Wednesday, October 26, 2011

Μόνο που ο Σερκεδάκης έχει όραμα και ο ΠΠΠ έχει *Thalassa* στο μυαλό...

Εδώ και λίγο καιρό, ένα καλά φυλαγμένο μυστικό , ότι η Κίνα έχει ξεκινήσει ένα εικοσαετής πρόγραμμα ανάπτυξης τού τένις, έγινε γνωστό σε αρκετούς στο χώρο τού Ελληνικού τένις.

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, το οποίο έχει προσελκύσει κορυφαίους προπονητές, πρώην κορυφαίους παίκτες και παίκτριες τένις, καθώς καί επαγγελματίες διοργανωτές τού τένις, από δυτικές χώρες. Η πρόβλεψη είναι ότι σε μερικά χρόνια, ο κατάλογος, top1000, θα περιλαμβάνει πολλούς κινέζους και κινέζες τενίστες, τόσο σε επίπεδο junior, όσο επίσης και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Κοιτάζοντας πιο κοντά, και ιδίως στους γείτονές μας, όπως η Κροατία, τη Σερβία, τη Βουλγαρία και την Τουρκία, βλέπουμε τον ίδιο ζήλο, την ίδια θέληση, και βούληση, όπως και σχεδιασμό και ανάπτυξη τού τενις. Οι χώρες αυτές έχουν από καιρό συνειδητοποιήσει ότι το τένις είναι μια κορυφαία, διεθνή αθλητική, δραστηριότητα, ότι σε πολλές χώρες, είναι το νούμερο ένα, η και δύο, στη δημοτικότητα σαν άθλημα του καλοκαιριού, και έχουν ξεκινήσει, από καιρό, την ανάπτυξη του.

Σε αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης πιστεύουμε ότι έχει έρθει η ώρα, για όλους εμάς πού ασχολούμεθα με το τένις, να σκεφτούμε σοβαρά το μέλλον αυτού τού αθλήματος στην Ελλάδα. Μήπως δεν χρειαζόμαστε και εμείς ένα σχέδιο, τουλάχιστον πενταετές? Μήπως δεν πρέπει και εμείς να ασχοληθούμε σοβαρά με την αναδιάρθρωση του, την ανάπτυξη του?

Στις 15 Οκτωβρίου, στο Ολυμπιακό Κέντρο, στις εγκαταστάσεις τού κεντρικού γηπέδου τένις, στην αίθουσα τύπου, μπροστά σε μια αρκετά μεγάλη συγκέντρωση, η οποία περιελάμβανε στελέχη ομίλων τένις απ’όλη την Ελλάδα, όπως και κορυφαίους παίκτες και παίκτριες τού Ελληνικού τένις, προπονητές, καθώς και εκπρόσωπους από το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, ο κ. Γιάννης Σερκεδάκης, Πρόεδρος του Ομίλου Τένις, Αγίας Παρασκευής, παρουσίασε το δικό του πενταετές πρόγραμμα, με στόχο την αναδιάρθρωση και ανάπτυξη τού τένις στην Ελλάδα. Είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο, αλλά, όπως τόνισε ο κ. Σερκεδάκης, το τένις είναι ένα μεγάλο παιχνίδι, είναι ένα κορυφαίο διεθνές άθλημα, και τα οφέλη για την Ελλάδα, όταν το παιχνίδι αναπτυχθεί σωστά στη χώρα μας, θα είναι πολλά – στην οικονομία, στον τουρισμό, στη υγεία, στην εκπαίδευση.

Με λίγα λόγια, όπως μας εξήγησε ο κ. Γιάννης Σερκεδάκης, το σύνολο της κοινωνίας θα επωφεληθεί από την ανάπτυξη του τένις στην Ελλάδα.

Κατά τη συνάντηση το Σάββατο, όλοι συμφώνησαν με τον κ. Γιάννη Σερκεδάκη, ότι το τένις στην Ελλάδα αξίζει ένα καλύτερο μέλλον

No comments: