλέκτρα Ψούνη, Κική Λιόση, Αλκηστη Αβραμίδου, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Αντιγόνη Ρουμπέση, Αγγελική Γερόλυμου, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Σταυρούλα Αντωνάκου, Γιούλη Λαρά, Χρυσούλα Διαμαντοπούλου), καθώς επίσης ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Μορφέσης, ο συνεργάτης του, Σάκης Κεχαγιάς, ο γιατρός της ΚΟΕ, Κυριάκος Νανούσης, ο διευθυντής της ομοσπονδίας και υπεύθυνος στατιστικής ανάλυσης της εθνικής γυναικών, Γιώργος Χριστοφοράτος, και ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής.

Οι διεθνείς πολίστριες πρόσφεραν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μία μπλούζα με όλες τους τις υπογραφές και μία ελληνική σημαία, αλλά δεν έχασαν την ευκαιρία να εκφράσουν για ακόμη μία φορά τα παράπονά τους για την παντελή έλλειψη υποστήριξης από την Πολιτεία. «Τα παράπονά σας είναι δίκαια. Μακάρι να ήμουν εγώ στην Κυβέρνηση και να έδινα λύσεις σε κάποια θέματα. Έχετε πέσει θύματα μιας δύσκολης περιόδου για την ελληνική κοινωνία», αναγνώρισε ο κ. Παπούλιας, ο οποίος τόνισε ακόμη: «Προσφέρετε μία δροσερή αύρα, τη διακεκαυμένη περίοδο που περνάμε. Είναι σημαντικό πως προβάλλετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το όνομα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Έχουμε χάσει τη δύναμή μας, αλλά εσείς με τις επιτυχίες σας, μας κάνετε εθνικά υπερήφανους. Αποτελείτε την χρυσή εξαίρεση, αφού δίνοντας το 100% της ψυχής σας και με πενιχρά μέσα, καταφέρνετε να παραμένετε στην κορυφή του κόσμου».

Ο κ. Παπούλιας ανέφερε επίσης ότι παρακολούθησε όλα τα παιχνίδια της εθνικής στο Αϊντχόφεν εκτός από τον τελικό, δίνοντας τη δυνατότητα στη Γιούλη Λαρά να... ανακαλύψει την αιτία της ήττας από την Ιταλία: «Κύριε Πρόεδρε ήσασταν το γούρι μας. Κρίμα που δεν είδατε τον τελικό, γι΄αυτό χάσαμε!».

«Ερχόμαστε για τρίτη φορά σε λίγους μήνες στο Προεδρικό Μέγαρο. Κι αυτό γιατί είμαστε αυτοί που φέρνουμε τις μεγάλες επιτυχίες στον ελληνικό αθλητισμό και στην ελληνική κοινωνία. Πρόεδρε, έχετε δείξει ότι είστε κοντά στα αθλήματά μας και στον αθλητισμό γενικότερα. Θέλουμε λύσεις, χρειαζόμαστε λύσεις, ειδάλλως δεν μπορούμε να προχωρήσουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμάς η επίσκεψή μας στο Προεδρικό Μέγαρο για ακόμη μία χρονιά. Προβλήματα υπήρχαν και υπάρχουν. Χρειαζόμαστε τις λύσεις, γιατί αλλιώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Επειδή ακούστηκαν πολλά για τη δυσαρέσκεια των κοριτσιών τις τελευταίες ημέρες σχετικά με όσα διαδραματίζονται, υπάρχει πικρία στα κορίτσια, αλλά σεβόμαστε τους θεσμούς, είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Μορφέσης.

«Ζητάμε λύσεις, δεν έχει δοθεί καμία λύση στα προβλήματά μας. Αποτελεί μεν τιμή η επίσκεψή μας στον Πρόεδρο, αλλά θα πρέπει να δοθούν λύσεις. Τα μηνύματα του Προέδρου ήταν ευδιάκριτα», είπε από την πλευρά της η Αλεξάνδρα Ασημάκη.

Μαζί με την εθνική ομάδα γυναικών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε και την εθνική ομάδα κωπηλασίας, την οποία συνεχάρη για τις επιτυχίες της στο Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

No comments: